Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Białka/Bukowina Tatrzańska.

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
-Katka-
Cromaniak
Białka/Bukowina Tatrzańska.

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 22.09.2015 13:49

Chcemy z rodzinką wybrać się w te rejony na kilka dni na narty (mam nadzieję że w tym roku trochę śniegu będzie w Polsce :D :wink: ).
W Polsce jeździliśmy tylko w okolicach Wisły/Szczyrku i tam mamy ulubione miejsca w których się zatrzymujemy (mogę podzielić się namiarami)
W Białce ani w Bukowinie nigdy nie bylismy.
Pewnie wśród Cromaniaków są tacy, którzy mają namiary na pensjonat/willę.
Podzielcie się proszę namiarami.
Może być pokój z wyżywieniem lub bez oby sprawdzony, pewny.
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 22.09.2015 15:06

To są kiepskie lokalizacje w sezonie. Śnieg sztuczny to lipa, dzikie tłumy.
Można pojeździć od 9 do max. 12ej.
Stoki na nocne jazdy nie są ratrakowane. Lepiej do Czech.
Bylismy dwa razy i raczej nigdy więcej na narty.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 22.09.2015 15:14

Czechy a bardziej Słowacja

Ewentualnie Kluszkowce
nowotarżanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowotarżanin » 22.09.2015 15:32

Bea.ta napisał(a):Ewentualnie Kluszkowce

Kluszkowce tak jak i pozostałe ośrodki narciarskie współpracują ze sobą tj. (Kotelnica Białczańska, Bania, Kaniówka, Czorsztyn Ski, Hawrań) i działają jako TATRYSki, znajdują się w trzech miejscowościach (Białka Tatrzańska, Kluszkowce, Jurgów) jest możliwość zakupu 1 KARNETU działającego na 12 kolejach krzesełkowych oraz 22 wyciągach narciarskich! :D
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 22.09.2015 15:36

Aczkolwiek w Kluszkowcach zawsze jest dużo mniej ludzi i jest kameralniej :)
nowotarżanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowotarżanin » 22.09.2015 15:45

Bea.ta napisał(a):Aczkolwiek w Kluszkowcach zawsze jest dużo mniej ludzi i jest kameralniej :)

Zdecydowanie masz rację, tłok na pewno mniejszy, trasy w większości łatwe, oby tylko śnieg dopisał :)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 22.09.2015 15:58

nowotarżanin napisał(a): Zdecydowanie masz rację, tłok na pewno mniejszy, trasy w większości łatwe, oby tylko śnieg dopisał :)

To dosypią sztucznego :)
Widok ze szczytu jest cudny a strusie chyba jeszcze są :)
nowotarżanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowotarżanin » 22.09.2015 16:08

Bea.ta napisał(a):
nowotarżanin napisał(a): Zdecydowanie masz rację, tłok na pewno mniejszy, trasy w większości łatwe, oby tylko śnieg dopisał :)

To dosypią sztucznego :)
Widok ze szczytu jest cudny a strusie chyba jeszcze są :)

Widok jak widok, dla mnie normalny, :oczko_usmiech: mini zoo ze zwierzętami domowymi jest.
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 22.09.2015 20:43

nowotarżanin napisał(a): Widok jak widok, dla mnie normalny, :oczko_usmiech: mini zoo ze zwierzętami domowymi jest.

Tak jak dla mnie górki za oknem :)
A jak wyjdę na Klimczok to i Tatry widzę ;)
telepol
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) telepol » 22.09.2015 23:20

zgadzam się z przedmówcami Bukowina i Białka jest dobra do taplania się w termach :)
-Katka-
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) -Katka- » 23.09.2015 05:46

Dzięki,
Tak wiem, że w Białce/Zakopanem tłumy, :evil:
Z tego też powodu ;-) nigdy tam nie bylismy na nartach ani ze starszą córką, ani z Młodym 9 letnim.

I teraz tez mam dylemat.

Ale ... Hmm dziecię ma 9 lat i nigdy Tatr nie widział
pomyślałam, że pokażę Młodemu Białkę, Zakopane ogólnie Tatry .
A jeździć będziemy nie tylko w Białce.
Może gdzieś będzie mniej ludzi.

W Czechach, Austrii, Włoszech i ..Wiśle ;-) byliśmy .

Wiem, że nie ma porównania nawet najlepszego naszego stoku do tych np. austriackich, ale w tym roku musi z rożnych względów być Polska .

Przyjmę każdą radę doświadczonych tambylców ;-)
I.. może zrezygnuję z realizacji pomysłu, jak to kobieta 8O :D
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 23.09.2015 06:04

Pojedź między Nowym Rokiem a feriami. Może w termach będzie luźniej.
:mrgreen:

A poważnie to Pasieki Ekspres nie ma się czego wstydzić.
nowotarżanin
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) nowotarżanin » 23.09.2015 08:21

-Katka- napisał(a):Dzięki,
Tak wiem, że w Białce/Zakopanem tłumy, :evil:
Z tego też powodu ;-) nigdy tam nie bylismy na nartach ani ze starszą córką, ani z Młodym 9 letnim.

I teraz tez mam dylemat.

Ale ... Hmm dziecię ma 9 lat i nigdy Tatr nie widział
pomyślałam, że pokażę Młodemu Białkę, Zakopane ogólnie Tatry .
A jeździć będziemy nie tylko w Białce.
Może gdzieś będzie mniej ludzi.

W Czechach, Austrii, Włoszech i ..Wiśle ;-) byliśmy .

Wiem, że nie ma porównania nawet najlepszego naszego stoku do tych np. austriackich, ale w tym roku musi z rożnych względów być Polska .

Przyjmę każdą radę doświadczonych tambylców ;-)
I.. może zrezygnuję z realizacji pomysłu, jak to kobieta 8O :D

Jeżeli mogę radzić, wszak jestem tubylcem :D, pokaż Młodemu Tatry, jak już pisałem Białka jest w grupie TATRYSki, jest to kilka ośrodków i kilkanaście wyciągów, pomimo, że turystów w sezonie jest sporo można pojeździć, w Cro w sezonie też masę turystów, a jeździmy tam :). Szczegóły znajdziesz na ich stronie internetowej - wystarczy wpisać w wyszukiwarkę TATRYSki, tak ogólnie mogę Ci powiedzieć; pomiędzy wyciągami kursują SKIBUSY, funkcjonuje Skipass, w tym możliwość zakupu online, kwatery prawie w każdym domu, termy itd. Gdybym ja miał wybierać to na pewno Białka lub okolice, nie Zakopane. Poza tym, jeżeli będziesz samochodem to z Białki do Bukowiny masz 6 km, do Kluszkowiec 25 km, do Nowego Targu 13 km, kwatery mogą być tańsze w Kluszkowcach niż w Białce. Możesz również zrobić wypad na wyciągi w Słowacji, to też kilkanaście kilometrów.

FUX napisał(a):Pojedź między Nowym Rokiem a feriami. Może w termach będzie luźniej.
:mrgreen:

A poważnie to Pasieki Ekspres nie ma się czego wstydzić.

generalnie w okresie świąteczno - noworocznym też jest dużo turystów, faktycznie po Nowym Roku a przed feriami możne być trochę luźniej :D

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone