napisał(a) nowotarżanin » 23.09.2015 08:21
-Katka- napisał(a):Dzięki,
Tak wiem, że w Białce/Zakopanem tłumy,
Z tego też powodu

nigdy tam nie bylismy na nartach ani ze starszą córką, ani z Młodym 9 letnim.
I teraz tez mam dylemat.
Ale ... Hmm dziecię ma 9 lat i nigdy Tatr nie widział
pomyślałam, że pokażę Młodemu Białkę, Zakopane ogólnie Tatry .
A jeździć będziemy nie tylko w Białce.
Może gdzieś będzie mniej ludzi.
W Czechach, Austrii, Włoszech i ..Wiśle

byliśmy .
Wiem, że nie ma porównania nawet najlepszego naszego stoku do tych np. austriackich, ale w tym roku musi z rożnych względów być Polska .
Przyjmę każdą radę doświadczonych tambylców
I.. może zrezygnuję z realizacji pomysłu, jak to kobieta

Jeżeli mogę radzić, wszak jestem tubylcem

, pokaż Młodemu Tatry, jak już pisałem Białka jest w grupie TATRYSki, jest to kilka ośrodków i kilkanaście wyciągów, pomimo, że turystów w sezonie jest sporo można pojeździć, w Cro w sezonie też masę turystów, a jeździmy tam

. Szczegóły znajdziesz na ich stronie internetowej - wystarczy wpisać w wyszukiwarkę TATRYSki, tak ogólnie mogę Ci powiedzieć; pomiędzy wyciągami kursują SKIBUSY, funkcjonuje Skipass, w tym możliwość zakupu online, kwatery prawie w każdym domu, termy itd. Gdybym ja miał wybierać to na pewno Białka lub okolice, nie Zakopane. Poza tym, jeżeli będziesz samochodem to z Białki do Bukowiny masz 6 km, do Kluszkowiec 25 km, do Nowego Targu 13 km, kwatery mogą być tańsze w Kluszkowcach niż w Białce. Możesz również zrobić wypad na wyciągi w Słowacji, to też kilkanaście kilometrów.
FUX napisał(a):Pojedź między Nowym Rokiem a feriami. Może w termach będzie luźniej.
A poważnie to Pasieki Ekspres nie ma się czego wstydzić.
generalnie w okresie świąteczno - noworocznym też jest dużo turystów, faktycznie po Nowym Roku a przed feriami możne być trochę luźniej