A pytanie do Was. Czy w Breli jest to wszystko co w Baska Voda, czyli markety, kantory, ryneczek jakiś, i piękne plaże.., bo z tego co widzę Brela mniejsza od Baska Voda (nie chce tez jakies wyciszonej miejscowości), chce aby coś tam było
.png)

.png)
.png)

weldon napisał(a):Konzum, Studenac, bankomaty, promenada.
Kantoru sobie nie przypominam. Rynku nie ma, knajpki w porcie i wzdłuż nadmorskiej promenady i w porcie.
Do Baski idziesz góra 15 minut, więc jak chcesz się rozerwać, to nie ma problemu.
Do Makarskiej jedziesz góra 15 minut ...
.png)
grax napisał(a):1) mało ludzi i spokój,
2) najpiękniejsza Waszym zdaniem.
.png)

weldon napisał(a):grax napisał(a):1) mało ludzi i spokój,
2) najpiękniejsza Waszym zdaniem.
Jakoś, z kantorów, to chyba raz skorzystałem, na początku,
a potem już tylko z bankomatów i płaciłem karta wszędzie, więc nie wiem,
tak w zasadzie, gdzie są kantory.
A co do 1) zapomnij, no, chyba, że lubisz wcześnie wstawać,
ad 2) Punta Rata, chyba nie tylko moim zdaniem ...
.png)
grax napisał(a):OK.
Powysyłałem pytania o apartamenty, zobaczymy
Może znacie jakieś godne polecenia w Baskiej Vodzie lub Breli dla 2 osób.
.png)
Torac napisał(a):grax napisał(a):Torac napisał(a):Może inaczej:
Obiektywnie - bije , subiektywnie - bije okrutnie.
A co jest w Breli lepsze niz w Baska Voda?
1/mniejsza(OB)
2/mocniej rozciągnięta(OB)
a/czyli więcej domów jest w 1lub 2 zabudowie(SUB)
b/więcej miejsca do spacerów(SUB)
3/ piniowa(OB)
4/mniej bazarowa(OB)
5/ma lepsze plaże(OB)
6/jest skałka (OB)
7/więcej ciszy (OB)
8/najlepsza pizza w Cro(SUB)
9/jest bliżej
.png)
WolfAtTheDoor napisał(a):Część argumentów do mnie nie przemawia - mniejsza? Rozumiem, że ten argument miałby swoją moc, gdybyś porównywał Brelę z Trogirem, a nie BV. .
WolfAtTheDoor napisał(a):Czy więcej miejsca do spacerów? Przecież z Baśki też można chodzić na spacery do Breli i vice versa - tak większość ludzi chyba robi (mam nadzieję że będzie się dało w tym roku przejść na deptaku).
.
WolfAtTheDoor napisał(a):Rozumiem, że najlepsza pizza jest w pizzeri Marco? (muszę spróbować bo ostatni raz byłem w BV i Breli 10 lat temu i nie kosztowałem).
Mógłbyś mi zaznaczyć mniej więcej gdzie jest ta pizzeria na tej mapce w czerwonej ramce? .
WolfAtTheDoor napisał(a):Czy umiałbyś odpowiedzieć na pytanie w jakiej odległości znajduje się "kamień" od kościoła w BV? (chodzi mi o odległość w minutach idąc spacerkiem).
WolfAtTheDoor napisał(a):Jeszcze jedno pytanie - czy współcześnie da się wbić na basen w hotelu Horizont tak jak 10 lat temu? Próbował ktoś? (ja zawsze wchodziłem 'na pewniaka; tzw gościa hotelowego)
.png)
.png)
[/quote]Torac napisał(a):WolfAtTheDoor napisał(a):Część argumentów do mnie nie przemawia - mniejsza? Rozumiem, że ten argument miałby swoją moc, gdybyś porównywał Brelę z Trogirem, a nie BV. .
Tu raczej mam na myśli liczbę stałych mieszkańców , liczbę domów , liczbę turystów - Brela nie jest zasadniczo mniejsza ale jednak.WolfAtTheDoor napisał(a):Czy więcej miejsca do spacerów? Przecież z Baśki też można chodzić na spacery do Breli i vice versa - tak większość ludzi chyba robi (mam nadzieję że będzie się dało w tym roku przejść na deptaku).
.
I tu jest pies pogrzebany. Na deptaku w Baśkiej ciężko o komfortowy spacer. Nie miałem na myśli kilometrażu (choć myślę że też), lecz turystę na 1/m2
Brela jest mocno rozciągnięta więc spaceruje się stosunkowo komfortowo.WolfAtTheDoor napisał(a):Rozumiem, że najlepsza pizza jest w pizzeri Marco? (muszę spróbować bo ostatni raz byłem w BV i Breli 10 lat temu i nie kosztowałem).
Mógłbyś mi zaznaczyć mniej więcej gdzie jest ta pizzeria na tej mapce w czerwonej ramce? .
Jakoś z tą funkcją sobie poradzić nie mogę . Marco jest w Soline , na pewno bez problemu ją się znajdzie.
Ktoś polecał Hrasta , podobają mi się tam promocje piwne ale nie podoba mi się wypytywanie czy będę jadł , bo jak nie to wypad.WolfAtTheDoor napisał(a):Czy umiałbyś odpowiedzieć na pytanie w jakiej odległości znajduje się "kamień" od kościoła w BV? (chodzi mi o odległość w minutach idąc spacerkiem).
40 minut spacerkiem od centrum w stronę riv. omiskiej za plażą Punta rata. Dzielnica PodraćeWolfAtTheDoor napisał(a):Jeszcze jedno pytanie - czy współcześnie da się wbić na basen w hotelu Horizont tak jak 10 lat temu? Próbował ktoś? (ja zawsze wchodziłem 'na pewniaka; tzw gościa hotelowego)
Tu chyba masz na myśli Baśką którą znam bardzo słabo.
Pozdrawiam.
Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne