Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Bar cro.pl 2

Rozmowy na tematy nie związane z Chorwacją i turystyką. Tu można dyskutować rozrywkach, muzyce, sporcie itp. Można też prowadzić rozmowy "ogólnotowarzyskie". Zabronione są dyskusje o współczesnej, polskiej polityce.
Ale uwaga! Również tu obowiązuje przestrzeganie regulaminu forum i kulturalne zachowanie!
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 26.02.2009 20:11

Majka napisał(a):Janusz, dokładnie tak, powiększam szeregi Klubu Ljubitjeli piva :lol:

Majkę do klubu dopisuję :lol: i Heinekenem częstuję :wink:

Obrazek
Majka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majka » 26.02.2009 20:16

Dzięki Janusz :)
miło się przy piwku czyta o Chorwacji, na razie jestem na FAQ, ale całkowity brak orientacji w terenie :) powoli..damy radę :)
zawodowiec
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) zawodowiec » 27.02.2009 01:37

Tymona napisał(a):CZTERY PIWKA w wykonaniu Big Zbig Show - i w bardziej tradycyjnym

Dzięki Tymona za wrzuty!
Gdzieś nam się zapodział atutowy as - Zamachowski znika za zasłoną - jako że on jest tym atutowym asem :lol:
Najbardziej lubię wykonanie Jurka Porębskiego, jak gdzieś daleko jadę to sobie puszczam, drę ryja na całe gardło (tylko jak jadę sam, pasażerowie by nie docenili mojego talentu) i wszelka senność znika.

Na dobranoc se zapodałem taki wynalazek z jakiegoś malutkiego holenderskiego browaru. Mocne jak cholera, prawie 10 koni, mętne i takie gęste że się najeść tym można... Zdrowie Klubu Piwoszy :)

Obrazek
mik_us
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mik_us » 27.02.2009 10:29

No to dzisiaj ja stawiam ;)
http://patrz.pl/mp3/ja-stawiam
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 27.02.2009 10:57

Oj, jeździliśmy już tu w barze i po żeglarsku i po góralsku :D... klimaty ehhh... :D
Motoschiza
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Motoschiza » 27.02.2009 12:02

jeszcze południa nie ma a tu impreza się rozkręca :lol:
dołączę po 22 jak wrócę z pracy :D
mik_us
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) mik_us » 27.02.2009 12:06

Pani kazała przygotować dzieciom historie z morałem, które opowiedzieli im rodzice. Pierwsza jest Małgosia.
- Moi rodzice hodują kury na mięso. Kiedyś kupili dużo piskląt, już liczyli, ile zarobią, ale większość piskląt zdechła.
- Dobrze, Małgosiu, a jaki z tego morał?
- Nie licz pieniędzy z kurczaków, zanim nie dorosną, tak powiedzieli rodzice.
Następny opowiada Mareczek:
- Rodzice mają kurzą fermę. Kury zniosły dużo jaj, rodzice liczyli, ile zarobią, ale z większości jaj wykluły się koguty.
- Dobrze, Marku, a jaki z tego morał?
- Nie z każdego jajka wylęga się kura.
Kolej na Jasia (pani łyka valium):
- Dziadek Staszek podczas wojny był cichociemnym. No i zrzucali go na spadochronie do Polski. Miał mundur, stena, sto naboi, nóż i butelkę whisky. Pięćdziesiąt metrów nad ziemią zauważył, że leci w środek niemieckiego garnizonu. Szkopy już go zauważyli, więc dziadek Staszek wychlał całą whisky naraz, żeby się nie stłukła, na dwudziestu metrach odpiął spadochron i spadł między Niemców. I tu dawaaaj! Dziadek pruje ze stena! Niemcy walą się na ziemię jak afgańskie domki! Juchy więcej niż na filmach z Arnoldem. Z osiemdziesięciu ubił i skończyły mu się pestki, to wyjął nóż i kosi Niemców jak Boryna zboże. Na trzydziestym klinga poszłaaa, resztę dziadek zarąbał z buta i uciekł.
W klasie konsternacja. Pani - w spazmach mimo zażycia valium - pyta:
- Śliczna historyjka, ale jaki morał?
- Też taty pytałem, a on na to: ,,Nie wkurzaj dziadka Staszka, jak se popije''.
Tymona
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Tymona » 27.02.2009 14:58

zawodowiec napisał(a):Najbardziej lubię wykonanie Jurka Porębskiego, jak gdzieś daleko jadę to sobie puszczam, drę ryja na całe gardło (tylko jak jadę sam, pasażerowie by nie docenili mojego talentu) i wszelka senność znika.

tak, ten proceder też mi jest znany :D - to znaczy samotne "śpiewanie" w samochodzie, bo jakoś też nikt nie docenia jakości mojego wokalu :wink: :D

zawodowiec napisał(a):Dzięki Tymona za wrzuty!
Gdzieś nam się zapodział atutowy as - Zamachowski znika za zasłoną - jako że on jest tym atutowym asem :lol:

No to może jeszcze inne fragmenty z Big Zbig Show:

Tym razem zostajemy w klimatach Bałkańskich :wink: Festiwal muzyki Country w Mrągowie - zespół prosto z Sofii - młodzi chłopcy z zespołu "Hvala ljepa" Big Zbig Show - proponuję zwrócić uwagę na silną grupę baletową :lol:

I może jeszcze festwal w Sopocie - tym razem bez mojej zapowiedzi, bo Man z Materną zrobili to o wiele ciekawiej :wink: :D
Majka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majka » 27.02.2009 19:03

Witam;)
Już po pracy to wpadłam do was na piwko :)
mik_us, historyjka z morałem super!!!
dołączam do klubu śpiewających w aucie :lol:
Majka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Majka » 27.02.2009 19:23

Tymona, masz racje...Ci w Sopocie wymiatają!!!
kolejny raz to oglądamy :D :D :D
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 03.03.2009 10:52

Jeszcze po kropelce :wink: :lol:

Obrazek
wojan
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojan » 05.03.2009 13:25

Szaro,buro i ponuro ...
To może dla polepszenia nastroju po jednym małym .... :D :D

Obrazek
Adam,K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam,K » 05.03.2009 13:55

wojan napisał(a):Szaro,buro i ponuro ...
To może dla polepszenia nastroju po jednym małym .... :D :D

Już o tej porze? W sumie czemu nie? Zdrówko Andrzejku. Wybierz sobie.
Obrazek
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 05.03.2009 14:03

Adam,K napisał(a):Już o tej porze? W sumie czemu nie?

W takim gronie na piwko o żadnej porze nie jest za wcześnie... :lol: :lol:
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 06.03.2009 19:42

To co - po małym na koniec tygodnia?
Obrazek
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Prawie Hyde Park, czyli wszystko oprócz polityki.

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone