Janusz Bajcer napisał(a):Widoczek - chyba z miejsca gdzie PAP na wyszedł
Januszu,
Zdecydowanie nas tam nie było
Podrawiam,
PAP
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Widoczek - chyba z miejsca gdzie PAP na wyszedł
.png)
Janusz Bajcer napisał(a):Poczekamy - ale może to zdjęcie jest "z lotu ptaka"

.png)
Lidia K napisał(a): Kiedy 'zdobywaliśmy' twierdzę w 2005 roku bilety kosztowały 1 euro, a ścieżkami wchodzili głównie Polacy, Czesi i ........kozy. W schodach były ubytki![]()
.
Czy coś się poprawiło, czy kozy zniknęły, widać było poprawki w schodach i murkach![]()
.png)
.png)
MKB napisał(a):i znowu wspaniała wycieczka z PAPem i rodzinką. Szkoda ze pogoda nie dopisała.
A ja początek stycznia spędziłąm w szpitalu ze starszą córcią... Zapalenie płuc. I znów pojawiły się wątpliwości... A jeśli coś takiego przydaży mi sie podczas wakacji? Jechać? nie jechać?
Napisz mi prosze słówko o tym inhalatorze który zabraliście na wyprawę? Czy (oprócz szelek) warto sie w takowy zaopatrzyć? Czy zabezpieczyliście sie jeszcze jakoś przed wyprawą pod kątem ewentulanych problemów zdrowotnych?
A'propos skakania - jeśli sprawa była niebezpieczna to chłopcy też nie powinni skakać. A turlać sie wolno obu płciom
.png)
.png)
PAP napisał(a):Obok samochodu stoi elegancko ubrany lokalny 'biznesmen', mocno umięśniony i bez szyi, prowadzący rozmowę przez telefon, wiadomo, komórkowy.
(...)
Jadąc dalej, robimy sobie dla zabawy mały plebiscyt dotyczący tego, dlaczego kierowca ten, zamiast podwinąć rękawy i zabrać się za wymianę koła, sięgnął za komórkę. Lista możliwych przyczyn zawiera następujące typy:
a) samochód nie ma na wyposażeniu lewarka tudzież klucza tudzież koła zapasowego ...
b) kierowca ten nie ma pojęcia jak w/w sprzęt należy poprawnie używać ...
c) kierowca ów nie chce pobrudzić swej białej koszuli tudzież garnituru ...
d) kierowca rzeczony obawia się, że jeżeli kumple zobaczą go własnoręcznie wymieniającego koło, to zaszkodzi to jego 'biznesowej' reputacji ...
e) 'biznesmen' ten dzwoni właśnie do sprzedawcy VW i 'równa go z ziemią' za sprzedanie mu tak badziewiastego samochodu ...
.png)
plavac napisał(a): Ale zwiedzany w słońcu wywiera bardzo sympatyczne wrażenie.
plavac napisał(a): A mieliście spotkanie z małą dziewczynką pobierającą opłatę za WC poza murami, przy głównej bramie ? Bardzo rezolutna i przedsiębiorcza osóbkaZ taką determinacją zajdzie daleko !
.png)
zawodowiec napisał(a):PAP napisał(a):Obok samochodu stoi elegancko ubrany lokalny 'biznesmen', mocno umięśniony i bez szyi, prowadzący rozmowę przez telefon, wiadomo, komórkowy.
(...)
Jadąc dalej, robimy sobie dla zabawy mały plebiscyt dotyczący tego, dlaczego kierowca ten, zamiast podwinąć rękawy i zabrać się za wymianę koła, sięgnął za komórkę. Lista możliwych przyczyn zawiera następujące typy:
a) samochód nie ma na wyposażeniu lewarka tudzież klucza tudzież koła zapasowego ...
b) kierowca ten nie ma pojęcia jak w/w sprzęt należy poprawnie używać ...
c) kierowca ów nie chce pobrudzić swej białej koszuli tudzież garnituru ...
d) kierowca rzeczony obawia się, że jeżeli kumple zobaczą go własnoręcznie wymieniającego koło, to zaszkodzi to jego 'biznesowej' reputacji ...
e) 'biznesmen' ten dzwoni właśnie do sprzedawcy VW i 'równa go z ziemią' za sprzedanie mu tak badziewiastego samochodu ...
f) przepakował się na pakerni, ma zakwasy i go za bardzo ręce bolą
zawodowiec napisał(a): Lovcen i Kotor to dla mnie jeszcze tereny nieznane, tym lepiej się czyta
.png)
PAP napisał(a):zawodowiec napisał(a): Lovcen i Kotor to dla mnie jeszcze tereny nieznane, tym lepiej się czyta
zawodowiec,
No nie wierzę![]()
... to trzeba
![]()
... ja rozumiem, że jak asfalt to nie ma tej adrenaliny, no ale to się trzeba jakoś zmóc
![]()
... no chyba, że to sobie zostawiasz na zwiedzanie z potomstwem
![]()
![]()
... to co innego
![]()
... wtedy proponuję robić teraz jeszcze notatki
![]()
![]()
Pozdrawiam,
PAP
.png)