Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Apartamenty Silvana w Marusici

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AnetaA
Cromaniak
Apartamenty Silvana w Marusici

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 03.03.2007 22:42

Jeśli ktoś był w tym apartamencie to proszę o kilka słów, w tym roku się tam wybieramy i po tym co znalazłam na forum dopadają mnie coraz większe wątpliwości-bardzo strome zejścia na plaże i mnóstwo schodów... czy to tak z każdego domu? Kiedyś natrafiłam na zdjęcia schodów w Marusici a teraz nie mogę tego znaleźć, może ktoś się natknął?
donia2
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) donia2 » 04.03.2007 19:53

Jest to miejscowośc malutka, położona na stromym zboczu gór Biokowo zatem zejścia do morza są strome i szybko morze staje się głębokie. Brak deptaku i nie ma żadnych imprez nad wodą. Jak komuś to odpowiada to czemu nie. Ale wiem, że z jednej i drugiej strony na riwierze są ładniejsze miejscowości jak Mimice, Omis czy Baśka z Makarską.

Jeżeli uważacie inaczej to prosze o informacje sam skorzystam gdyż byłem raz w Chorwacji właśnie w Marusici a teraz chcę wybrać inną lepszą mieścinę.

Na pierwszy raz wystarczało mi Marusici ale jak zobaczyłem inne miejscowości i miejsca to chciałem się od razu przenieść ale opłata itd.

Pozdrawiam - Chorwacja jest OK.
wierad
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wierad » 05.03.2007 12:30

AnetaA napisał(a):Jeśli ktoś był w tym apartamencie to proszę o kilka słów, w tym roku się tam wybieramy i po tym co znalazłam na forum dopadają mnie coraz większe wątpliwości-bardzo strome zejścia na plaże i mnóstwo schodów... czy to tak z każdego domu? Kiedyś natrafiłam na zdjęcia schodów w Marusici a teraz nie mogę tego znaleźć, może ktoś się natknął?

Jedziemy do tego apartamentu w terminie 30.06-14.07, jak wrócimy to wtedy podzielę się opinią o ap. Silvana. Jak do tej pory współpraca z Panią Alujevic (właścicielka agencji turystycznej w Marusici) układala się bardzo dobrze (ceny znacznie niższe niż przez Polskich operatorów). Zaliczka rezrwacyjna na Konto Pani Silvany dotarła w 2 dni i od razu otrzymałem Voucher.
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 05.03.2007 18:04

Z niecierpliwością czekam na wiadomości.My jedziemy już (dopiero po raz trzeci i właściwie od zawsze chciałam do Marusici, ale tak jakoś zawsze wychodziły najbliższe okolice. Spokój i ta zapadła wioseczka jak najbardziej nam odpowiada, bo z dziećmi tak po imprezkach to raczej niebardzo.Najbardziej przerażona jestem tymi stromymi zejściami do morza.
Życzę udanego pobytu i czekam na info i zdjęcia :)
slawekk
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) slawekk » 07.03.2007 11:38

Ja miałem "swój pierwszy raz" też w Marusici (2003 rok) i z kolei jestem zachwycony. Takich właśnie małych i spokojnych miejscowości szukam. Z tym stromym zejściem to chyba trochę przesadzasz. Są co prawda dwie ogólnie dostępne plaże z czego na jedną jest faktycznie dość pochyło i betonowo, ale na drugą łagodna droga wiedzie przez piniowy zagajnik. My byliśmy z dwojgiem dzieci i mimo tego, że chodziliśmy objuczeni parasolami, karimatami, płetwami, maskami, pontonikami, piciem, jedzeniem itp. to jakoś nas to nie męczyło. Z racji małej pojemności tej mieściny na plażach nie było tłumu i można swobodnie znaleźć miejsca nawet dla liczniejszej grupy. Plaże żwirowe, czyste a woda (przy brzegu) oczyszczona z jeżowców.
W samym Marusici faktycznie nic się nie dzieje (ale można kupiś domace vino) , my traktowaliśmy je jako sypialnię i kąpalnię. Jak byliśmy głodni wrażeń to wyruszaliśmy "do miasta".
Z panią Jasną Alujevic nie było najmniejszych kłopotów, do dzisiaj przesyła mi życzenia świąteczne.

No ale wybór należy do Ciebie.
:papa:
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 08.03.2007 10:34

Ja już dawno wybrałam i trochę mi lepiej po przeczytaniu Twojego postu, ja też chciałam właśnie w takim małym spokojnym miejscu, a z tego co widać na zdjęciach jest tam również bardzo ładnie i myślę, że i w tym roku tłumów nie będzie. Te strome zejścia to tak ze względu na nasze leniwe dziecko trochę mnie przerażały, ale skoro w zeszłym roku poradziła sobie ze schodami u Kalebiców to i przez lasek da rade. :)
pozdrawiam
zibek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibek » 08.03.2007 11:17

slawekk był w Marusici w 2003 roku a panta rei :)
-co do owego łagodnego zejścia przez lasek piniowy to..... jeśli to to o którym myśle to i tak na końcu jest stromawo .Ale da sie zejsc z majdanem .
Ale uprzedzam w Marusici jest ciut inaczej niż na zdjęciach w folderze.
jeny_o
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) jeny_o » 08.03.2007 11:20

A która mieścina jest Waszym zdaniemj est ładniejsza, bardziej malownicza? Ja mam zarezerwowany ap w Mimicach, chciałam w Marusici ale nic dla siebie nie znalazłam. Ciekawa jestem opinii tych którzy byli w obu. :P 8)
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 08.03.2007 18:20

Zibku kochany!!! A co to znaczy ciut inaczej niż w folderze? Znaczy gorzej? :cry:
Iwasza
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Iwasza » 11.03.2007 20:45

Może mi ktoś napisac o standardzie w willi Silvana w Marusici? Czy fajne są tam plaże?
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 06.05.2007 17:19

Odświeże troche temat, może Zibek sie odezwie albo ktoś nowy kto zna to miejsce? :)

Ps. 1. czekam na relację lipcowych urlopowiczów
2. ciągle dręczu mnie to "ciut inaczej" Zibka
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 08.05.2007 09:58

W Marusici jest przepięknie (byłem tam z żoną i 4 letnim synkiem w 2005r), możesz spokojnie jechać.
Willi Silvana niestety nie znam, - byliśmy w willi Ivana
http://www.ivana-apartmani.com/enindex.html
Mam z Marusici trochę zdjęć w prywatnej galerii - możesz zerknąć.
Pozdrawiam
MG
lui
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lui » 08.05.2007 10:50

Byłam w Marusici w zeszłym roku. Nie znam niestety app. Silvana, zatrzymałam się w app. Kate, ale z mapki wynika, że te appartamenty są niedaleko siebie i łączy je jedno zejście do morza. Schodków było chyba 263, pierwszego dnia było ciężko, ale później było coraz lepiej. Dzieci (5 i 7 lat) oczywiście były mniej zmęczone niż my po wejściu z plaży na górę.
Plaże są malutkie, żwirowe, woda czyściutka, dno wyczyszczone z jeżowców, dzieci mogły chlapać się na brzegu, głęboko robiło się mniej więcej 2,5 m od brzegu. Widoki podczas schodzenia na plaże piękne.
W Maarusici jest jeden sklep, restauracja. Cicha i przyjemna miejscowość. Bardzo dobre miejsce na bazę wypadową do innych miast Cro.
To był mój pierwszy pobyt w Chorwacji, więc nie mam jak odnieść Marusici do innych miejsc w Cro, mimo wszystko polecam.
Pozdrawiam
Luiza
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 11.05.2007 10:10

Mariuszu, na zdjęcia już dawno zerknęłam - są śliczne, ale niepokoją mnie trochę te sprzeczne informacje,że brudno, że stromo i głęboko itp. Ale wolę czytać te pocieszające np. od Luizy :D Na razie bardzo mi się tam podoba, a i ludzie ponoć bardzo mili :)
Dzięki
Wierad czekam na info o apartamencie - nie odpuszczę :wink:
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 11.05.2007 11:07

AnetaA napisał(a):Mariuszu, na zdjęcia już dawno zerknęłam - są śliczne, ale niepokoją mnie trochę te sprzeczne informacje,że brudno, że stromo i głęboko itp. Ale wolę czytać te pocieszające np. od Luizy :D Na razie bardzo mi się tam podoba, a i ludzie ponoć bardzo mili :)
Dzięki
Wierad czekam na info o apartamencie - nie odpuszczę :wink:

Przyślij emaila to mogę Ci przesłać jeszcze kilka zdjęć z Marusici.
Pozdrawiam Mariusz G.
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne