Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Apartamenty Silvana w Marusici

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 11.05.2007 11:10

Wielkie dzięki, czekam. Mój adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
zibek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) zibek » 13.05.2007 21:55

AnetaA napisał(a):Wielkie dzięki, czekam. Mój adres adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

w tym wątku troszke postanowiłem postraszyć ;)
[/img]https://www.cro.pl/forum/viewtopic.php?t=15225&start=15

i obiecuje ze w tamtym watku dorzuce jeszcze kilka fotek -wtedy zrozumiesz co mam na mysli pisząc " inaczej niz w folderze "

a tu widok na wjazd do jednego z apartamentów - zreszta tam zaraz schodzi sie do ok. 8 roznych apartamentow a ta sterta smieci to nie dosc ze niczyja , to ciągle narasta i narasta :) .A i dodam ciekawa historyjke związaną z tymi smieciami .Pewnego dnia do naszego apartamentu ( IVANA )przyjechała grupa Polakow -byli podobnie jak my lekko zalamani tym co zastalismy na miejscu -tyle ze oni postanowili wrócic do Trogiru poszukac kwater -poszli rozmowic sie z wlascicielem ze na zdjeciach jest jak w raju a rzeczyswistosc skrzeczy (smieci w grilu , brud w basenie -nieczynnym zreszta ) i pokazali mu rowniez te smieci przed apartamentem.Dodam ze Polacy a bylo ich 16 wybrali 3 osoby do rozmow z Goranem coby Goran im oddał przelaną zaliczke ..ale sie nioslo jak Goran sie klocil -tylko jego bylo słychac - jak to on za stary lis ..
Polacy elegancko -kulturka glosu nie podniesli zaliczke stracili i pojechali dalej ...tak to w app.IVANA polecanym na tym forum bywał.
Ale wróćmy do smieci -otóż Goran postanowil posprzatac -zabral smieci z grilla (basen posprzatala Czeszka -turystka ale o tym innym razem ) , i poszedl z innym wlascicielem app. sie poklócic o te sterte smieci co na fotce.I oni zaczeli sie klocic czyje smieci czy to Gorana turysci je tam kladli , czy tamtego wlasciciela turysci je kladli ( był tam również gruz na stercie -tez turysty).
I jak oni jechali ja przechodzilem -i oni do mnie czy ja tez te smieci tam kladlem - wyszlo wiec na to ze to ja zabralem smiecie i zasmiecilem w Cro :)

Obrazek
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 18.05.2007 17:32

I jak oni jechali ja przechodzilem -i oni do mnie czy ja tez te smieci tam kladlem - wyszlo wiec na to ze to ja zabralem smiecie i zasmiecilem w Cro

No jak mogłeś??? :wink:

A tak poważnie to już nie jestem tak radośnie nastawiona do wyjazdu :( bo i owszem lubię niespodzianki, ale takie??? Na pewno napiszę jak było.
albina
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) albina » 21.05.2007 14:42

Ja byłam w Willi Silvana w 2005 r. Rzeczywiście zejście do morza składa się z ogromnej ilosci schodów, plusem natomiast jest maleńka plaża, którą można potrktować prawie jak prywatną-dojście do niej jest z trzech domów tylko. Standard w Silvanie to taki torchę późny Gierek, ale jest czysto i każdy pokój ma łazienkę ( przynajmniej w tym większym apartamencie ) Jest duży taras, na którym spędzaliśmy większość czasu. I powiem szczerze, że wnętrza mniej nas interesują, ponieważ i tak cały czas spędzamy na dworze. Ważne żeby wnętrza były czyste i zadbane.Byliśmy we wrześniu w zw. z czym nie było żywej duszy oprócz starszych Czechów ( przesympatycznych ). Właścicielka również b.miła. Sama plaża kamienista, dosyc szybko robi się głęboko, ale 9-miesięczna córka znajomych mogła się pluskać przy brzegu. Ja ze swej strony polecam, natomiast wszystko zależy czego Ty oczekujesz po standarcie.
Pozdrawiam
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 28.05.2007 22:28

Oj i znowu zrobiło mi sie miło,my też raczej w pokojach nie przesiadujemy, więc wystrój przez dwa tygodnie do wytrzymania, nawet jeśli to wczesny gierek, ważne że czysto i ludzie mili. :D
rentier
Globtroter
Villa PiM w Marusici

Nieprzeczytany postnapisał(a) rentier » 21.06.2007 17:24

:D może ktoś z was opiszę jak tam jest mam zarezerwowane miejsca w apartamencie 2+2. Mam nadziej że nie spotkam tam takich widoków jak w/w miejsc.
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 08.08.2007 22:57

Wierad-to do Ciebie.Mam nadzieje,że pobyt udany i szczęśliwie wróciliście, a ja wciąż czekam na te parę słów o Silvanie,doczekam sie?Może zdążysz coś skrobnąć przed moim wyjazdem? :) My wyruszamy 13 sierpnia
wierad
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wierad » 09.08.2007 12:22

Witam!
Ap. Silvana jest ok (Myślę, że wrócimy tam za rok).
Pani Silvana jest bardzo miła.
Apartament czysty, widok z jego balkonu jest prześliczny. Na kameralną i osłoniętą od wiatru, plażę schodziliśmy schodami bezpośrednio odchodzącymi od posesji (ok 300 stopni razem ze stopniami do apartamentu, idzie się przyzwyczaić. :lol: przy plaży stoi mały budynek, w którym można trzymać większe gabarytowo rzeczy).
Okolica jest prześliczna, góry i morze w jednym. Woda na początku lipca była bardzo ciepła - 26 stopni.
Na większe zakupy jeździliśmy do Omisa lub Mimic. Na miejscu jest mały sklepik, w którym kupowaliśmy pieczywo i oczywiście Karlovacko.
Warto przejść się na wycieczkę w górę miejscowości powyżej Jadranki, jest tam żwirowa droga, z której są przepiękne widoki.

Ogólnie polecam. Jeżeli ma Pani jakieś pytania z chęcią odpowiem.
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 10.08.2007 12:39

Wielkie dzięki,teraz to już całkiem jestem pozytywnie nastawiona do wyjazdu.Mam jeszcze jedno pytanie, czy rzeczywiście bardzo szybko robi się głęboko, bo jedzie z nami mały szaleniec, który rzuca się na wodę i zawzięcie nurkuje.
wierad
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) wierad » 10.08.2007 14:00

Na tej akurat plaży głęboko (woda powyżej pasa) robi się ok 3-4 metrów od plażyczki. Sposobem na dużą wodę jest założenie dzieciakowi rękawków + deska lub materac do pływania.

Z nami było dwóch 6 latków. Rękawki + bardzo słona woda i maluchy pływają godzinami bez ustanku.
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 10.08.2007 18:04

No to mamy problem, bo nasza to najchętniej tylko w okularkach by pływała,ale może przekonamy ją do rękawków, no i tata koniecznie w takim razie w pobliżu.A czy jeździliście gdzieś w pobliżu na inne plaże, czy są jakieś godne polecenia?
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne