Chris_M napisał(a):Czy to przypadkiem nie jest "Venuska", symbol żeglarskiego luksusu w latach PRL-u???
Miałam identyczne skojarzenie jak zobaczyłam tą łódkę
.png)
Chris_M napisał(a):Czy to przypadkiem nie jest "Venuska", symbol żeglarskiego luksusu w latach PRL-u???
.png)
Magda O. napisał(a):Mam pytanie odnośnie do kilku postów wstecz: na zdjęciach widziałam zegary wykonane z braćkiego kamienia. Czy pamiętasz może, ile kosztowały? Chcę sobie taki sprawić w tym roku
.png)
pavlo napisał(a):No co by tutaj nie powiedzieć: ostatnich kilka odcinków to ja widzę wciąż pięknie wystrojoną żeńską załogęŚlicznie się ubieracie, ślicznie wyglądacie w towarzystwie wspaniałych facetów
Jednym słowem, powtarzając za Tobą Beatko: nie zawsze żeglarz ma być w sztormiaku
![]()
.png)
"maslinka"]Ewa zawsze była do Ciebie bardzo podobna, ale teraz to wręcz Twoja kopia
Kolejne świetne spotkanie na pokładzie! Przyciągacie jak magnes![]()
Magda, ja kupiłam w Supetarze taki zegar z bračkiego kamienia za 100 kun, z tym że w 2020 rokuCeny były różne, np. w Postirze zegary kosztowały 150
Wtedy cena była przyzwoita, nawet po podwyżkach powinno być w miarę ok.[
.png)
"mchrob"]Super spotkanie po latach, Chorwat wygląda na przesympatycznego człowieka.
Mam takie wrażenie że Sucuraj ostatnimi czasy wypiękniał. Byliśmy tam pierwszy raz 10 lat temu i wyglądał wtedy trochę "zapyziale". W zeszłym roku przejeżdżaliśmy dwa razy przez niego i bardzo mi się on spodobał choć długo w nim nie byliśmy. Te nowe nadbrzeże i większe promy powodują że nie trzeba już stać godzinami w kolejce.
Z ciekawostek to ten prom, który masz na zdjęciu pływał wcześniej w Japonii (wygląda zresztą jaka japońska pagoda). Miał niezłą podróż z drugiego końca świata
![]()
Co do pamiątek z brackiego kamienia to chyba najtaniej można się obkupić na straganach w Puciscy. Nie pamiętam cen, ale były niższe niż w Supetarze a na pewno taniej niż w Bolu.
.png)
.png)
mchrob napisał(a):Z ciekawostek to ten prom, który masz na zdjęciu pływał wcześniej w Japonii (wygląda zresztą jaka japońska pagoda). Miał niezłą podróż z drugiego końca świata
![]()
.png)
Chris_M napisał(a):mchrob napisał(a):Z ciekawostek to ten prom, który masz na zdjęciu pływał wcześniej w Japonii (wygląda zresztą jaka japońska pagoda). Miał niezłą podróż z drugiego końca świata
![]()
Pamiętasz może jego nazwę?
Śmieszny, musi być bardzo stary (rzekłbym przedpotopowy) i faktycznie przypomina pagodę:
Teraz na tej linii pływa jakiś mniejszy prom i widać, że zdecydowanie nowszy:
https://www.marinetraffic.com/en/photos ... e_uploaded
.png)
oczywiście chodzi o policzenie prawa Archimedesa na warunki Adriatyku
.png)
mchrob napisał(a):Pełno na nim jeszcze tabliczek po japońsku
To pewnie tym promem przypływają ci Chińczycy do mojego Chorwata. Czują się troszkę bardziej u siebie .png)
Chris_M napisał(a):Jednak nie aż tak stary jak myślałem, bo zwodowany w 1985 r. Ale bez wątpienia śmieszny.
.png)
"maslinka"]Ci Polacy mieli w 2019 roku jakąś dziwną konstrukcję z kamulców przed domem
Coś w tym jest, że Sućuraj ostatnio wypiękniał...
Powrót do Nasze relacje z podróży