Re: "4 lata na Ciovo"
napisał(a) simic » 11.08.2012 17:53
Niedawno wróciłem z Ciovo, byliśmy do 03.08.12 w zatoce Mavarcica. W zatoczce troszkę zmian - budują nową szkołę z boiskiem - całkiem spora budowla. Po przeczytaniu relacji GaR czułem się, pierwszy raz tam będąc, jakbym tam już kiedyś był i za to chcę podziękować.
Polecam to miejsce ludziom którzy cenią sobie spokój. To miejsce bardzo urokliwe. Jeśli ktoś szuka innych plaż niż te które oferuje zatoka to polecam plaże w zatoce Duga (mam nadzieje że nie pomyliłem nazwy) z pięknym widokiem na trzy wyspy min. wyspę Eufemie (tak jak się nazywa piekarnia). O Trogirze mogę powiedzieć że najlepiej zwiedzać mi go było rano, bez całego tego zgiełku który panuje wieczorami, można wtedy "poczuć" Trogir. Niestety nie przywiozłem ze sobą zdjęć gdyż mój Nikon padł ofiarą fali (na plaży Bavacica w Splicie) która unieruchomiła go na dobre. Polecam wyjazd na cały dzień do Primosten, najpierw na piękną plażę a później na zwiedzanie tego uroczego miasteczka, nie tak "zadeptanego" jak Trogir czy Split. Mam nadzieję że również komuś mogłem pomóc przed wyjazdem do zatoki i z przepraszam gospodarza wątku że tak się rozpisałem. Pozdrawiam.