Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

21.08.2009

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
matom
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) matom » 12.08.2009 11:21

Nasza wesoła gromadka wyrusza 21 sierpnia, czyli dokładnie za 9dni. Wyjeżdżamy z Gdyni (5.30), trasę sobie obraliśmy oczywiście przez Niemcy (ta sama co w roku poprzednim).
Nocleg w Grazu i planowany przyjazd do Supetaru 22.08 :D
agusia13..
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) agusia13.. » 13.08.2009 19:01

Do wojciechmw

Podam nr gg.do kontaktu 12789097
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 13.08.2009 19:19

matom napisał(a):Nasza wesoła gromadka wyrusza 21 sierpnia, czyli dokładnie za 9dni. Wyjeżdżamy z Gdyni (5.30), trasę sobie obraliśmy oczywiście przez Niemcy (ta sama co w roku poprzednim).

Matom , którędy do Niemiec jedziesz?? A przez Niemcy to którędy??
Wyruszam 5 godzin po Tobie i waham się jak jechać.
Na razie wygrywa opcja na Słubice i Drezno.

pozdrawiam
daw7
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) daw7 » 13.08.2009 19:46

matom napisał(a):Nasza wesoła gromadka wyrusza 21 sierpnia, czyli dokładnie za 9dni. Wyjeżdżamy z Gdyni (5.30), trasę sobie obraliśmy oczywiście przez Niemcy (ta sama co w roku poprzednim).

Witam...jeżeli można zapytać to gdzie macie nocleg w Supetarze. My też wyruszamy 21-08 z południa Polski i metę mamy w Supetarze.
pozdrawiam
KrzychuZiom
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) KrzychuZiom » 13.08.2009 21:36

Tez jedziemy 21.08 :) do Trogiru :) do zobaczenia na trasie :)
matom
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) matom » 14.08.2009 08:02

Witajcie! jak widać wiele dróg, wiele możliwości :)
Po gorących dyskusjach (głównie z moim mężem) i rozważaniach nad innymi alternatywami, jednak postanowilismy zostac przy tradycji :)
Była opcja drogi nr 6, 20 i również 22, jednak jedziemy 6 do Kołbaskowa a potem na Drezno, Monachium, Regensburg i Graz (nocleg), następnie omijamy autostradę w Słowenii, jedziemy przez Mureck (który mi się bardzo podoba) i Ptuj (też bardzo urocza miejscowość). Mam nadzieję, że się nie wpakujemy jakimś cudem na autostradę za Ptuj. Przeczytałam wszystkie porady i sugestie, orientację też mam dobrą , więc liczę że się uda bez problemu.
W zeszłym roku przebyliśmy trasę bezbłędnie, więc myślę że i w tym roku będzie tak samo. Liczę że roboty drogowe na 6 nie będą zbytnio uciążliwe (rok temu nie było tak źle jak myśleliśmy że będzie).
W Supetar mamy rezerwację apartamentu w Tri Palme. Po relacji jednej z cromaniaczek postanowiliśmy też tam pojechać :)

Podaję linka do relacji, gdyż rzeczywiście była to bardzo sympatyczna relacja
forum/viewtopic.php?t=21203&postdays=0&postorder=asc&start=0

Taurus, a Ty jechałeś już wcześniej 22?
A Ty Daw7, którą trasę wybrałeś?
Pozdrawiam :)
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 14.08.2009 10:53

matom napisał(a):

Witam

jechałem kilka lat temu i droga spokojna chociaż nie za szybka.

Natomiast co do 6 - moi znajomi, którzy jeżdżą nią służbowo mówią, że jazda w dzień to pomyłka - stoi się w korkach na ruchu wahadłowym i traci sporo czasu.

A, że wyruszamy w piątek to będzie spore natężenie ruchu i u nas i w Niemczech więc chcę zminimalizować stanie, szczególnie, że jest niewielka różnica w kilometrach jak i czasie przejazdu.

Śledzę też niemiecki adac i nasze http://www.gddkia.gov.pl/article/serwis ... /index.php

pozdrawiam
Ostatnio edytowano 14.08.2009 10:57 przez taurus, łącznie edytowano 1 raz
deryl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) deryl » 14.08.2009 10:55

maniekwawa napisał(a):Ja do cro wyjeżdżam 21 sierpnia (piątek) o godzinie ~ 18,00 i mam zamiar być w Zadarze na drugi dzień ~ południa (jadę z Warszawy). Zobaczymy czy w tym roku się uda. Jadę przez Węgry, Cieszyn, Zilina, Crosma, Szembathely, Nagykanizsa (czyli droga 86), Verazdin, Zagrzeb, Zadar. Pozdrawiam i miłego urlopu.
PS. Jest gdzieś wątek o dacie wyjazdu. Podpowiedzcie gdzie.

jedziemy identycznie, tez z Warszawy ale nie pchamy sie 86 bo autostrada taki sam czas a pierdzielenia mniej
jolamik
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jolamik » 14.08.2009 10:57

UWAGA!!!

nie polecam 20 krajowej, ostrzegli nas znajomi wracający z Niemiec, w miejscowości Chociwel ponoc trwają takie prace ze objazd ma 20 km i łatwo się zgubić :roll:

my jako że na krajowa 6 nie ma się co wbijac bo daleko mamy, pojedziemy z Czaplinka na Mierosławiec i dalej do Stargardu 8)
maniekwawa
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) maniekwawa » 14.08.2009 15:24

Autostradą przez Węgry czas faktycznie ten sam, ale 200km więcej drogi i winieta.
daw7
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) daw7 » 14.08.2009 16:34

matom napisał(a):Witajcie! jak widać wiele dróg, wiele możliwości :)
Po gorących dyskusjach (głównie z moim mężem) i rozważaniach nad innymi alternatywami, jednak postanowilismy zostac przy tradycji :)
Była opcja drogi nr 6, 20 i również 22, jednak jedziemy 6 do Kołbaskowa a potem na Drezno, Monachium, Regensburg i Graz (nocleg), następnie omijamy autostradę w Słowenii, jedziemy przez Mureck (który mi się bardzo podoba) i Ptuj (też bardzo urocza miejscowość). Mam nadzieję, że się nie wpakujemy jakimś cudem na autostradę za Ptuj. Przeczytałam wszystkie porady i sugestie, orientację też mam dobrą , więc liczę że się uda bez problemu.
W zeszłym roku przebyliśmy trasę bezbłędnie, więc myślę że i w tym roku będzie tak samo. Liczę że roboty drogowe na 6 nie będą zbytnio uciążliwe (rok temu nie było tak źle jak myśleliśmy że będzie).
W Supetar mamy rezerwację apartamentu w Tri Palme. Po relacji jednej z cromaniaczek postanowiliśmy też tam pojechać :)

Podaję linka do relacji, gdyż rzeczywiście była to bardzo sympatyczna relacja
forum/viewtopic.php?t=21203&postdays=0&postorder=asc&start=0

A Ty Daw7, którą trasę wybrałeś?

Witam.
My ruszamy z południa z Sandomierza, więc obliczyliśmy iż najlepiej nam będzie smignąć przez Słowację, Węgry no i CRO. Zresztą planujemy postój nad balatonem no a potem Plitvice na dwie doby. Dopiero 24-08 na miejsce do Supetaru.
Być może się gdzieś na trasie spotkamy...ewentualnie na plaży!!!
pozdrawiam
deryl
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) deryl » 15.08.2009 09:29

Może ktoś do Tribunj sie wybiera
matom
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) matom » 18.08.2009 07:38

Gorące dzień dobry wszystkim, którzy już po mału są w nastroju ekscytacji przed cudowna wyprawą nad piękny Jadran.

Nie wiem ja Wy, ale ja już przebieram nóżkami i nie mogę się doczekać. Najbardziej kocham ten moment przygotowań do podróży, żeby tylko o niczym nie zapomnieć:)
A potem podróż, ah jak ja kocham podróże:)
Pozdrawiam serdecznie
dodaaa
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dodaaa » 18.08.2009 20:51

a 20stego ktoś jedzie??? :)
taurus
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) taurus » 19.08.2009 09:54

Witam

U mnie zmiana planów - ruszam 20 wieczoerm na Kołbaskowo i nocuję w Salzburgu.

pozdrawiam
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone