Nocleg w Grazu i planowany przyjazd do Supetaru 22.08
.png)
matom napisał(a):Nasza wesoła gromadka wyrusza 21 sierpnia, czyli dokładnie za 9dni. Wyjeżdżamy z Gdyni (5.30), trasę sobie obraliśmy oczywiście przez Niemcy (ta sama co w roku poprzednim).
.png)
matom napisał(a):Nasza wesoła gromadka wyrusza 21 sierpnia, czyli dokładnie za 9dni. Wyjeżdżamy z Gdyni (5.30), trasę sobie obraliśmy oczywiście przez Niemcy (ta sama co w roku poprzednim).
.png)
.png)
matom napisał(a):
Taurus, a Ty jechałeś już wcześniej 22?
Pozdrawiam
.png)
maniekwawa napisał(a):Ja do cro wyjeżdżam 21 sierpnia (piątek) o godzinie ~ 18,00 i mam zamiar być w Zadarze na drugi dzień ~ południa (jadę z Warszawy). Zobaczymy czy w tym roku się uda. Jadę przez Węgry, Cieszyn, Zilina, Crosma, Szembathely, Nagykanizsa (czyli droga 86), Verazdin, Zagrzeb, Zadar. Pozdrawiam i miłego urlopu.
PS. Jest gdzieś wątek o dacie wyjazdu. Podpowiedzcie gdzie.
.png)
.png)
.png)
matom napisał(a):Witajcie! jak widać wiele dróg, wiele możliwości![]()
Po gorących dyskusjach (głównie z moim mężem) i rozważaniach nad innymi alternatywami, jednak postanowilismy zostac przy tradycji
Była opcja drogi nr 6, 20 i również 22, jednak jedziemy 6 do Kołbaskowa a potem na Drezno, Monachium, Regensburg i Graz (nocleg), następnie omijamy autostradę w Słowenii, jedziemy przez Mureck (który mi się bardzo podoba) i Ptuj (też bardzo urocza miejscowość). Mam nadzieję, że się nie wpakujemy jakimś cudem na autostradę za Ptuj. Przeczytałam wszystkie porady i sugestie, orientację też mam dobrą , więc liczę że się uda bez problemu.
W zeszłym roku przebyliśmy trasę bezbłędnie, więc myślę że i w tym roku będzie tak samo. Liczę że roboty drogowe na 6 nie będą zbytnio uciążliwe (rok temu nie było tak źle jak myśleliśmy że będzie).
W Supetar mamy rezerwację apartamentu w Tri Palme. Po relacji jednej z cromaniaczek postanowiliśmy też tam pojechać![]()
Podaję linka do relacji, gdyż rzeczywiście była to bardzo sympatyczna relacja
forum/viewtopic.php?t=21203&postdays=0&postorder=asc&start=0
Taurus, a Ty jechałeś już wcześniej 22?
A Ty Daw7, którą trasę wybrałeś?
Pozdrawiam
.png)