Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zna może ktoś fajny nocleg w Miskolcu ???

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
porto
Croentuzjasta
Zna może ktoś fajny nocleg w Miskolcu ???

Nieprzeczytany postnapisał(a) porto » 28.10.2008 18:15

Wybieram się wkrótce i nie wiem gdzie sie zatrzymać. A z Węgrami to raczej się nie dogadam. :wink: Z góry dzięki.

Pozdrawiam. :wink:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2008 18:41

Zatrzymaj się w Chorwacji wszędzie jest fajnie.
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 28.10.2008 19:13

porto napisał(a):Wybieram się wkrótce i nie wiem gdzie sie zatrzymać. A z Węgrami to raczej się nie dogadam. :wink: Z góry dzięki.

Pozdrawiam. :wink:

Jak wjedziesz Miszkolca kieruj sie na Tapolce (dzielnica Miszkolca :wink: ) tam są świetne baseny termalne i w ich pobliżu co drugi dom to pensjonat z pokojami
Z dogadaniem nie bedziesz miał raczej problemu, starczy że staniesz na parkingu, chata "sama" Cię znajdzie :D :D
:papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 28.10.2008 19:20

Poszukaj namiarów np. na: www.hotels.hu - masz tam noclegi na całych Węgrzech.
A co do tego języka to bez przesady :wink:
Oni wiedzą, że tam na grzyby nie przyjechałeś więc dogadasz się.
W końcu to nie Bantustan :lol:
Jorgus ma rację - w dzielnicy Tapolca jest tego więcej do wyboru niż w samym Miskolcu
kkrzys
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) kkrzys » 28.10.2008 19:41

Z dogadaniem się moi przedmówcy mają racje.Można się dogadać i to sprawnie.
Ostatnio w czasie pobytu na basenie w Miszkolc -Tapolcy ,zaskoczyła mnie mnogosć Madziarów z obsługi mówiąca "ludzkim językiem".
Zagadka została rozwiązana po krótkiej rozmowie.
Ichnia gmina ,prowadzi naukę ,również naszego języka, za darmo.
A dzięki temu łatwiej o pracę :lol:
porto
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) porto » 28.10.2008 20:36

Jeszcze raz dzięki wszystkim za pomoc - czyli można jechać i spokojnie się dogadam. Wybieram się w listopadzie na baseny - CRO za daleko na wekeend więc pomyślałem o Miskolcu.

Pozdrawiam. :wink: :wink: :wink:
miter
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) miter » 29.10.2008 14:57

Ja nocowałem tutaj: http://varhegypanzio.hu/eszallasfogl.html . Ceny można odrobinę negocjować, a właścicielka coś kuma po polsku :) Pensjonat jest położony w dzielnicy Tapolca, bardzo blisko basenów termalnych.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 29.10.2008 16:47

Oni wiedzą, że tam na grzyby nie przyjechałeś więc dogadasz się.

Wspinając sie na górkę nad jaskinią z kąpieliskiem zbierałem grzyby kilogramami...Las kończy się pięknym,ogromnym,skalistym urwiskiem z widokiem na równinę.
Aha!
To w sierpniu było ...jak by ktos miał mieć teraz pretensje,że grzybów w listopadzie nie znalazł :wink:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi