Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zlatni Rat, wyspa Brac - jak się poruszać

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
sopel87
Podróżnik
Zlatni Rat, wyspa Brac - jak się poruszać

Nieprzeczytany postnapisał(a) sopel87 » 09.08.2010 18:22

Witam.
Małe pytanie, planuję we wrześniu oprócz pobytu na wyspie Ciovo, zobaczyć sobie ten piękny cypelek (przynajmniej na zdjęciach) jakim jest Zlatni Rat.
W związku z tym mam pytanie, jak tam się najlepiej i w miarę tanio dostać?
Bo płynięcie promem za 160 kun w jedną stronę, to dla mnie raczej przegięcie, co innego gdybym tam wypoczywał przez kilka dni, ale na jeden dzień to chyba nie warto. Czy w Supetar przy porcie są jakieś skuterki do wypożyczenia ? I w jakich cenach jeśli ktoś jest na miejscu, albo może był ostatnio. Czy jest jeszcze jakaś inna możliwość dostania się na Zlatni Rat ? Pozdrawiam

P.S. Nie wiem czy temat w dobrym dziale, czy powinno być w dziale Samochodem - trasy ... Jeśli jest w złym to proszę o przeniesienie.
artur77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) artur77 » 09.08.2010 19:18

Witam
Właśnie wróciłem z wyspy Brać - najlepszy sposób na poruszanie się po wyspie to wypożyczenie skuterka, koszt ok. 150-200 kun za cały dzień, masz na start cały bak , przy oddaniu bak musisz napełnić paliwem też do pełna.
oprócz Zlatniego Ratu - dla mnie przereklamowanego, polecam Milna, mała miejscowość na wschodnim krańcu wyspy, Sutivan i Vidova Gora.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 09.08.2010 20:36

Zlatni rat wygląda pięknie, ale z Vidovej góry :) Najlepiej chyba poruszać się skuterem :) My w 2008 r.bylismy na Brac tydzień we wrześniu, mieszkaliśmy w Supetar, było naprawdę sympatycznie, jednak po wyspie poruszaliśmy się naszym autkiem :)
artur77
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) artur77 » 10.08.2010 15:55

my z żoną też poruszaliśmy się autkiem :) chciałem skuter pożyczyć ale nigdy wcześniej nie jeździłem a żona obawiała się że się .....)))) wywalimy :D

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne