Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Zadar - zimą

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
cyp3k
Globtroter
Zadar - zimą

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyp3k » 10.10.2010 10:02

Witam :) Tego lata z żoną i synkiem wyskoczyliśmy sobie na Krk, żonka zauroczona Chorwacją postanowiła dalej poznawać ten piękny kraj, tym razem od strony wybrzeża. Po krótkich pertraktacjach i nakręcaniu znajomych wybór padł na Zadar, termin... no właśnie, wynajmujemy dom na okres od 26.12 do 2.01.2011 :) Postanowiliśmy zobaczyć CRO bardziej nieznaną, w okresie zimowym.
Powiedzcie mi proszę jakich temperatur mogę się spodziewać ? Według moich informacji to najniższa do 5*C a najwyższa to 14*C ? Jedziemy Opelkiem Omegą w 4 os + dziecko (ok. roku) trasa wiedzie przez słowację (zwardoń) węgry i CRO :) Czego się spodziewać, co może nas zaskoczyć zimą ? Oczywiście oponki zimówki + łańcuchy coby niespodzianek nie było :)
Pozdrawiam serdecznie ! :)
KumoterSzyszkownik
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) KumoterSzyszkownik » 12.10.2010 05:50

My spedzalismy Swieta Bozego Narodzenia w Zadarze w 2006 roku.Nikt nie wie jaka pogoda bedzie w tym roku.Nam wtedy nie padalo i bylo slonecznie.W ciagu dnia kilkanascie stopni,lecz po zachodzie slonca robilo sie momentalnie chlodnawo-z tego co pamietam to kilka stopni na plusie.Lecz zdarzyl sie tez jednej bodajze nocy lekki przymrozek!Sylwester spedzilismy na Rynku na Starym Miescie.Generalnie-bardzo milo wspominam ten wyjazd.Choc..Byl jeden zgrzyt...Wtedy mozna bylo jeszcze w knajpach w Cro palic...Wieczory chlodne-wiec jedzac -jednoczesnie wedzilismy sie w dymie papierosowym licznych chorwackich palaczy.. :?
Udanego wyjazdu zycze! :wink:
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 12.10.2010 07:25

Zadar, 18.02.2009

Obrazek

8O
Roxi
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Roxi » 12.10.2010 07:47

Bardzo fajny pomysł, nie mamy jeszcze planów świąteczno- sylwestrowych... więc może warto się nad tym zastanowić? ;)
Tak myślałam o Wiedniu... a z Wiednia do Cro, to już przecież tak bliziutko :twisted:
cyp3k
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyp3k » 12.10.2010 19:29

Oh, to na całe szczęście z tym zakazem palenia. Bo ani ja ani moi znajomi nie są palaczami, w końcu każdy jedzie poodychać świeżym powietrzem.
Heeej Roxi, nad czym się tutaj zastanawiać, może warto poznać Cro z tej mniej znanej strony, podejrzewam że widok błysków fajerwerków odbijających się w tafli wody i na ścianach przepięknych zabytków to istny miód dla oczu i duszy :)
W ostateczności wybraliśmy jednak apartament 2km od Vodic i 12km od Sibenika ale to i tak nie daleko Zadaru, więc... :)
A propos - może warto dodać zimowy kalendarz wyjazdów do CRO ? :P
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 13.10.2010 04:53

Jeśli bez nart na dachu,to raczej dolinami przez Cieszyn.
Zwłaszcza,że zapowiadają zime tysiąclecia ;)
cyp3k
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) cyp3k » 13.10.2010 09:35

Ja tam zimy się nie boję :P Tak poważnie, to te zapowiedzi pewnie jak zwykle okażą się zwykłą propagandą. Z dnia na dzień nie potrafią przewidzieć pogody a co dopiero na ms do przodu ;-)
Gdyby coś to komplet łańcuchów zakupiony. :) Damy radę !
Czegoś po za śniegami można się bać ? :D
radek26
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) radek26 » 01.12.2010 11:28

Tez sie wybieram na sylwestra do Chorwacji tyle ze do Trogiru , jade przez Czechy bo mam darmowy nocleg u znajomych pod Wiedniem . To mój pierwszy wyjazd i chciałem zapytac czy sa jakies trasy które nalezy omijac zima ?
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 21.12.2010 13:49

widze że wątek jakby padł ....? a ja tu się zastanawiam czy w lutym to bedzie ok? takie ferie zimowe w CRO - to bajka chyba :D poprosze o relacje po powrocie!

wesołych świąt :D
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 23.12.2010 01:20

Aaaallleee Wam zazdroszczę!
Ferie w Chorwacji... eeehhh oohhh aaahhh :)))
radek26
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) radek26 » 04.01.2011 01:36

i po sylwestrze w Trogirze , pogoda dopisała , 10 stopni , dwa dni bezchmurnego nieba , jeden lekko pochmurny ale z wiekszoscia słońca i jeden szary z paroma kroplami deszczu :)
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 04.01.2011 08:47

o rrrany!!! :D bajecznie ale ja poprosze o jakieś zdjęcia - plisssssssss :D
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 04.01.2011 09:00

espeso napisał(a):o rrrany!!! :D bajecznie ale ja poprosze o jakieś zdjęcia - plisssssssss :D

Ja również się do tej prośby przyłączam :D
radek26
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) radek26 » 04.01.2011 23:46

Prosze bardzo :

Obrazek

Obrazek

Obrazek
espeso
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) espeso » 05.01.2011 08:30

dziękuje!!!! :D
ale się rozmarzyłam :lol: bajeczne - właśnie takie fotki chciałam oglądać w środowy zimny poranek - to jest to! jeszcze raz wielkie dzięki :)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone