Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z WARSZAWY NA GRAZ...którędy lepiej?

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
tigra12
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tigra12 » 18.08.2007 00:59

mam opcje albo przez Slowacje (zwardon) albo przez Czechy (cieszyn)
ktora trase wybrac, chodzi glownie o czas przejazdu, stacje LPG na granicach słowacko austriackiej i czesko austriackiej (tak by starczyło gazu na całą Austrię) i winiety....dostepnosc-kupno
A Słowacji chyba wciaz robia ta autostrade i zdarzaja sie korki a jak jest w Czechach? choc naprawde najwazniejszy LPG przy granicach z AUSTRIĄ...a Bratysłwie jest a Czechy???
mireks
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mireks » 18.08.2007 06:37

Witam. My zawsze jedziemy przez Cieszyn i dalej na Graz,jeśli chodzi to w Austrii jest po trasie chyba tylko dwie stacje LPG a wszystkich jest 16 w Austrii,mogę się mylić,nasze auto na olej napędowy,nasi znajomi jechali autem na gaz,około 200km jechali na benzynie,prawdopodobnie przejechaliśmy stację LPG a wracać się nikomu nie chciało.Udanego wypoczynku.
dede
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) dede » 19.08.2007 07:36

Witam! Ja jechałem w ubiegłym roku przez Cieszyn, z W-wy cały czas "katowicką" i było ok. Gaz zatankuj sobie w Mikulovie tuż przed przejściem granicznym z Austrią i powinno starczyć. W Austrii faktycznie jest mało stacji lpg, także w drodze powrotnej jak nie zatankowałem sobie w cro to musiałem jechać spory odcinek na benzynie. Winietki kupywaliśmy już po stronie czeskiej na przejściu w Cieszynie. Trasa jest bardzo prosta.Pozdrawiam!
Wojtek Grudzinski
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Wojtek Grudzinski » 19.08.2007 08:03

Tigra12 napisał(a):
ktora trase wybrac, chodzi glownie o czas przejazdu, stacje LPG na granicach słowacko austriackiej i czesko austriackiej (tak by starczyło gazu na całą Austrię) i winiety....dostepnosc-kupno

Jechałem w tym roku przez Czechy. Droga prosta jak sznurek. Nawet na mapę nie patrzyłem. W Czechach kupiłem winietę 10dniową za 200koron na stacji przed Frydek Mistek. Austria winieta 10 dniowa w pierwszej stacji benzynowej w Drasenhofen 7,5euro(z powrotem w Słowenii 7,6euro) , Słowenia opłata za króciusieńki odcinek drogi szybkiego ruchu 0,75euro, Chorwacja od Zagrzebia do Sestanovaca opłata (2bramki=35kuna+170kuna).

pozdrawiam
Wojtek

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone