Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Z Omisu na zywo

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
eranet
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) eranet » 06.07.2006 22:23

jak juz sie wyśpisz to napisz troche wiecej o tym omisie, jakie ceny, najwazniejsze ceny noclegow.... i czy nie ma problemu z miejscami
KasiaN
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaN » 07.07.2006 07:41

Opowiedz troche o samej miejscowości bo wcozraj lekarz troche przestraszył mojego męża. Powiedział że w Omisiu sa brzydkie plaże i mulista woda. Ja sie "oczytałam' na formum że tam jest przepięknie. I opowiedz tez o cenach za wynajem. Czy moze byc kłopot w szczycie jadąc bez rezerwacji (chyba że możesz cos polecic).

Pozdrawiam
paolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) paolo » 07.07.2006 14:50

Ja przejeżdżałem przez Omis autokarem i szczerze mówiąc Omis nie podabał mi się i plaże faktycznie nie wyglądały za ciekawie.
No ale to jest moje osobiste zdanie.
Pozdrawiam.
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 09.07.2006 10:54

KasiaN napisał(a):Opowiedz troche o samej miejscowości bo wcozraj lekarz troche przestraszył mojego męża. Powiedział że w Omisiu sa brzydkie plaże i mulista woda. Ja sie "oczytałam' na formum że tam jest przepięknie. I opowiedz tez o cenach za wynajem. Czy moze byc kłopot w szczycie jadąc bez rezerwacji (chyba że możesz cos polecic).

Pozdrawiam

Ja jestem Omiszem zachwycony.Przy czym odrazu zaznaczam,że nie mieszkaliśmy w żadnym Duce,Dugim Racie czy Marusci gdzie Jadranka przedziela apartamenty i morze,ale na samej starówce w Omiszu.
http://www.apartmani-hrvatska.com/osobnaen.asp?BR=3625
Cicha,spokojna i wąziutka uliczka.Gdy otwierałem okno to mogłem ręką dotknąć domu po drugiej stronie ulicy.Codziennie rano o 6 i 7 budziły nas dzwony okolicznego kościółka.Chleb kupowalismy w piekarni położonej na starówce a warzywa i owoce na targu przy głównej ulicy.A domowe winka i likery w przydomowych sklepikach.Mnie naprawdę ten apartament na starówce urzekl.Do tego przesympatyczni gospodarze..Na plażę jakieś 5 minut na piechotę.Sam Omisz wciśnięty w góry i polożony nad morzem i rzeką też bardzo mi się podoba.A po przejsciu jakiś 500 metrów i 2 tuneli jesteś w górach.
JEśli chodzi o plaże to głowna plaża miejska jest długa i szeroka.Nawierzchnia jest zwirowo piaskowa,natomiast po wejściu do wody jest piasek.Poza tym bardzo długo jest płytko.Jeszcze jakieś 150 metrow od brzegu woda siega do pasa.Dlatego też z racji podłoża i długiej płycizny jest to idealna plaża dla dzieci.Jeśli chodzi o przejrzystość wody to zapewne widziałem plaże gdzie jest ona bardziej przejrzysta,ale w Omiszu nie jest też tragedia.Najdalej co mi się udało wypłynąć to jakieś 300 metrow od brzegu,głebokość była tam ze 4 metry i wszystko było doskonale widać.Fakt,że gdy wieczorem chodziliśmy się kąpać to ta woda była barzdiej mętna ale podejrzewam,że to przez piaszczyste podłoże i cały dzień kąpieli wielu osób.Tu masz link ze zdjęciami plaż w Omiszu i okolicach.Zdjęcia opisane jako Omis to właśnie głowna plaża miejska.Omis Brzet to jakieś 20 minut na piechotę w stronę Makarskiej,można też tam podjechać autem.
http://www.omis-croatia.com/Foto_Omis_Plaze_en.aspx
Reasumując mi Omis bardzo sie podoba i ja mogę go szczerze polecić.

pozdrav
KasiaN
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaN » 10.07.2006 07:44

czy to 36 Euro w sezonie to juz za apartament. Mam nadzieję że nie za osobe
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 10.07.2006 15:42

KasiaN napisał(a):czy to 36 Euro w sezonie to juz za apartament. Mam nadzieję że nie za osobe

Zdecydowanie za apartament :lol:
KasiaN
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaN » 11.07.2006 06:40

Niestety apartamenty sa juz zarezerwowane :( Pozostaje jechac w ciemno, zawsze to jakies dodtakowe emocje :)
rynioo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) rynioo » 11.07.2006 18:34

Jeśli jesteś zainteresowana starówką w Omiszu to jest tam sporo apartamentow i może coś znajdziesz,a przy jadrance jest tego tyle,że napewno coś znajdziesz.
Zazdroszczę Ci ,że pobyt w Omiszu dopiero przed Tobą :lol:

pozdrav
KasiaN
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaN » 12.07.2006 06:45

Ja tez sobie zazdoszczę :). własciwie o nocleg sie nie boje, ale miejsce gdzie spaliście było naprawde supe
KasiaN
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaN » 12.07.2006 06:45

rrrrrrrrr
dawidoss
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dawidoss » 12.07.2006 10:33

hej ja z zona i znajomymi tez sie tam wybieramy!
kiedy kasia jedziesz?
KasiaN
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) KasiaN » 12.07.2006 13:52

dokladnie z Leszna k. warszawy wyjeżdżamy 29 lipca raniutko w sobotę. Jedziemy do Graz i tam mamy nocleg w Oekotelu (jeszcze do końca nie jestem do niego przekonana). 30 jedziemy nad Jeziora Plitvickie i rano 31 juz do Omisiu. Tam zamierzamy zostać do 13 sierpnia. Kolo Bratyslawy mamy nocleg i 14 do domku :) Napisz kiedy jedziecie i czy macie zarezerwowane noclegi. Bo ja na miejscu niestety nie. Porażka
dawidoss
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) dawidoss » 13.07.2006 08:38

my jedziemy z legnicy. bliziutko co?
ruszamy w podobnym terminie tzn 31 na wieczor a 1sierpnia popoluniu chcemy byc w Omisiu
chyba ze zrobimy sobie nocleg w plitvixcach. ale nie mamy narazie tam namierzonego miejsca do spania

moze zgadamy sie na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

w ile osob jedziecie?
macie jakas baze na plitvicach?
my w omisiu nie mamy jedziemy na pale. mysle ze cos sie znajdzie.
chcemy akurat tam bo blisko i na trogir i na dubrownik i na wodospady krka. no i checemy zaliczyc rafting na rzece!

odezwij sie na maila to sie zgadamy!
Poprzednia strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Z Omisu na zywo - strona 2
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone