POJUTRZE JEDZIEMY NA WCZASY I ZABIERAMY SYNA ZNAJOMYCH ZE SOBĄ. PRZYSZŁO MI DZISIAJ DO GŁOWY CZY CZASEM NIE POTRZEBUJEĘ JAKIEGOŚ UPOWAŻNIENIA OD RODZICÓW, CZY KTOŚ POSIADA TAKIE INFORMACJE???
z GÓRY DZIĘKUJĘ.
.png)
.png)
Kinga P napisał(a):NA WSTĘPIE PRZEPRASZAM, JEŚLI PODOBNY TEMAT JUŻ JEST. MAM NADZIEJĘ, ŻE MNIE NIKT NIE OKRZYCZY![]()
POJUTRZE JEDZIEMY NA WCZASY I ZABIERAMY SYNA ZNAJOMYCH ZE SOBĄ. PRZYSZŁO MI DZISIAJ DO GŁOWY CZY CZASEM NIE POTRZEBUJEĘ JAKIEGOŚ UPOWAŻNIENIA OD RODZICÓW, CZY KTOŚ POSIADA TAKIE INFORMACJE???
z GÓRY DZIĘKUJĘ.

.png)
.png)
rolka68 napisał(a):W podanym wyżej linku nie ma odpowiedzi na to pytanie za taką pomoc dziękuję .Ja też wyjeżdżam z dzieckiem siostry i gdzieś tu na forum znalazłem odpowiedz że dziecko musi mieć potwierdzoną notarialnie zgodę rodziców przetłumaczoną na język chorwacki lub angielski .Zgoda ma zawierać dane rodziców i opiekuna cel wizyty i miejsce pobytu oraz okres ważności zezwolenia ,podobno tego nie sprawdzają ale gdyby to co wtedy ? No i oczywiście dziecko powinno mieć paszport,cena notariusza to ok 30 zł ,tłumaczenie 20 zł.
rolka68 napisał(a):.... No i oczywiście dziecko powinno mieć paszport,....
.png)
.png)
Kinga P napisał(a):ALE JA WŁAŚNIE KRZYCZAŁAM....![]()
Ale dobra, już jestem spokojniejsza![]()
Niestety musimy jechać na ryzyk fizyk.
Wszyscy notariusze i tłumacze przysięgli południowej Polski mają długi weekend. Ale ogromnie dziękuję za rady.
.png)
.png)
.png)
.png)