Propozycje do mniej wiecej 300 km od Wrocławia również mile widziane
.png)
.png)
Łukasz Darowski napisał(a):Witam. Tym razem nie o Cro lecz o naszej polsze.Czy ktoś z was może polecić jakieś ciekawe miejsce w Karkonoszach lub niedalekiej okolicy na pobyt wiosenny/letni z rocznym dzieckiem ?

.png)
.png)
Magda75 napisał(a):Polecam Świeradów Zdrój.Mała miejscowość, bez natłoku turystów. I na pewno ładniej niż w Kowarach, które są bardzo zaniedbane, choć okolice są dość ładne...
.png)
Łukasz Darowski napisał(a):Witam. Tym razem nie o Cro lecz o naszej polsze.Czy ktoś z was może polecić jakieś ciekawe miejsce w Karkonoszach lub niedalekiej okolicy na pobyt wiosenny/letni z rocznym dzieckiem ?
.png)
Magda75 napisał(a):Ok, za to ja się z Tobą zgodzę. Przez 3 lata pracowałam w Kowarach, więc napatrzyłam się trochę na miasteczko. Nie wywarło na mnie dobrego wrażenia. Za to okolica jest całkiem w porządku, szczególnie okolica Sztolni. Jest tam bardzo ładny hotel Jelenia Struga, szkoda,że tak drogi.Za to sercu bliski jest Świeradów, tak całkiem bezinteresownie. Często tam jeździmy z naszym Maluchem.
.png)
madzia1981 napisał(a):Wprawdzie Szklarska Poręba leży miedzy Karkonoszami a Górami Izerskimi ale z czystym sumieniem mogę polecić wam Hotelik Nad Potokiem.
Tutaj jest stronka.
http://www.hoteliknadpotokiem.republika.pl/
Hotelik jest prowadzone przez młode małżeństwo, bardzo dobra tania kuchnia, pokoje czyste z łazienkami.
Pozdrawiam.
.png)

.png)
maslinka napisał(a):Łukaszu, polecam Ci miejscowość Przesieka położoną w połowie drogi pomiędzy Karpaczem a Szklarską Porębą. Miejsce urocze, spokojne, brak tłumów, jak w wymienionych dwóch "kurortach".
Oto stronka miejscowości:
http://www.przesieka.pl/
Serwis internetowy jest bardzo dobry. Znajdziesz tu bazę noclegową (w Przesiece jest sporo, jak na niewielką miejscowość, pensjonatów), opis okolicznych atrakcji oraz galerię zdjęć.
A jest co oglądać w pobliżu. W samej Przesiece jest malowniczy wodospad Podgórnej (trzeci co do wielkości w Karkonoszach). Kilka kilometrów od miejscowości znajdują się Stawy Podgórzyńskie, które poza ujmującym wyglądem, stanowią "kulinarną atrakcję"; można tu zjeść pysznego pstrąga. W okolicy są też ruiny zamku Chojnik oraz wiele szlaków spacerowych i górskich, idealnych dla rodziców z małymi dziećmi. Dziecko roczne słabo nadaje się do spacerowania, ale zakładam, że będziecie wędrować z nosidełkiem.
Warto się zainteresować tą miejscowością. My byliśmy w Przesiece w tym roku, w "długi majowy weekend". Mieszkaliśmy w Pensjonacie "Bałtyk".
Było ok, chociaż dosyć "spartańsko". Dla rodzin z dziećmi polecałabym raczej znalezienie pensjonatu z wyżywieniem. Zresztą, wiecie, co dla Was najlepsze. Pozdrawiam
maslinka napisał(a):Dopiero teraz popatrzyłam na datę postu Łukasza...My się tu "produkujemy", a to chyba i tak już "musztarda po obiedzie". Chodziło o wyjazd wiosenny/letni, więc pewnie Łukasz już dawno wybrał i pojechał... No ale może skorzysta z tych informacji na przyszłość albo zainteresuje się ktoś inny...?

Powrót do Rozmowy o turystyce i nie tylko