Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wyspa Pag - mogę polecić apartament.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
dexter74
Podróżnik
Wyspa Pag - mogę polecić apartament.

Nieprzeczytany postnapisał(a) dexter74 » 15.08.2009 17:29

Właśnie wróciłem, pojechałem "w ciemno" i po krótkich poszukiwaniach znalazłem IMO bardzo dobre miejsce.
Wyspa PAG, miejscowość Mandre.
Tutaj stronka willi:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Korzystałem z najlepszego "apartamentu", nr 6.

Bardzo dobre miejsce, bo od "centrum" mieściny paręnaście minut spacerem i przy okazji bez tłoku turystów. Dom dosłownie nad samym morzem (no dobra, 5 metrów od morza, dzieli je jezdnia - jeden samochód na pół godziny przejedzie 20 km/h).

Jakby ktośmiał pytania - śmiało.
Acha - nasz "apartament" (jak to oni nazywają) w pełni wyposażony, wygodny dla 3-4 osób (ale łóżek na 6 osób) kosztował 50 EUR/doba.
unrated
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) unrated » 17.08.2009 19:57

witam!
bardzo fajnie to wyglada i dość tanio, ale strona troche uboga ( nie ma praktycznie nic o apartamentach- tylko cena), czy moglbys umieścic kilka zdjec z pokojami? jestem zainteresowany zeby tam pojechac w 4 osoby od 21.08.

dojazd jest na około od dołu wyspy ? bo tak pokazuje google
dzięki za info
dexter74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dexter74 » 18.08.2009 05:49

Fotki apartamentu mam tylko dwie:
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć linkzaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć linkzaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

A tu cała galeria (otoczenie również):

Dojazd albo naokoło (długo), albo promem (jak w google maps zrobisz zoom to widać którędy prom śmiga). Za prom płaciłem 134 kuny (samochód + 3 osoby).
unrated
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) unrated » 18.08.2009 12:55

dzięki wielkie za szybką odpowiedź.
Masz może do nich namiar telefoniczny (ich strona niestety nie posiada;o) na mail póki co, nie odpisują...
dexter74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dexter74 » 19.08.2009 06:10

Ale prosze bardzo:

+385 98 181 2310
+385 14 573 080
NoEla
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) NoEla » 20.08.2009 19:45

Witajcie, czy Giovanni posiada apartamenty typu studio, interesuje mnie coś dla rodzinki 2+2 - z dwoma sypialniami łazienką i aneksem kuchennym, Dexter74 może wiesz coś w tym temacie, bo jak zauważył Unrated ich stronka faktycznie uboga, a i z komunikacją niezbyt :(
dzięki za info pozdr.
dexter74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dexter74 » 20.08.2009 19:52

Nie wydaje mi się aby taki był.

Ale nasz (chyba najlepszy) ma sypialnię z łóżkiem "małżeńskim", oraz jadalnię. W owej jadalni jest łóżko podwójne, ale jedna osoba śpi ~20 cm niżej niż druga obok...
Dorothea1
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dorothea1 » 20.08.2009 20:05

Dom wygląda ciekawie ale interesuje mnie plaża przy domu.Dokładnie jakie jest zejście do wody,bo może wybiorę się tam z dzieckiem ale już pewnie w przyszłym roku.
dexter74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dexter74 » 21.08.2009 19:06

No takie:

magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 23.08.2009 07:52

dexter74 napisał(a):Właśnie wróciłem, pojechałem "w ciemno" i po krótkich poszukiwaniach znalazłem IMO bardzo dobre miejsce.
Wyspa PAG, miejscowość Mandre.
Tutaj stronka willi:

Korzystałem z najlepszego "apartamentu", nr 6.

Bardzo dobre miejsce, bo od "centrum" mieściny paręnaście minut spacerem i przy okazji bez tłoku turystów. Dom dosłownie nad samym morzem (no dobra, 5 metrów od morza, dzieli je jezdnia - jeden samochód na pół godziny przejedzie 20 km/h).

Jakby ktośmiał pytania - śmiało.
Acha - nasz "apartament" (jak to oni nazywają) w pełni wyposażony, wygodny dla 3-4 osób (ale łóżek na 6 osób) kosztował 50 EUR/doba.

Witam,
Napisz co o samym wyposażeniu domu - widzę ,że TV jest ale czy telewizja satelitarna?
Można złapać internet?
Czy w przy domku jest grill? Jaki taras?
I Jak dużo wcześniej zrobić rezerwację? (myślę oczywiście o przyszłym roku?
Czy wysyła się zaliczę?
Czy gospodarze mieszkają w tej willi a jeżeli tak to jacy są?
I czy wypożyczają coś: ŁÓdkę rowery?
A i chyba ostatnie pytanie czy są leżaki?
Z góry dziękuję
dexter74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dexter74 » 23.08.2009 09:14

TV - telewizja jest, co do satelitarnej to nie wiem, antena jest za oknem a za telewizorem na ścianie było jakieś ustrojstwo, ale nie bawiłem się tym, telewizję oglądam rzadko.
Internet - Nie wiem, nie wziąłem lapka.
Grill - Jest grill pod dużą zadaszoną wiatą, jest tam też stół do ping-ponga.
Rezerwacja - nie wiem, ja znalazłem na miejscu.
Jak wyżej.
Gospodarze - mieszkają, są bardzo mili, ale języka polskiego i angielskiego za dobrze nie znają, ale idzie się dogadać. Są bardzo mili ciągle doglądają, czy na plaży niczego nie potrzeba, przynoszą wino lub figi.
Wypożyczanie - nie mam pojęcia, ale często dają ponton, czy np. deskę surfingową.
Leżaki - są i to sporo. Leżą na dużym tarasie przed domem. Są tam też pontony, materace, prysznic (aby obmyć sól po pływaniu).
magdach7
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) magdach7 » 23.08.2009 10:50

Wielkie dzięki za szybką odpowiedź- chyba wreszcie znalazłam to co mnie interesuje na przyszły rok.
Jeszce tylko kilka pytania-
czy jest klima lub jakiś wiatrak w pokoju?
zawsze jeździmy w składzie 2+1 i zależy nam aby córka miała swój pokój- nie musi to być osobna sypialnia, ale np łózko w osobnym salonie - z Twojego opisu wynika że apartament nr 6 spełniał te wymagania, a nie orientujesz się jak jest z pozostałymi?
I może jeszcze jendo pytanie- czy woda jest czysta i czy da się nurkować- w tym roku byliśmy na Ciovo i było nie najgorzej, ale wiem że są miejsca, gdzie nurkowanie to olbrzymia przyjemność, bo woda jest nieskazitelnie czysta np wyspa Solta. jak oceniasz Mandre.
I już ostatnie, zawsze szukamy małych miejscowości, bez gwaru i tłoku, ale jednocześnie takie które są dobrymi punktami wypadowymi- czy mandre takie jest?
Pozdrawiam
dexter74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dexter74 » 23.08.2009 13:45

Klima jest.
Co do spania w dwóch pokojach - nie wiem jak jest w pozostałych apartamentach.
Woda - cóż, Egipt to nie jest, jednego dnia ponurkujesz, drugiego już nuda, bo wszystko się powtarza... I fauna morska do specjalnie kolorowych nie należy. Ale woda czyściuteńka.
Co do tłoku - Mandre to malutka miejscowość, kilkanaście km od niej jest zdecydowanie bardziej zatłoczona Novalija i Pag (w drugą stronę). Są bardziej cywilizowane (są stacje benzynowe, hipermarkety etc. Ale coś za coś - mniej klimatyczne i bardziej zatłoczone.
dg
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) dg » 26.08.2009 13:11

podoba mi się, jakiś sklep i knajpa w pobliżu jest?
dexter74
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) dexter74 » 26.08.2009 14:38

Sklepy znalazłem 2 - jakieś 5-10 minut drogi piechotką.

A knajpek też sporo. Ale z niektórymi coś nie halo musi być, bo w jednej zero ludzi, tuż obok wszystkie stoliki zajęte ;-)
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje