Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

wyposażenie apartmana

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Katarinka
Croentuzjasta
wyposażenie apartmana

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarinka » 14.06.2010 05:38

Nigdzie nie znalazłam informacji na temat tego, co można znaleźć w kuchni w apartmani.
Sztućce, talerze, szklanki, garnki, patelnia?
Czy może powinniśmy coś zabrać, jeśli planujemy gotować?

Braun Multiquick Miniprimer jedzie z nami :)
Ostatnio edytowano 20.06.2010 20:51 przez Katarinka, łącznie edytowano 1 raz
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 14.06.2010 06:54

Sztućce, garnki, talerze, szklanki, filiżanki itp. są. Naturalnie nie spodziewaj się robotów kuchennych, czy ekspresu ciśnieniowego do kawy...ale wszystko co najważniejsze jest. O coś szczególnie dla Ciebie ważnego zawsze możesz zapytać godpodarzy mailowo (o ile zarezerwowałeś apartament wcześniej).
P.S. Apartmani to nominativus pluralis (genitivus pluralis : apartmana; podobnie jak gen. singularis); zatem albo "wyposażenie apartamentów/apartamentu", albo (jeśli ma zostać "egzotycznie") to "wyposażenie apartmana".
Pozdrawiam
Katarinka
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarinka » 14.06.2010 07:23

Dziękuję Kasiu :)
nie spodziewam się ekspresów ani innych tego typu rzeczy. Włoską kafetierkę biorę ze sobą, tak samo blender. Chodziło mi o to czy mam brać garnek na ewentualne spagetti z krewetkami :)
Na wszelki wypadek ostry nóż też się przyda.
Mogę jakoś zmienić tytuł wątku?

edit. zmieniłam
Ostatnio edytowano 20.06.2010 20:52 przez Katarinka, łącznie edytowano 1 raz
AlexR
Plażowicz
Co jest na wyposażeniu apartamentu?

Nieprzeczytany postnapisał(a) AlexR » 18.06.2010 10:40

Witam!
Przeszukałem trochę forum, ale nie znalazłem zadawalających odpowiedzi, a jutro wyjazd do Cro ! Mianowicie co jest zazwyczaj na wyposażeniu apartamentów w Chorwacji? Chodzi mi o rzeczy typu czajnik, garnki, sztućce, stolik i krzesełka na balkonie. Dzisiaj się pakuje i jutro wyjeżdżam, a cały czas się zastanawiam czy to brać... Jeśli ktoś był w Apartamentach Luka w Zivogosce i zna odpowiedź na to pytanie to poproszę o napisanie! Chciałem napisać maila, ale oni zwykle nie odpisują za szybko, więc nic mi to nie da.
Jest to mój pierwszy raz w apartamentach, więc nie dziwcie się, że pytam ;))
Pozdrav
Eewwaa
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Eewwaa » 18.06.2010 10:48

Z wszystkiego, co wymieniłeś + ręczniki, nie mieliśmy czajnika. Ale to nie był problem. Wodę gotowaliśmy sobie w garnku.
Szczęśliwej podróży :papa:
AlexR
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AlexR » 18.06.2010 10:49

Dziękuje za szybką odpowiedź :) Czyli czajnik sobie zapakuje(i ręczniki rzecz jasna).
mirko
Rezydent

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirko » 18.06.2010 11:18

Wyposażenia apartmana, zgodnie z przepisami:

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

8O
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 18.06.2010 14:32

AlexR napisał(a):Dziękuje za szybką odpowiedź :) Czyli czajnik sobie zapakuje(i ręczniki rzecz jasna).

30 stopni... Gotować sie nie chce... A tu jeszcze czajnik na wrzącą herbatkę... :)

Czajników zazwyczaj nie ma, ale są tygielki na kawę...
Plumek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Plumek » 18.06.2010 14:35

mirko napisał(a):Wyposażenia apartmana, zgodnie z przepisami:

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

8O

Tu jest mowa chyba o hotelowych apartamentach. Nie o prywatnych, gdzie w domu moż ebyć zakwaterowanych do 18 osób.
patryy
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) patryy » 18.06.2010 14:44

dokladnie-u nas tez nie bylo el.czajnika w 2 roznych 'apartmani'...reszta typu garnki,sztucce i talerze+lodowa i kuchnia byly
malinabar
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) malinabar » 18.06.2010 17:22

Dzien dobry. KIlka razy byłam w Zivogosce, wprawdzie nie w apartamentach Luka ale wyposażenie było bardzo dobre, komplet naczyń kuchennych z patelniami, sztućce, szklanki, kieliszki do wina, tarki, nawet praska do ziemniaków i zawsze był czajnik elektryczny. Pozdrawiam udanego urlopu :D
Człowiek
Podróżnik
Ciekawe

Nieprzeczytany postnapisał(a) Człowiek » 20.06.2010 20:23

Ciekawy Temat bardzo ale kto był w Chorwacji pięć razy bo ja ani raz jadę w tym roku. :D
marcin_es
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) marcin_es » 20.06.2010 20:39

Ja też w tym roku nie miałem czajnika elektrycznego w 2 różnych apartamentach. Własny się bardzo przydał - nie lubię czekać aż woda zagrzeje się na gazie lub na elektrycznej płycie grzejnej. Dodatkowo przydał się podczas noclegu tranzytowego w Graz.
Warto mieć też ze sobą jakieś ściereczki kuchenne. Aczkolwiek w moich apartamentach były - może to standard :?:
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 20.06.2010 21:05

W Dalmacji standartem jest brak czajnika. Pamiętam jak za pierwszym razem chciałem wydębić od właściciela czajnik. Po kilku dyskusjach w paru językach w tym migowym ( za nic nie mógł skumać o co mi chodzi) poszedł do slepu i bardzo zadowolony z siebie przyniósł nam nowiutki RONDEL. Zawsze biorę ze sobą czajnik elektryczny (najwyżej się nie przyda).
Pozdrawiam

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

wyposażenie apartmana
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone