.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
.png)
Lukalago napisał(a):Witam, również w tych rejonach polecam Rovinj, jest tu wszystko czego dusza zapragnie, wspaniałe stare miasto nie bez powodu nazywane mini Wenecją. Plaże usytuowane 2km i dalej od miasta, ciągną się przez następne kilka km., przy czym bardzo zróżnicowane. Każdy znajdzie taki kawałek plazy jaki mu odpowiada (żwirek, skały, a nawet mocno zielona trawa). Bardzo dużo zieleni, lasów i miejsc do uprawiania sportów. 4km od centrum, nad samym morzem znajduje sie super ośrodek wypoczynkowy Amarin. Basen ze slizgawką z widokiem na morze, miejsce do gry w siatkę, piłkę, (wszystko za FREE!). Z ośrodka za 15kun można wrócić wodną taksówką do samego centrum Rovinj.
Polecam każdemu to miasto bo jest urocze i niepowtarzalne
.png)
beata0610 napisał(a):Witam!
Wybieram się w tym roku do Rovinji,na Amarin.
Proszę o info na temat tego miejsca.Jaka jest infrastruktura na miejscu?
sklepy?rozrywka?
wielkie dzięki!
Pozdrawiam
podaje na wszelki wypadek mój mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
.png)
.png)
JasioJasio napisał(a):Lody w Poreciu to coś wyjątkowego. Najlepsze na świecie. Lodu u rodziny Hasimi to poezja podana w cyrkowy sposób. Poza tym, że Sabrik zmężniał od roku 2000 o jakieś 25 kilogramównic się nie zmieniło. No może jeszcze wesołe zaproszenie. Kiedyś wołali: "Kwaśniewski, Wałęsa, niech żyje! Chodźcie Polaki miliarderzy na lody!" teraz wołają "Kaczyński" dziwnie się przy tym usmiechając. Nadal problemem jest odebranie swojego loda, bo ten lata po całej slasticiarni widowiskowo, kugle lodów przed trafieniem do wafelka fruwają w górę i na boki wyrzucane i łapane własnie przez Sabrika i kompana o nieznanym mi imieniu. Rewelka. Zamwiasz loda, pokazując na smak opisany jako "Jagoda" i mówisz "jagoda" na co lodziarze oburzonym głosem "truskawka! Po polsku mówi się truskawka!" Nie fajnie i sympatycznie? Dzieciary moje stały z rozdziawioną gębą podobnie zresztą jak Najlepsza z Żon.
No dobra, ja teżAle tylko troszkę, zdjęcia zrobiłem! Wrzucę przy sposobności.
.png)
saturn_18 napisał(a):Gdzieś był już poruszany temat z lodami i parę osób opisało podobne występy lodziarzy-żonglerów-cyrkowców
Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi