Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Wróciłem z Baśkiej Vody :)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lukaszh5
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukaszh5 » 10.08.2009 21:05

Witam.

Dziś nad ranem wróciłem właśnie z tej miejscowości, i mam bardzo miłe wspomnienia, niestety już za sobą;/

Mieszkałem w Villi Marić, dojazd był autokarow, wyżywienie...

Pytajcie o co chcecie, mam nadzieje że będę umiał pomóc :)

Jak chcecie mogę dodać kilka fotek :)

Pozdrawiam...
Major
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Major » 11.08.2009 21:58

Witam

Bardzo mi sie podoba w BV :) bylem w tamtym roku i w tym rowniez sie wybieram juz za kilka dni :)

Powiedz jak pogoda i ile placiles za kwatery? :)
jimmi
Croentuzjasta
Tłoczno

Nieprzeczytany postnapisał(a) jimmi » 13.08.2009 13:58

Czy jest tłoczno? Czy widać ludzi oferujacych wolne apartamenty?
lukaszh5
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukaszh5 » 13.08.2009 14:48

Major za 9 noclegów w Willi Marić zapłaciłem ok. 1600zł za osobę w tym śniadanie i obiadokolacja.
Temp. powietrza średnio 35 stopni, woda średnio 25 stopni.

Jimmi niestety jest bardzo tłoczno.
Nocą dużo się działo w mieście, co weekend można było zjeść świeżą rybkę w porcie na pikniku, posłuchać Chorwackiej nutki itp.
Ludzi co proponują apartamenty troszkę jest ale nie za dużo, no ale myślę że zawsze się coś znajdzie :)

Jak co to mogę podać gg i coś jeszcze doradzić.

Pozdrawiam...
ewika
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) ewika » 15.02.2010 00:02

Witam. Jestem na forum pierwszy raz. Właśnie wybieram się na wakacje w czerwcu z rodzinką do Willi Maric. Proszę napisać jakie jedzenie, pokoje, jaka droga nad morze itd. Będę wdzięczna za odpowiedź. :)
lukaszh5
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukaszh5 » 18.02.2010 00:10

A więc tak:

-pokoje są w miarę ładne, czyste lecz troszkę małe, jeśli masz możliwość to rezerwuj przez biuro podróży pokój na piętrze z tarasem ponieważ ja miałem pokój na parterze a na przeciwko (ok.10m) jest warsztat samochodowy do którego co chwilę przyjeżdżają samochody.

-jedzenie jest dobre lecz mało urozmaicone, śniadanie to szwedzki stół (ser, dwa rodzaje szynki,masło,warzywo,parówka,jajko) i napoje są do tego w cenie, obiad wybieramy sobie z dwóch dań do tego dostajemy deser i niestety napoje musimy sobie dokupić (piwo 10 Kun, soczek 10 Kun)

-Do morza jest może jakieś 400m skrótem troszkę mniej i przyjemniej bo nie musimy iść główną drogą lecz betonowym deptaczkiem między kwaterami.
Na plaże polecam iść w lewo prawie pod koniec miasteczka i tam dopiero "rozbijać obóz" ponieważ można tam znaleźć przyjemny cień pod drzewami.

-Co do miasta to może być lecz w sezonie jest bardzo ciasno samochód przy samochodzie człowiek przy człowieku ale myślę że w Czerwcu nie będzie jeszcze tłoczno.
W centrum znajduje się market "Konsum" zaopatrzony jak przeciętny Polski sklep, w mieście są2 piekarnie, targ z owocami, stoiska z wyśmienitymi lodami itp.

-"Ville Marić" prowadzi Ivo marić wraz z żoną, są bardzo mili, z Ivo łapie coś po Polsku więc idzie się dogadać.

Jeśli jeszcze jakieś pyt. to proszę pisać na gg: 208-13-70

Pozdrawiam i życzę miłego wypoczynku...
magi82
Autostopowicz
Maric

Nieprzeczytany postnapisał(a) magi82 » 25.02.2010 09:27

Witam, tez się wybieram do Maric, przełom lipiec/sierpień. Jadę autokarem, wyżywienie HB, mam pytanie odnośnie pieniędzy, ile zabrać na 2 osoby?
Arek
Koneser
Re: Maric

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 25.02.2010 09:38

magi82 napisał(a):Witam, tez się wybieram do Maric, przełom lipiec/sierpień. Jadę autokarem, wyżywienie HB, mam pytanie odnośnie pieniędzy, ile zabrać na 2 osoby?

Bez kozery powiem pińcet
;)

To zależy od wielu czynników i nie ma prostej recepty. Jeden weźmie 100 euro i mu wystarczy, innemu 10 razy tyle mało będzie. Musisz sobie odpowiedzieć czy ograniczysz się tylko do podstawowych wydatków - lody, piwo, etc., czy też zamierzasz poznać Chorwację od kulinarnej strony, połazić po knajpkach, pozwiedzać trochę. Zresztą pewnie w poprzednich latach też gdzieś jeździłeś i znasz swoje potrzeby.
mutiaq
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) mutiaq » 25.02.2010 10:33

lukaszh5 napisał(a):(...)
-jedzenie jest dobre lecz mało urozmaicone, śniadanie to szwedzki stół (ser, dwa rodzaje szynki,masło,warzywo,parówka,jajko)
(...)

Czyli standardowe śniadanie tzw. "kontynentalne" czasami jeszcze dżemik jest albo jakaś marmelada :) ;)
My byłyśmy w 2008 roku w lipcu i było dużo ludzi, ale nie jakaś masakra; w B.V. są bardzo fajne knajpki przy deptaku;
polecam przejść się do Breli :)
Pozdrawiam :)
magi82
Autostopowicz
Maric

Nieprzeczytany postnapisał(a) magi82 » 25.02.2010 12:58

Rok temu byłam w Grecji, straszyli dużymi cenami, nie mam zamiaru się ograniczać więc tak myślę o 500 euro na 2 osoby?
Arek
Koneser
Re: Maric

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 25.02.2010 13:07

Arek napisał(a): jeździłeś

jeździłaś

magi82 napisał(a):500 euro na 2 osoby?

To prawie 3600 kun

Poszukaj na forum wątków z cenami - pozwolą Ci zorientować się czy ograniczenia będą konieczne czy też nie
magi82
Autostopowicz
Maric

Nieprzeczytany postnapisał(a) magi82 » 25.02.2010 13:35

Mieliśmy vouchery na samochód - na 2 dni oraz 50% upustu na Santorini. Przywiozłam z tych 500 prawie 150 euro do domu, bez ograniczeń kupowaliśmy wszystko. Sporo pamiątek też.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone