Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Witam ROvinj i Primostein zdobyte

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
CoolSwimmer
Odkrywca
Witam ROvinj i Primostein zdobyte

Nieprzeczytany postnapisał(a) CoolSwimmer » 27.11.2010 19:36

Witam Wszystkich bardzo sedecznie :) Bardzo Ciesze sie że jestem tutaj razem z Wami i ze nigdy nikt nie odmowi mi porady .
Kocham Chorwacje chce tam być co roku 3 lata temu bylem w Rowinj wspaniałe miasteczko i wypady do amfiteatru do Puli i stateczkiem na cervony otok
W tym roku niezapomniane wakacje w Dalmacji Primostein w drodze piękne sredniowieczne miasteczko całe z drewna Slnuj - Rostoke i póżniej przepiekne Plitvickie jeziora i wodosapy KRK

Mam pytanie doradzcie Cromaniacy co teraz gdzie?
moze wyspy? jeśli tak to jakie jesli nie wyspy to jakie miasta? przypominam że potrzebuje kurortu gdzie cos sie dzieje i gdzie jast fajna baza wypadowa aby zwiedzic chorwacje .Pozdrawiam
smok131
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) smok131 » 27.11.2010 20:48

Trogir,Split,Hvar,Korcula,Dubrovnik :D
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 28.11.2010 12:53

Omis
Mario 1975
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mario 1975 » 28.11.2010 18:15

Półwysep Peljesac, Orebic.
A jeśli Orebic to także: sveti Ilija, Korcula, Dubrovnik, Ston, a na deser Mostar, wodospady Kravica.
kleeberg
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) kleeberg » 28.11.2010 19:34

CoolSwimmer napisał(a):Mam pytanie doradzcie Cromaniacy co teraz gdzie?

Czytaj i oglądaj dużo na cropli. 8O
A zapewne sam znajdziesz coś,
co będzie dla Ciebie najodpowiedniejsze :idea:

Pozdrv
CoolSwimmer
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) CoolSwimmer » 03.12.2010 21:08

Wiecie co !Dzieki serdeczne za rade powiem Wam że chciałbym na Hvar ale duż ludzi pisze że jak zobaczysz Hvar to zadan wyspa Cisie nie bedzie podobała oczywiście mówie tu o chorwacji potrzevuje zauroczyc zone onamusi pokochac Chorwacje tak jak ja pokochalem wiec radzcie miejscowosc i przy tym co można zwiedzac !!!!
na dzin dzisiejszy zwiedzone wodosady KRk ,plitwice ,slnuj piekne drewniane miasteczko,Primostein,,Trogir,Rovinj,Pila anfiteatr,i drobne miejscowosci prosze o porade
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 08.12.2010 09:44

CoolSwimmer napisał(a):Wiecie co !Dzieki serdeczne za rade powiem Wam że chciałbym na Hvar ale duż ludzi pisze że jak zobaczysz Hvar to zadan wyspa Cisie nie bedzie podobała oczywiście mówie tu o chorwacji potrzevuje zauroczyc zone onamusi pokochac Chorwacje tak jak ja pokochalem wiec radzcie miejscowosc i przy tym co można zwiedzac !!!!
na dzin dzisiejszy zwiedzone wodosady KRk ,plitwice ,slnuj piekne drewniane miasteczko,Primostein,,Trogir,Rovinj,Pila anfiteatr,i drobne miejscowosci prosze o porade

Ja sie zakochałam w Hvarze. Piekne miejsca do zobaczenia (Stari Grad, Hvar, Jelsa, Vrboska) piękne widoki, klimatyczne opuszczone wioski w środku wyspy, sw Nikolas... po Hvarze to ja się obawiam czy jakakolwiek inna wyspa sprosta moim wymaganiom ;)

Możesz zrobić tak: tydzierń na Riwierze Makarskiej (sąsiedztwo wysokich gór i morza oszałamia każdego) z tamtąd zwiedzić Dubrownik i Mostar+Pocitej oraz miasteczka Riwiery. I tydzień na Hvarze :D Uwazam to za bardo dobry pomysł i sama tak zrobiłąm choc rozkładało sie to na 9+4 i tych 4 dni na Hvarze było stanowczo za mało.

Dla zobrazowania forum/viewtopic.php?t=28467&highlight=podgora
CoolSwimmer
Odkrywca
Świetny pomysł

Nieprzeczytany postnapisał(a) CoolSwimmer » 09.12.2010 21:09

Swietny pomysł ale tak sobie mysłe zeby pojechać na 7 nocek do Makarskiej tam naprawde podobno jest co robic wieczorem dlatego wybieralismy wlasnie takie miejsca jak Primostein czy Rovinj !
Choć musze przyznać ze najchetniej to bym pojechał tu

http://www.whisper-mala-duba.com/lokacija-pl.html

ale boje sie że moja żona zejdzie z tego świata z nudow chociaż ja bym sie skłaniał ku tej wiosce :)

Czyli co w tym roku Makarska a za rok Hvar ? Stari grad miasto Hvar i Jesey?

masz moze namiary na kwaterke w której spałaś?CommonGrils?
CinnamonGirl
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) CinnamonGirl » 10.12.2010 09:22

Ja na Hvarze akurat noclegi miałam we Vrbosce. Jkies namiary się znajdą więc podaj ew. email jak jesteś zainteresowany.
Na riwierze zaś w Podgorze a to raczej nie jest miescowosć imprezowa ;) Jak imprezki to faktycznie Makarska aczkolwiek dla mnie za duży moloch. No i trzeba być swiadomym, tego że te miejscowości na riwierze nie mają tego klimatu (średniowieczne starówki itp) co Rovinij czy Primosten. Choc w Makraskiej jakaś taka namiastka ryneczeku była.
CoolSwimmer
Odkrywca
Nie !

Nieprzeczytany postnapisał(a) CoolSwimmer » 10.12.2010 19:48

CinnamonGirl

Nie nie chodzi mi o iprezki tylko wlasnie o klimat .Ja napewno nie bede sie buja z zona po dyskotekach bo jeszcze na glowe nie upadlem ale wlasnie chodzi mi o cos co ma klimat tak jak primostein czy Rovinj gdzie po wylegiwaniu sie na slancu moge wieczorekiem pojdsc na fajny spacer zobaczyc przy okazji jakas Knobe zespol pochodzic po straganikach napic sie piwka zjesc kalmary albo fajna pizze choc to w horwacji najtansze jedzenie .pojsc sobie tak jak to robiłem w Primostein na winko walnelismy z żona 1,5 literka Prosaka miec fajne miejsce nie koniecznie apartament ale akiś fajny taras żebym sobie usiadł rano zjadł sniadanie i popatrzył na more a nie na piwnice sasiada rozumiesz?:)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne