napisał(a) jan_s1 » 22.01.2010 11:35
Mibi napisał(a):
Jan, widzę że zakup HX1 był trafiony bo tak dużo fajnych zdjęć pokazujesz. To się chyba nazywa radość fotografowania.
Widziałem zdjęcia z koncertu sylwestrowego i mam pytanie, czy były robione na tym programie który robi 3 zdjęcia i łączy je w jedno?
Czy możesz zrobić w ciemności jedną fotke programem ISO (jeżeli taki ma) lub "zielonym" a drugie zdjęcie tym programem który robi 3 zdęcia i je łączy, chciałbym zobaczyć skuteczność tego patentu.
Pozdrawiam
Najpierw wyjaśniam małe nieporozumienie. HX1 to Sony (o ile się orientuję), a ja rzeczywiście nabyłem parę miesięcy temu mój pierwszy aparat cyfrowy, ale Fuji Finepix s1500. Sporadycznie (Chorwacja, Paryż itp) robiłem pożyczonym Powershotem A90 i jakimś Olympusem.
Masz rację - po tym zakupie ogarnęło mnie coś, co Ty nazywasz "radością fotografowania", choć moja wiedza jest jeszcze niewielka. Ale wierzę, że uda mi się jeszcze zrobić porządne zdjęcie.
Zdjęcia występów sylwestrowych były robione z ręki i w pełni automatycznie (trudno było w tych warunkach coś kombinować)
Żeby roztrzygnąć kwestię, którą poruszasz na końcu, musiałbym wiedzieć, co rozumiesz przez program ISO i program "zielony".
Wiem tylko, że zielony to ja jestem. No, może jeszcze Leszek Skupin, ale to całkiem inny rodzaj zieleni.
Pozdrawiam.