Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Rozumiem, że i tak trzeba wykupić tę cholernę winietę za 35 EUR, bo droga z Ptuja do granicy też podlega kontroli? Jeśli się mylę proszę mnie poprawić:)
Rozumiem, że i tak trzeba wykupić tę cholernę winietę za 35 EUR, bo droga z Ptuja do granicy też podlega kontroli? Jeśli się mylę proszę mnie poprawić:)
Nie znam dobrze Angielskiego, a tym bardziej Słoweńskiego, ale czy nie chodzi przypadkiem o
"nowo otwierane - po lecie(?) 2008 - ODCINKI AUTOSTRAD w ciągach tych dróg" (zaznaczonych na zielono cienką kreską).
Może jest na forum jakiś zawodowy anglista (słowenista??:):)), który to wyjaśni. Lub jeśli ktoś czuje się na siłach to pewnie można do nich zadzwonić (wysłać mail) i wypytać u źródła [/b]
Na poprzedniej mapce (z zeszłego roku) nic takiego nie było. Tten odcinek był zaznaczony jako planowany do budowy (autostrada) w bliżej nieokreślonej przyszłości.
Zaprawdę słusznie prawisz - na mapce lecą dwie nitki równolegle a przecież teraz jest jedna. I dopiero przed granicą mają się połączyć (żeby jednak nas skasować).
Czy ja coś źle widzę?