Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

We wrześniu z dziećmi

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zonzi
Globtroter
We wrześniu z dziećmi

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zonzi » 21.06.2011 12:35

Witam

Ze wzgledów zdrowotnych chcemy pojechać z dzieciakami na 3 tygodnie we wrześniu nad morze. Dzieci 2 i 4 latka do tego dziadek z babcią :-).

Z tego co zdążyłem się zorientować na forum to we wrześniu lepiej okolice Splitu ?

Szukam miejscowości gdzie oprocz morza i widoków będzie można we wrześniu od 10-tego spędzić czas z maluchami. Dla dzieciakow fajna by byla plaza z lagodnym zejsciem i zwirkiem a nie kamulcami, kilka restauracyjek, może jakies place zabaw taka lokalizacja typowo dla rodzin z dziećmi a nie imprezownia / kombinat turystyczny :-). Jakaś lokalna baza nurkowa byłaby plusem.

Dzieki za polecenie jakiejś miejscowości / kierunku albo odradzenie :-). Szukamy czegoś fajnego do 100 E potrzebne 3 sypialnie i jakies miejsce zeby mozna bylo posiedziec wieczorkiem.
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 21.06.2011 12:44

Rozumiem że wszystkie namiary z tego tematu prześledziłeś i nic interesującego nie znalazłeś :?:
Ostatnio edytowano 22.06.2011 10:30 przez Rysio, łącznie edytowano 1 raz
Zonzi
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zonzi » 22.06.2011 10:13

Rysio
Dizeki za zainteresowanie ale nie chodzi mi o konkretny nocleg tylko o podpowiedz miejscowosci / regionu.

W Polsce polecilbym dla siebie Dębki chociaz we wrześniu to nie wiem czy działają jeszcze jakieś knajpy bo we wrześniu to juz wiatr hula nad morzem a znakomita wiekszosc letnich atrakcji jest zamknieta.

Pozdrawiam
Tomek
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 22.06.2011 10:43

Zonzi napisał(a):Rysio
Dizeki za zainteresowanie ale nie chodzi mi o konkretny nocleg tylko o podpowiedz miejscowosci / regionu.

Temat rzeka i nikt Ci na tak postawione pytanie nie odpowie a jeśli już otrzymasz odpowiedź to będzie ona bardzo subiektywna lub otrzymasz masę odpowiedzi które niewiele Ci pomogą.

W mojej opinii dobrym rozwiązaniem na wrzesień jest Baska na Krku. To miejscowość zasypia później niż większość miejscowości dalmackich o południowych wyspach i Peljesacu nawet nie wspominam. Problemem może się okazać pogoda, bo niestety nie jest ona tak stabilna jak w rejonach poniżej Splitu aczkolwiek i tam możesz trafić na borę. Najlepszym rozwiązaniem będzie jak wsiądziesz do samochodu i pojedziesz na miejsce i w zależności od pogody wybierzesz północ czyli np. Krk czy południe np. Igrane czy w. Hvar.
zxcvbn
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) zxcvbn » 22.06.2011 11:56

Razanj jest w sam raz...
Agnieszka.Kulik
Croentuzjasta
Polecam Kastele

Nieprzeczytany postnapisał(a) Agnieszka.Kulik » 26.06.2011 21:52

Witam,

na wyprawę z dziećmi polecam Kastele. Dzieciaki mojego brata w lutym były zachwycone :) a we wrześniu, jak można się jeszcze spokojnie kąpać, będzie supert. Znam również właścicieli ziemskich, którzy chodują warzywa i owoce bez użycia żadnych oprysków. Nie trzeba mieć strony na FB. W razie zainteresowania proszę o kontakt adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

https://www.facebook.com/media/set/?set ... 4439523495

Pozdrawiam,
Aga

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne