Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

VIS - Komiža - Hotel Biševo

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
canooe
Croentuzjasta
VIS - Komiža - Hotel Biševo

Nieprzeczytany postnapisał(a) canooe » 09.01.2010 12:04

Witam.
W związku z moimi planami wyjazdu na wyspę VIS miejscowość Komiža mam pytanie odnośnie atrakcji dla dzieci znajdujących się w tej miejscowości lub pobliskich.

Odnośnie wyspy i jej miejscowości przeczytałem już wszystkie wątki z tego forum lecz nigdzie nie znalazłem zdjęcia lub informacji na temat np. dużych zjeżdżalni do wody :lol: a ta najbardziej by interesowała mojego syna.

Proszę również o informacje i Wasze spostrzeżenia na temat Hotelu Bisevo w którym to mam zamiar spędzić Wakacje. 8)
dangol
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) dangol » 09.01.2010 15:37

Nie patrzyłam na wyspę pod kątem atrakcji dla dzieciaków, ale gdyby duża zjeżdżalnia do wody była, to niewątpliwie zwróciłabym na nią uwagę, bo by mi za bardzo nie pasowała :wink: do tamtejszego klimaciuku. Coś mi się zdaje, że syn będzie musiał się bez niej obejść :lol:. Chociaż mogę nie mieć racji, bo znam tylko wrześniową Komižę i Vis, może w pełni sezonu jest inaczej?
canooe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) canooe » 10.01.2010 08:20

Może jednak ktoś na forum się znajdzie i udzieli mi odpowiedzi na moje pytania. :D :lol:
mirek111
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek111 » 12.01.2010 06:53

canooe napisał(a):Witam.
W związku z moimi planami wyjazdu na wyspę VIS miejscowość Komiža mam pytanie odnośnie atrakcji dla dzieci znajdujących się w tej miejscowości lub pobliskich.

Odnośnie wyspy i jej miejscowości przeczytałem już wszystkie wątki z tego forum lecz nigdzie nie znalazłem zdjęcia lub informacji na temat np. dużych zjeżdżalni do wody :lol: a ta najbardziej by interesowała mojego syna.

Proszę również o informacje i Wasze spostrzeżenia na temat Hotelu Bisevo w którym to mam zamiar spędzić Wakacje. 8)

Dangol nie myli się. Podzielam Jej spostrzeżenia.
Zjeździliśmy Vis wzdłuż i wszerz w 2005 r. Nie zauważyłem atrakcji o które pytasz. Wątpię, czy od tamtego czasu wiele się zmieniło. Jeśli szukasz ustronnych małych i kameralnych plażyczek znajdziesz je. O atmosferę kurortu z ekstra atrakcjami typu zjeżdżalnie wodne będzie trudno.
W naszej ekipie była 6-letnia dziewczynka, dla Niej największą atrakcją była piaszczysta mini plaża Stoncica.

Mój przyjaciel był dwukrotnie w Hotelu Komiza rok po roku w latach 2003 - 2004. Był zadowolony, chociaż bardziej z pierwszego pobytu. Standart hotelu Bisievo jest skromny, a hotel z tego co pamiętam, jest dwugwiazdkowy. Największymi przeżyciami niewątpliwie były dla Niego rejsy dookoła wyspy Vis i na Bisevo do "błękitnej groty" organizowane w ramach pobytu w hotelu.
Moim zdaniem najlepszym wariantem jest jechać na Vis z własnym autem, a jeszcze lepiej z własną łódką. masz wówczas szansę poznać wyspe i posmakować jej atmosferę.

POZDRAViam!
Mirek
mirek111
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) mirek111 » 12.01.2010 07:36

canooe napisał(a):Witam.

A propos hotelu Bisievo (atrakcjami pośrednio z tym związanymi) pojawił sie interesująco rokujący wątek. Zajrzyj. :)

POZDRAViam!
Mirek
canooe
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) canooe » 12.01.2010 10:21

mirek111 napisał(a):A propos hotelu Bisievo (atrakcjami pośrednio z tym związanymi) pojawił sie interesująco rokujący wątek. Zajrzyj. :)

Widziałem, już chyba wszystkie wątki i relacje na temat VIS. Dla mojego syna wystarczyła by tylko duża zjeżdżalnia do wody, których to jest sporo na wybrzeżu Chorwacji. Mnie i mojej żonie jak najbardziej odpowiada atmosfera i charakter tej wyspy tylko gorzej z moim synem. :cry:

Przez ostatnie dwa lata gościliśmy na wyspie Rab - Lopar, i tam jego warunek był spełniony miał swoją zjeżdżalnię na końcu Rajskiej plaży a my swoje ustronne i spokojne plaże. :D
szmilki
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) szmilki » 19.01.2010 11:38

Byłam z Rodzinką w Komizy w zeszłym roku i wcześniej.Nie ma tam zjeżdzalni,byliśmy na wielu plażach na wyspie. Vis to przepiękna wyspa z niewielkimi,ale niezwykle urokliwymi plażami.
k9tek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) k9tek » 24.05.2010 13:45

Byłem na Vis rok temu, nie ma tam atrakcji dla dzieci, aczkolwiek same widoki powinny je stanowić. Wyspa wymiata ;)

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne