napisał(a) mirek111 » 12.01.2010 06:53
canooe napisał(a):Witam.
W związku z moimi planami wyjazdu na wyspę VIS miejscowość Komiža mam pytanie odnośnie atrakcji dla dzieci znajdujących się w tej miejscowości lub pobliskich.
Odnośnie wyspy i jej miejscowości przeczytałem już wszystkie wątki z tego forum lecz nigdzie nie znalazłem zdjęcia lub informacji na temat np. dużych zjeżdżalni do wody

a ta najbardziej by interesowała mojego syna.
Proszę również o informacje i Wasze spostrzeżenia na temat Hotelu Bisevo w którym to mam zamiar spędzić Wakacje.

Dangol nie myli się. Podzielam Jej spostrzeżenia.
Zjeździliśmy Vis wzdłuż i wszerz w 2005 r. Nie zauważyłem atrakcji o które pytasz. Wątpię, czy od tamtego czasu wiele się zmieniło. Jeśli szukasz ustronnych małych i kameralnych plażyczek znajdziesz je. O atmosferę kurortu z ekstra atrakcjami typu zjeżdżalnie wodne będzie trudno.
W naszej ekipie była 6-letnia dziewczynka, dla Niej największą atrakcją była piaszczysta mini plaża Stoncica.
Mój przyjaciel był dwukrotnie w Hotelu Komiza rok po roku w latach 2003 - 2004. Był zadowolony, chociaż bardziej z pierwszego pobytu. Standart hotelu Bisievo jest skromny, a hotel z tego co pamiętam, jest dwugwiazdkowy. Największymi przeżyciami niewątpliwie były dla Niego rejsy dookoła wyspy Vis i na Bisevo do "błękitnej groty" organizowane w ramach pobytu w hotelu.
Moim zdaniem najlepszym wariantem jest jechać na Vis z własnym autem, a jeszcze lepiej z własną łódką. masz wówczas szansę poznać wyspe i posmakować jej atmosferę.
POZDRAViam!
Mirek