Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Vala Apartmani Mokalo

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Cancer
Podróżnik
Vala Apartmani Mokalo

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cancer » 10.04.2008 09:59

Wybieramy się po raz drugi do Chorwacji. Byliśmy w Dramalj. Teraz zaklepaliśmy kwaterę na Peljesaczu. Czy ktoś korzystał z kwater w Vala Apartmani w Mokalo i może przekazać swoje uwagi. W opisie na zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link, stoi, że do morza jest 150 m. Nigdzie nie znalazłem obrazka, na którym by było widać jak daleko jest z willi do morza. Często wynajmujący zaniżają odległość do plaży, aby nie zniechęcać potencjalnych klientów. Jakie tam są rzeczywiście warunki, jaki gospodarz.
Z góry dzięki.
Kasieńka
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kasieńka » 11.04.2008 19:25

Może zobacz tutaj: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
:papa:
Cancer
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cancer » 12.04.2008 10:21

Obejrzałem wszystkie witryny w necie. Chodzi mi o to, aby ktoś, kto tam był, skomentował "na żywo"
Pozdrawiam
Mariusz Gubernat
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Mariusz Gubernat » 14.04.2008 08:24

Witam.

W Mokalo byłem w ubiegłym roku ale tylko przejazdem.
Wg mnie jest to jedno z ładniejszych miejsc na płw. Peljesac.

Tu masz kilka zdjęć:

Widok willi od recepcji:
Obrazek

Widok z pokoju na taras:
Obrazek

Widok z tarasu na recepcję:
Obrazek
Zejście na plażę - dość stromą i krętą dróżką od prawej strony recepcji; całość od willi do plaży ok. 100-150 m.

Plaża:
Obrazek

Obrazek

Jak wszystko będzie OK będę tam w czerwcu
Pozdrawiam.
Cancer
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cancer » 16.04.2008 08:15

Właśnie o to mi chodziło. Serdeczne dzięki. Ja tam wybieram się w lipcu, jestem trochę spokojniejszy. Jak wrócisz, to może zrób krótki opis.
Pozdrawiam
Lord79
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Lord79 » 16.04.2008 11:11

A jakie są tam ceny? Z góry dziękuję za informacje.
Cancer
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cancer » 12.06.2008 11:42

Sądzę, że pytasz o ceny zakwaterowania. My za pokój 2 osobowy (który jest podany również jako 2+1), płacimy 39 euro. Nie jest to mało, ale podobnie płaciliśmy w zeszłym roku za apartament W Dramalj (osobne wejście, pokój z kuchnią, łazienką i tarasem z widokiem na zatokę i KRK). Przynajmniej nie jest drożej. Zobaczymy jak będzie.
pozdrawaim
yvonn
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) yvonn » 15.07.2008 07:05

witam
przeglądałam te fotki i jestem zauroczona miejscem, my wybieramy się na Płw.Peljesac, jednak w planach inne miejsce. Mimo wszystko czekam na relację z wyjazdu. Może i ja tam trafię...
Pozdrawiam serdecznie
Cancer
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cancer » 27.07.2008 20:04

Właśnie wróciliśmy z Mokalo. Potwierdza się to, co na zdjęciach. Pod balkonem rosną oliwki, granaty, limonki, migdały. W przydrożnych rowach kaktusy, figi. Faktycznie spokojna i miła okolica, gospodarze mili, atmosfera dobra. Jesteśmy zachwyceni. Jak uporządkuję materiały, to dam kilka fotek i opisów.
Pozdrawiam
Cancer
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cancer » 14.08.2008 21:10

Cancer napisał(a):Właśnie wróciliśmy z Mokalo. Potwierdza się to, co na zdjęciach. Pod balkonem rosną oliwki, granaty, limonki, migdały. W przydrożnych rowach kaktusy, figi. Faktycznie spokojna i miła okolica, gospodarze mili, atmosfera dobra. Jesteśmy zachwyceni. Jak uporządkuję materiały, to dam kilka fotek i opisów.
Pozdrawiam

Droga przez Słowację, Węgry, Słowenię, Chorwację, Bośnię i Hercegowinę i na Peljesac. Najgorsza droga na Węgrzech, ograniczenia do 30km/h. Przez Chorwację piękna autostrada, już przedłużona poza Split (moja nawigacja zgłupiała). Potem zjazd na Jadrankę.
Obrazek
Tu widać, że jazda w Chorwacji, to nie żarty. Tą drogą na dole zaraz będziemy jechać, jak tylko pokonamy ten zakręt:
Obrazek
Niektórzy pojechali tą półką skalną, ale to z powrotem do Splitu
Obrazek
Na Jadrance, jak zwykle zwłaszcza w okolicach Makarskiej korki i korki, nawet w tygodniu.
No, ale widoki, morze, woda, roślinność i klimat. Ech, mimo zmęczenia idziemy w dół nad morze. Wokół nas oliwki, granaty, cytrusy.
Obrazek
Plażowanie, oglądanie widoków.
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Trochę wyskoków do Orebica (na zakupy, bo w Mokalo nie ma sklepu) i wyprawa na Korculę
Obrazek
oczywiście promem, bo przecież Korcula to wyspa. Już rzut oka z promu na Korculę
Obrazek
I już jesteśmy. Mamy okazję podziwiać unikalny jacht, z historią
Obrazek
Gloria. Ciekawe, ale ciekawsza jest sama wyspa.
Obrazek
jej zabytki
Obrazek
Uliczki
Obrazek
i ślady Marko Polo
Obrazek
i ta roślinność, ach palmy prezentują się okazale
Obrazek
Ponieważ Korcula, to ważna wyspa na szlaku żeglugowym, transport większych rzeczy odbywa się regularnie promami, znacznych rozmiarów
Obrazek
no i każdy chce tu być
Obrazek
Spędziliśmy tu piękne, pogodne dni, ale przyszło wracać. Jeszcze na terenie tego pięknego kraju, oglądanie widoków w drodze powrotnej
Obrazek
Obrazek
trochę gimnastyki po półkach skalnych i tunelach
Obrazek
a za tunelem...? Inny klimat. Już trochę chłodniej. I, och, znowu te Węgry, ale po takim urlopie, to i węgirskie drogi nie straszne.
Fajnie było. Do przyszłego roku. Pozdrawiam.
[/img]
piamir
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) piamir » 19.08.2008 19:13

Witam. Wczoraj wróciłem z rodziną z dwutygodniowego pobytu na kampingu VALA CAMP w Mokalo na płw. Peljesac koło Orebica. Byłem tam już 3 raz z rzędu i mogę spokojnie powiedzieć, że nie chce mi się szukać innego miejsca na wypoczynek. Przemili gospodarze, mały, kameralny kamping, wszystkie namioty są w głębokim cieniu (nie ma problemu z wysokimi temperaturami w sierpniu). Dużo niższe ceny niż na sąsiednich kampach (ADRIATIC i PONTA). Do plaży 150 m. Plaża żwirkowa, mała kameralna zatoczka. Na plaży jest bar prowadzony przez syna gospodarzy, gdzie można zjeść dobrą pizzę, sałatki, lody, napoje, wino, piwo. Sanitariaty czyste, sprzątane kilka razy dziennie. W okolicy brak jakichkolwiek lokali rozrywkowych, więc jest cicho i spokojnie. Z kampu ADRIATIC można sobie wypożyczyć kajaki morskie lub ponton motorowy. Wypożyczenie kajaka na cały dzień kosztuje 160 kun. Do sklepu samoobsługowego KONZUM jest około 2 km, tyle samo do stacji benzynowej. Szczerze polecam i służę dodatkowymi informacjami. :D
AgnieszkaKli
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) AgnieszkaKli » 27.08.2008 11:32

Witam wszystkich bardzo serdecznie ;)
Czy był ktoś w apartamencie Vala.
Jakie tam są warunki?
Agnieszka
Cancer
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cancer » 30.08.2008 09:58

No właśnie my byliśmy. Apartament jak i kamp prowadzą ci sami gospodarze. Bardzo mili ludzie a u "dziadka" można zakupić po konkurencyjnych cenach "napój regionalny". Warunki bardzo dobre. Pokoje z łazienkami i aneks kuchenny wyposażony we wszystkie potrzebne "przyrządy" kuchenne łącznie z kawiarką. Klima płatna ekstra 6 Euro/ dobę. My jesteśmy bardzo zadowoleni.
Pozdrawiam
m82m
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) m82m » 06.03.2009 11:01

Hej Cancer!
Część apartamentów ma balkony od frontu,wydają się większe.
Inne z boku domu.Jak to wygląda na "żywo"?
Które lepsze?
Jak działa klimatyzacja i czy lodówki są wystarczajace i sprawne?
POZDRAV!
Cancer
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Cancer » 07.03.2009 15:10

Te od frontu mają na wprost widok na morze, te boczne też ale są węższe i widok jest ograniczony ścianą budynku. Nie spędzaliśmy zbyt wiele czasu na tarasie, bo jest upał, najwyżej wieczorem. Jasne, że pełny widok na otwarte morze ma przewagę nad bocznymi. Klimatyzacja i lodówki działają w porządku, choć lodówki nie są takie wielkie. Nam na dwie osoby w zupełności wystarczyła i jeszcze weszło parę dużych butelek z colą.
U nas w pewnym momencie zgasło światło, ale tam jest "dziadek", który w pięć minut naprawia wszystko. Zresztą innych niespodzianek już nie było.
Pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Vala Apartmani Mokalo
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone