Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Ustronne plaże

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Asia35
Podróżnik
Ustronne plaże

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia35 » 06.07.2010 18:52

Witam Wsystkich bardzo serdecznie :D
Jestem na tym forum nowa i za wszelkie nieporozumienia z góry przepraszam :? A więc tak ,planujemy urlop w Chorwacji a ponieważ mój dorastający syn ma problem z rozebraniem się na plaży(w żaden sposób nie możemy go nakłonić) chciałam zapytać czy możecie mi polecić jakieś miejscowości gdzie plaże,zatoczki będą w miarę puste . Chciałam dodać że do Chorwacji jedziemy pierwszy raz . Myślałam o wyspie Pag lub Rivierze Makarskiej , tylko pewnie na Rivierze pusto raczej nie będzie.Może jakieś miejscowości mniej znane.Proszę o wyrozumiałość.
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 06.07.2010 19:01

Witam. Po co ma się rozbierać na plaży. Wynajmijcie coś obok plaży i będzie mógł się przebierać w apartamencie
Asia35
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia35 » 06.07.2010 19:09

Przepraszam ,może źle sformułowalam pytanie , chodzi mi o to że on nie chce być rozebrany na plaży(w kąpielówkach oczywiście) nie chce zdjąć koszulki itp. ichodzi mi o jakieś miejsca gdzie nie będzie ludzi żeby mógł poleżeć na plaży w samych majtkach , syn ma lekką nadwagę i podejrzewam że się wstydzi
JustineM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JustineM » 06.07.2010 19:29

http://www.mediteranpag.com/plaze-noval ... s4-sl2.htm
Polecam Dubrave albo Bosane. My byliśmy w 2 połowie sierpnia tylko ze znajomymi na niniejszych plażach.
Asia35
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia35 » 06.07.2010 20:08

Dziękuję bardzo za szybką odpowiedź , zaraz sobie czegoś poszukam.Czyli najlepiej jechać w drugiej połowie sierpnia - najmniej ludzi?
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 06.07.2010 20:32

Asia35 napisał(a):...najlepiej jechać w drugiej połowie sierpnia - najmniej ludzi?

Niby tak ale to nie jest reguła, tzn. zalezy gdzie pojedziesz.
Jeżeli do jakiegoś miasteczka, popularnej miejscowości to moim zdaniem ...ludzie będą.
Z kolei jechać do "zapadłej dziury" nie wszyscy chcą.

Ze swojej strony mogę Ci polecić wyspę KRK i np. Silo, Klimno.
Miejscowości spokojne, można powiedzieć, że ciche ale jednocześnie nie czujesz się jak na pustkowiu. Masz widok np. na pobliski Novi Vindolski (na lądzie).
Na "swoją" plażę nie trzeba daleko iść. Znajdziesz ją stosunkowo szybko.
ines
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) ines » 06.07.2010 21:12

Najlepiej to jechać we wrześniu :) wtedy mniej ludzi.
Jeśli chcecie masę dzikich miejsc to na pewno Peljesac spełni wasze oczekiwania, tylko, ze to daleko 8O ale widoki rekompensują, na Riwierze raczej mało już takich odludnych miejsc...wyspa Pag..hmm tez by się kilka plaż znalazło, na Brac tez sporo jeszcze fajnych plażyczek :)
bogdan63
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) bogdan63 » 07.07.2010 08:34

witam,
trzeba kupić ponton.
pozdrawiam.
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 07.07.2010 12:17

http://www.zakwaterowanie-chorwacja.com ... 85/1/159// To dość ustronne miejsce , w pobliżu dużo pustych plaż
sebo6
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) sebo6 » 07.07.2010 14:41

Witamy ! Na forum tez jesteśmy nowi ale w Chorwacji bylismy już 3 razy. Odpowiadając na Twoje pytanie to na pewno daruj sobie Riwierę Makarską raczej też Pag (bylismy i tam i tam) - jest tam super ale to miejsca najczęściej odwiedzane przez turystów. wczoraj wróciliśmy z Dalmacji-konkretnie miejscowość Sevid (ok. 20 km przed Trogirem). Ludzi w porównaniu z innymi miejscowościami mało ,na plaży czaem było bardzo kameralnie i można znaleźć miejsce oddalone od następnej rodziny. Jest tam 1 sklep samoobsługowy i 1 knajpka. Do centrum większego miasta np Rogoźnicy jest ok 9-10 km z tego krętą,wąską drogą z Sevidu ale za to urokliwą. Miejsce dla rodzin nie szukajacych dyskotek i wielu knajp ale raczej spokoju. Pozdrawiamy !
JustineM
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) JustineM » 07.07.2010 16:36

Najlepiej jest jechać we wrześniu, bo wtedy na 99% znajdzie się plażę bez osób towarzyszących :) Nam się bardzo podobała wyspa Pag. Mieszkaliśmy w apartamentach w Novalja na Punta Mira 11 i codziennie byliśmy na innej plaży i w innej miejscowości, a wieczorkiem spacerowaliśmy po tętniących i gwarnych uliczkach miasteczka.
Polecam Pag :lol: cisza, spokój , cudne widoki oraz przepiękne plaże
Asia35
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia35 » 07.07.2010 20:15

dziękuję Wam wszystkim za cenne informacje , niestety wrzesień odpada syn zmienia szkołę ,jeżeli chodzi o rozrywkę to nam wystarczy jakaś dobra knajpka i sklep żeby zrobić zakupy no i oczywiście piękne plaże
consett0805
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) consett0805 » 07.07.2010 21:31

Wybierz Riwierę Makarską to raz. Dwa może się przesili i się rozbierze jak zobaczy parę niemieckich tłuścioszków i nie tylko :D Trzy zawsze się znajdzie takie miejsca jakie szukasz, choć są one trudniej dostępne ale nie niemożliwe. Ja jestem w okolicach Breli dokładniej w dzielnicy Jukarisa i na prawo od mojego apartamentu w stronę miejscowości Pisak jakieś 250-300m schodzę sobie do właśnie takiej plaży Góra 4 osoby inne tam przebywają jest super. Znajdziesz na całym wybrzeżu takie miejsca jeden popołudniowy spacerek i odkryjesz je. Powodzenia
Asia35
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia35 » 07.07.2010 22:11

:D :D może i masz racje wtedy się pozbędzie kompleksów napewno :) dzięki za info
Asia35
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) Asia35 » 09.07.2010 16:05

na półwyspie Peljesac jakie możecie polecić miejscowości mniej znane i oblegane przez turystów?
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2026 Wszystkie prawa zastrzeżone