Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Uciążliwość Jadranki

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
el_guapo
Cromaniak
Uciążliwość Jadranki

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 01.03.2011 15:29

W jakiej odległości od Jadranki powinien stać dom, żeby nie było słychać ruchu?
Mam fajną kwaterę w Stanici na oku, ale w linii prostej jest jakieś 8-10m od Jadranki. Fakt że okna sypialni nie wychodzą na nią bezpośrednio ale są prostopadle skierowane.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 01.03.2011 15:35

ja bym nie chciał ... :?

witaj, el guapo, dawno Cię nie było, czyż nie?
pozdrawiam, Krystof
piotrulex
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) piotrulex » 01.03.2011 15:36

el_guapo napisał(a):W jakiej odległości od Jadranki powinien stać dom, żeby nie było słychać ruchu?
Mam fajną kwaterę w Stanici na oku, ale w linii prostej jest jakieś 8-10m od Jadranki. Fakt że okna sypialni nie wychodzą na nią bezpośrednio ale są prostopadle skierowane.

Dla mnie to zdecydowanie za blisko. Oboje doskonale wiemy jaki ruch jest na ten drodze i to nawet w srodku nocy. Nie wiem ile powinien byc dom oddalony ale 10m dla mnie to za malo ...
Dziadek Maciek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dziadek Maciek » 01.03.2011 15:39

Byłem w Stanici, mieszkałem poniżej Jadranki. Nie wiem ile to było metrów, ale jeśli mnie pamięć nie myli, to ok 200 schodków :wink: drugie tyle miałem do morza :(
Sypialnia i widok skierowane na morze, ale ...czasami słychać było auta, nie był to natrętny dźwięk, ale jednak był. Gorzej było z ...przejściem na drugą stronę, do sklepu czy knajpki.
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 01.03.2011 18:04

Krystof napisał(a):ja bym nie chciał ... :?

witaj, el guapo, dawno Cię nie było, czyż nie?
pozdrawiam, Krystof

Witam, witam - zmiana pracy, stąd nieobecność.

Dom stoi po właściwej stronie Jadranki :wink:, ale niestety w odległości właśnie ok. 10m :cry:

No i się zastanawiam bo cena jest atracyjna, położenie też, widok niczym nie zakłócony...
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2011 18:33

el_guapo napisał(a):No i się zastanawiam bo cena jest atracyjna, położenie też, widok....

Pozostają słuchawki z podkładem muzycznym przyrodniczym. :wink: :lol:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2011 18:40

Witam.

Także byłem w Stanici w domu poniżej Magistrali.
Dom jest na stromym zboczu, odgłosy drogi słychać, jednak nie były zbyt uciążliwe ze względu na sporą różnicę wysokości między drogą a domem. Wiadmo, że o wiele niekorzystniej być nad, niż pod jezdnią przy tej samej odległości.
Wieczorami było to najcichsze miejsce, w jakim byłem do tej pory. Znajdę zdjęcia, to wkleję, może to gdzieś w okolicy?

Trudno do końca coś radzić. W Zaostrogu byliśmy blisko drogi na zbliżonej wysokości i motocykle budziły nas w nocy.

Pozdrawiam.
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 01.03.2011 19:42

cena jest atracyjna, położenie też, widok niczym nie zakłócony...
i to już coś sugeruje ...

wiesz, w ciągu dnia to może nie jest aż taki problem - napieprzają cykady, krzyczą dzieci, gra radyjko ... gorzej wieczorem, gdy zechcesz soie posiedziećna balkonie i posłuchać Jadranu ... a tu smród spalin i hałas - daj se spokój lepiej - zmień miejsce!

ja, niezmiennie, polecam mój Pisak, pozdrov, K.
pawelh
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) pawelh » 01.03.2011 20:26

el_guapo napisał(a):W jakiej odległości od Jadranki powinien stać dom, żeby nie było słychać ruchu?
Zawsze unikałem takiego miejsca ze względu na hałas,ale w ubiegły roku zakotwiczyłem w Mimicach-parking przy samej drodze dom poniżej kilka metrów a do morza 240 schodów.Wbrew oczekiwaniom było spokojnie tyle,że okna były w kierunku Adriatyku no i klima więc gdyby nawet to możliwość ich zamknięcia.Drugi tydzień sytuacja identyczna gdzieś przed Karlobagiem(do morza było tylko 30 schodów)Tak więc problem może występować przy oknach zwróconych w stronę dogi.Rok 2009 Pakostane po jednej nocy a w zasadzie z samego rana po jednej nocy poszukałem nowej kwatery.Apartament w samym centrum przy rondzie gdzie wszyscy gazowali,hamowali i rozpędzali swoje cacka do tego uchylone okno-brak klimy,jak dla mnie to nie wypoczynek.Pozdrawiam :wink:
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 01.03.2011 20:52

Krystof napisał(a):
cena jest atracyjna, położenie też, widok niczym nie zakłócony...
i to już coś sugeruje ...

ja, niezmiennie, polecam mój Pisak, pozdrov, K.

No właśnie Stanici bije się z Nemirą i Pisakiem.
Za 2ma pierwszymi jest bliskość Omisa - w odległości dłuższego spaceru. Natomiast Pisak to prawie robinsonada.
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 01.03.2011 21:09

Dom powinien stać poniżej Jadranki przede wszystkim ... w odległości bezpiecznej :wink: Jak sobie przypominam , to miałem tam kiedyś lokum na przeciwko restorany Borovina ... około 50m poniżej magistrali i było bezpiecznie :wink:
pt
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) pt » 01.03.2011 21:47

Miałem ap około 15m od i 10m poniżej, okna na Adriatyk i nie było żadnego problemu, tylko w łazience która miała okno na drogę było słychać auta. Moi znajomi mieli podobne obserwacje, najważniejsze jest być poniżej drogi.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.03.2011 22:18

Ameryki nie odkryję, PONIŻEJ JADRANKI...i to jak najbardziej poniżej 10 - 15 m to zdecydowanie za mało :lol:
Byłem kiedyś POWYŻEJ i blisko drogi - w Podgorze - urlop przesrany :?
Krystof
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Krystof » 02.03.2011 08:53

Pisak - tam, gdzie byłem to rzeczywiście urlop dla łazików (kilometr do "centrum" i stromo na plażę)

Natomiast wszystko rekompensuje:
- plaża (zatoczka na kilkanaście osób osłonięta skałami)
- woda (czysta)
- ładne apartamenty z balkonem na morze - widok z góry (gdzie raz pluskały się delfiny ;@) )

- cena, hmmm, sam nie wiem - 60 euro za dobę

- od Jadranki daleko ... bardzo daleko

pozdrawiam, Krystof

PS. piszęz perspektywy lat ... kilku (byliśmy tam w 2005), K.
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 02.03.2011 09:36

Dom jest PONIŻEJ Jadranki

Obrazek

Obrazek
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje