Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Witam!
Wyjeżdżamy w połowie Sierpnia do CRO. Ineterseuje mnie droga. Jakie są opłaty drogowe? Gdzie najlepiej tankować, ale na trasie Wiedeń-Split. Ile jest tuneli? Jakiej długości? Czy są one blsiko przepaści?
Pozdro!
Czechy,Austria winiety. Chorwacja autostrady płatne na bramkach system taki jak u nas. Tuneli kilka w Austrii no i w Chorwacji też chyba dwa przynajmniej tam gdzie ja jechałem. Najdłuższy miał chyba z 5 km. ale mogę się mylić. Reszta wiadomości w starych postach. Pozdrawiam.
Tuneli na drodze od granicy do Splitu jest ok 20, nie liczyłem dokładnie. Trasę tą robiłem wczoraj i jechało się rewelacyjnie - żadnych korków. Dwa z nich są solidnej dł. Mala Kapela ok 6500 m. i Sv. Rok ok 5500 m.