Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tucepi ul. Kraj - przy porcie - da się żyć?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Hadler
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadler » 05.01.2011 16:05

Witam serdecznie,

Ubiegłoroczny wyjazd do Breli /moja relacja http://cro.pl/forum/viewtopic.php?t=29031 / postawił bardzo wysoko poprzeczkę przed kolejnym wyjazdem. Mieliśmy tam wszystko czego oczekiwaliśmy: apartament przy samym morzu, taras z widokiem na Jadran, piękne kamieniste, łagodne plaże, promenada dająca niemal nieograniczone możliwości spacerowania, a i było w czym wybierać jesli chodzi o knajpki itp.

Przed 5 laty byliśmy w Tucepi i chcielibyśmy tam wrócić, gdyż jest zbliżona klimatem do Breli, głównie z uwagi na przyjazne naszym 2 i 4 letnim pociechom plaże.
Jednak czytając inne relacje dochodzę do wniosku, że 5 lat to bardzo dużo i klimat miejscowości mógł się zmienić. I tu moje pierwsze pytanie: czy w Tucepi przy samej promenadzie /ul. Kraj i Donji Ratac/ da się żyć?
Czy też może gwar nie pozwala zasnąć o 24.00 a tłok nie pozwala wypocząć, jak jest teraz?

A może jednak Podgora-Caklje?

Kolejną opcją jest Peljesac, którego znam tylko z relacji cromaniaków. Byłem przekonany, że znam Chorwację, jednak tegoroczne zadanie-wybór miejsca na kolejne wakacje chyba mnie przerasta, stąd moja prośba o pomoc. Priorytety jak wyżej, może macie dla mnie jakiegoś "gotowca". Byłbym wdzięczny za pomoc,
Ostatnio edytowano 08.02.2011 11:11 przez Hadler, łącznie edytowano 1 raz
lukasz22i
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) lukasz22i » 06.01.2011 12:15

Hadler świetna relacja i zdjęcia które gniotą zimową porą ;)
...i wiesz co? Chyba już wiem gdzie pojadę w 2011r na urlop :lol:

Przez dwa ostatnie lata jeździłem do Primosten, byłem pierwszy raz i było super, drugim razem było podobnie...ale żeby jechać trzeci raz w to samo miejsce? Chorwacja jest zbyt piękna żeby się ograniczać do jednego miejsca. Do niedawna mieliśmy dylemat gdzie pojechać żeby się nie rozczarować, w końcu Primosten dość wysoko zawiesił poprzeczkę.
Poza tym w tym roku jest nas już trójka, w sezonie letnim nasza ukochana Malwinka skończy roczek, nie wiem czy nie jest za mała na taką wyprawę ale widzę że z Wami był podobny "szkrab" :D Czyli się da?!

Wieczorem przejrzę jeszcze raz Twoją relację i może o coś zapytam?!

pozdrawiam

EDIT
Przepraszam że nabrudziłem w nowym wątku ale to nie było zamierzone, miało być w relacji z podróży. :twisted:
Hadler
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Hadler » 08.02.2011 11:18

Proszę o pomoc, czy da się żyć w Tucepi przy porcie?

Na oku mam lokum http://www.tucepi.net/milana/index.htm
w sumie wszystko pasuje, tylko obawiam się gwaru.
Nie muszę mieć zupełnej ciszy i megaspokoju.
Mając 2 i 4 letnie dzieci ze soba nie będziemy imprezować więc wymysliliśmy sobie z moją piękniejszą połową że sącząc winko na tarasie nad promenadą będziemy miec namiastkę knajpki. Sprytne? :):):)

A tak poważnie to pomożcie: gwar i tłumy znośne?
kristkp
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kristkp » 02.03.2011 20:48

Witaj. Przy porcie nie polecam. Byłem w zeszłym roku w Tucepi, koniec czerwca - początek lipca. Według mnie najlepszą lokalizacją w Tucepi jest ulica Kamena. Im dalej od portu w stronę Podgory tym lepiej. Ja mieszkałem na ul. Kamena 3, do morza może 10 m. W budynku mała restauracja. Jak trzeba dam namiary. W tym terminie cisza, spokój. Dodam, że mam synka 3 lata. Wychodzisz na plażę a apartament masz za plecami. Potrzeba ci iść do pokoju, masz bardzo blisko. Lepiej być nie może. Tucepi to idealne miejsce dla rodzin z dziećmi. Pozdrawiam
ana588
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) ana588 » 02.03.2011 21:06

a ja w zeszlym roku bylam w tucepi po raz pierwszy, /chorwacja w obiektywie tucepi tucepi tucepi/ mieszkalismy za portem w 3 pasie domow, naprawde bylo znosnie i fajnie, bylismy w koncowce sierpnia. Bylo super. Mysle, ze ten wieczorny gwar to sama przyjemnosc, widac ze zycie tetni w tucepi. Na plaze co prawda chodzilismy ok 3km lub 2km w lewa lub prawa od portu. Ale ta blisko portu tez calkiem Ok (niestety bardziej zatloczona),jednak w sam raz na popoludniowe przekapanie sie :) Polecam :D
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 03.03.2011 17:41

Wzdłuż portu jest jezdnia jednokierunkowa a przy niej miejsca parkingowe i wieczorami ruch może być wzmożony 8)
bazi22
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) bazi22 » 03.03.2011 18:55

@kristkp

Mogę prosić o namiary?

bchyba na gmail.com
jasio
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jasio » 03.03.2011 20:43

http://www.tucepi.com/privatni/
Tak jak pisał @kristkp jak najdalej od portu (patrząc na mapkę na prawo w kierunku Podgory) :)
kristkp
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) kristkp » 04.03.2011 13:47

Podaję namiary na kwaterę. Właścicielami jest sympatyczne małżeństwo w średnim wieku. Pani Slavica dobrze mówi po angielsku. Apartament w pierwszej linii brzegowej z klimą. Ja za apartament 2 pokojowy (jeden z kuchnią) + łazienka z wc, 2 balkony, jeden na morze, a drugi na Biokovo płaciłem 60 euro za dzień. Chcieli 65, ale utargowałem na równo. Kwaterowałem się w poniedziałek. Jechałem w ciemno. Na parterze mała restauracja. Cisza, spokój, nawet w trakcie gdy działała knajpa. Dodam, że mam synka 3 lata i cisza była wskazana w nocy ;)

Slavica Viskovic +38 521623220

Jak coś mam zdjęcia apartamentu, mogę wrzucić.
Aneta.K
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Aneta.K » 24.03.2011 09:31

No to wrzucaj :D

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone