Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tučepi?

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
elbek
Podróżnik
Tučepi?

Nieprzeczytany postnapisał(a) elbek » 07.04.2008 12:10

Podzieli się ktoś wrażeniami z pobutu w Tučepi?

Proszę także o informacje na temat pobytu w Vitlić

zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Był ktoś?
cerlicht
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) cerlicht » 07.04.2008 12:25

Witam. Zobacz w szukaj. pozdraw.
j23
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) j23 » 07.04.2008 13:18

szukaj postów Ines, ona jest największą specjalistką od Tucepi
bonar
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) bonar » 07.04.2008 21:11

Byliśmy u Państwa Vitlic w 2005 roku.
forum/viewtopic.php?t=12321 krótka relacja
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

pozdrav
doqtorek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) doqtorek » 07.04.2008 21:26

Witam!
Od siebie mogę powiedzieć że jest to bardzo fajne miejsce na wypoczynek. Co prawda nie mam zbyt dużego "obycia" w regionach Chorwacji ale Tucepi spełnia moje wymagania co do miejsca letniego wypoczynku. Wszystko zależy czego oczekujesz; Tucepi jest niezbyt wielką mieściną więc nie oczekuj atrakcji w stylu Dubrowinika czy Splitu (ale jest w takiej odległości że będąc samochodem możesz te oba miejsca odwiedzić). Bardzo ładna i spokojna promenada ciągnie się wzdłuż plaźy, jest całkiem "przytulny" porcik do którego zawijają jachty i statki wycieczkowe więc można się wybrać w rejs na wyspy. W odległości bodajże 4 kilometrów masz Makarską więc nawet pieszo można dojść a to juz większa miejscowość więc bardziej rozrywkowa niz Tucepi (co kto lubi). Z moich zeszłorocznych obserwacji wynika że w wodzie przy plaży jeżowce są dopiero na większej głębokości (chyba dopiero poniżej 2 metrów więc bezpiecznie dla nóg), plaża kamienista ale żwirek raczej drobny, dobre zejście do wody nawet dla maluchów. Atutem plaży miejskiej jest gaj sosnowy na jej brzegu więc przy bezpośredniej operacji słonecznej jest się gdzie schować. Co do przybytków gastronomicznych to wiele nie powiem bo miałem ofertę All Inclusive więc nie bywałem prawie wcale na posiłkach poza hotelem. Kawę w knajpkach mają bardzo przyzwoitą, lody też niezłe. W głównym miejscu przy porcie są chyba 2 markety, czyli coś dla tych co żywią się sami. Na ekstra okazję polecam konobę Kastelet (jeśli się mylę to mnie poprawcie), ceny w miarę przyzwoite a jadło smaczne. Watro też zrobić sobie spacer do Gornego Tucepi - czyli starszej części osady, fantastyczne widoki. Podsumowując polecam i sam jadę tam znowu w tym roku.
P.S. Na uboczu, za nieczynnym hotelem Jadran fajna plaża za którą są skałki dla naturystów (w zasadzie poza miasteczkiem).
elbek
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) elbek » 08.04.2008 14:48

Dziękuje za wszystkie odpowiedzi.

Sporo informacji jest w archiwum, dlatego też opcja szukaj działa idealnie.

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje