Franz napisał(a):A jaki to był film, kiedy na koniec pojawiało się "FIN"?...
Prócz tego co powyżej wymieniono to pamiętam, że "FIN" kończył bajkę "Biały Delfin Oum oraz Było Sobie Życie.
.png)
Franz napisał(a):A jaki to był film, kiedy na koniec pojawiało się "FIN"?...
.png)
romuald22 napisał(a):Prócz tego co powyżej wymieniono to pamiętam, że "FIN" kończył bajkę "Biały Delfin Oum oraz Było Sobie Życie.
.png)
Franz napisał(a):plavac napisał(a):Chciałem to sprawdzić, ale zarówno w cda jak i na yuotube są wersje zdigitalizowane, z wykasowaną końcówką![]()
Zadałeś sobie ten trud...
.png)
plavac napisał(a):Ale czy to naprawdę ostatnie zdjęcie z Dinary? Czy już słyszymy soundtrack i widzimy napisy końcowe? I za chwilę pojawi się napis Wojtek Franz will return...
.png)
Franz napisał(a):plavac napisał(a):To prawda, terminujesz w Górach ostroA my razem z Tobą, Mistrzu.
![]()
Mimo wszystko proszę o mniej przesady w sformułowaniach...
.png)
plavac napisał(a):Ale jeszcze za czasów moich studiów słowo Mistrz oznaczało człowieka, od którego warto się uczyć.
.png)
Franz napisał(a):Tak mi się przypomniało z dawnej lektury, że mistrzem dla młodych taterników był Stanisław Groński o pseudonimie Mojżesz. Zwracał się do znajdujących się pod jego opieką młodych adeptów per "synu". Kiedy go spytano, skąd się wziął ten ojcowski sposób, odparł:
- Po prostu pomijam pierwsze dwie sylaby...
.png)
.png)
plavac napisał(a):Franz napisał(a):plavac napisał(a):walp napisał(a):Les Mondes Engloutis - "Szagma albo zaginione światy."
Cała seria Żandarmów, Hibernatus i inne francuskie superprodukcje![]()
Wracając na teren Chorwacji, muszę się przyznać, że nie pamiętam, czy na koniec "Winnetou" przesuwało się po ekranie: "Ende"...
Chciałem to sprawdzić, ale zarówno w cda jak i na yuotube są wersje zdigitalizowane, z wykasowaną końcówką![]()
Ale Chorwacja ładnie pokazana!
P.
plavac napisał(a):A przesady w tym może za grosz.
Powrót do Nasze relacje z podróży