Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tribunj czy warto?

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
docia
Turysta
Tribunj czy warto?

Nieprzeczytany postnapisał(a) docia » 15.02.2007 23:24

Tribunj czy warto? Planujemy z rodzinką ( 2+ 1) w tym roku wyjazd do chorwacji - pierwszy raz. Mam mętlik w głowie od ciągłego zastanawiania się do której miejscowości. Znalazłam jakieś niedrogie kwatery w Tribunj.Pomyślałam, że to mała miejscowość ale w poblżu Sbenika, Kryka, Paklenicy, byłoby co zwiedzać. Mamy 8-letnią córkę więc plaża też jest ważna. Potrzebuję waszej rady - co myślicie o tej miejscowości???
mkm
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) mkm » 16.02.2007 22:20

Tribunj warto zobaczyć , ale wypoczynek polecam na Murterze.
Viech
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viech » 18.02.2007 21:10

Witam. Moim zdaniem Tribunj to bardzo dobry wybór. Jest faktycznie spokojnie. Plaże bardzo fajne. Na miejcsu dwa markety (można płacić kartą). Ceny dość znośne. No i sympatyczni gospodarze. Byłem już tam dwa razy i jestem zadowolony. Na Murterze mi się nie podobało tak jak w Tribunj. Ceny dużo wyższe(szczególnie za noclegi) i jak źle traficie z noclegiem to wszędzie dość daleko (szczególnie na fajne plaże). Pozdrawiam.
Spearo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Spearo » 18.02.2007 23:42

Warto.Generalnie wszędzie warto.Wszystkie miejscowosci są podobne.
Wszędzie jest jakieś zejście do wody,jak bedzie głęboko to najwyżej dziecko naucy się wcześniej pływac.
Czemu wszyscy marudzą o plaży?Skały są tak samo OK

Nie panikujcie.To spokojny kraj,bardziej niż Polska.Nic złego Was nie spotka.
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 19.02.2007 08:36

docia napisał(a):Tribunj czy warto? Mam mętlik w głowie od ciągłego zastanawiania się do której miejscowości.

Niestety, tak bedzie aż do wyjazdu, w zasadzie do przyjazdu do CRO. Nie jesteś pierwsza ani ostatnia. Każdy z nas już przez to przeszedł. Jedno mogę doradzić, za bardzo nie myśl. Pakuj walizki i w drogę, na miejscu zobaczysz że nie warto było się zamartwiać. Wszystko do siebie i tak podobne a czy będziesz w tej miejscowości czy obok, ..... nie jest to wielka różnica lub nawet żadna.
docia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) docia » 19.02.2007 18:38

[quote="Viech"]Witam. Moim zdaniem Tribunj to bardzo dobry wybór. Jest faktycznie spokojnie. Plaże bardzo fajne. Na miejcsu dwa markety (można płacić kartą). Ceny dość znośne. No i sympatyczni gospodarze. Byłem już tam dwa razy i jestem zadowolony. Na Murterze mi się nie podobało tak jak w Tribunj. Ceny dużo wyższe(szczególnie za noclegi) i jak źle traficie z noclegiem to wszędzie dość daleko (szczególnie na fajne plaże). Pozdrawiam.[/qu

Mam namiary na tanią kwatere w Tribunj ale jaszcze nikt z moich znajomych tam nie był :?: mam jakieś dziwne wątpliwości :?: . Może mógłbyś napisać coś więcej na temat tych miejsc w których byłeś???
byłabym spokojniejsza jadąc w sprawdzone miejsce :D :D :D

mój e-mail adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 20.02.2007 08:27

Viech
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Viech » 20.02.2007 20:30

Docia, próbowałem przesłać Ci namiary w Tribunj, ale poczta nie przeszła. Pozdrawiam
docia
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) docia » 21.02.2007 00:59

Dzięki za chęci :(
el_guapo
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) el_guapo » 21.02.2007 14:36

docia napisał(a):Tribunj czy warto? Planujemy z rodzinką ( 2+ 1) w tym roku wyjazd do chorwacji - pierwszyscowości???

Bardzo polecam 3bunji :wink: Urocza miejscowość, która ma wszystko czego normalnemu turyście potrzeba:
- kościół (a nawet 2),
- supermarket (KONZUM),
- pocztę,
- telefon publiczny,
- kantor,
- kilka gospod,
- mikrotarg,
- piekarnię i sklepy z pierdółkami.

Najważniejszą zaletą jest cisza i spokój. Jeżeli znudzi Ci się błoga sielanka do Vodic masz 30min piechotką i wszystkie atrakcje, które nie są pożądane na codzień. Co do plaż - hmm - z tym jest różnie. Ja mieszkałem po zachodniej stronie wzgórza z kościołem na szczycie, bodajże na ul. Kornackiej. Do wody miałem 8m z tarasu, ale plaża raczej nie dla dzieci. Jeżeli córa ma 8 lat to owa plaża nie stanowi raczej problemu, no chyba że budowanie zamków z piasku jest priorytetem.

Generalnie bardzo polecam Tribunji jako doskonałe miejsce wypadkowe - praktycznie wiele atrakcji jest w promieniu 200km.

Więcej znajdziesz w mojej relacji: forum/viewtopic.php?t=13741

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone