1. Asfalty z tego co wiem mają lepszej jakości niż w Polsce. Ale jak z bezpieczeństwem na drogach i natężeniem ruchu?Wiadomo po autostradach sie nie jezdzi, ale jak to wyglada na bocznych drogach?Gdzie jest mniejszy ruch w górach Velebit czy na południu bardziej (Dalmacja)? Ktoś kiedyś powiedzał ze chorwacji jeżdzą niebezpiecznie ....?Prawda? Zaznaczam ze przywykłem do jazdy w Polsce po szosach (wiadomo wybiera się te o mniejszym natęzeniu ruchu), tak zę jak wygląda tam ta sprawa.
2. Pytanie do tych co moze jezdzili na rowerze górskim (albo chodzili na jakieś ambitniejsze piesze wycieczki w góry)- gdzie sa ciekawsze tereny Góry Velebit? czy południe (no ale z tego co patrze tam blisko wybrzeza jest mniej górek). Gdzie sa jakieś drogi szutrowe (rejon, miasto) zeby sie dało pojezdzic w terenie, wogóle to tam sie da jezdzic po tych górach?
W jezdzie po górach jestem zaprawiony i upał mi nie przeszkadza tak ze moze poradzicie mi jakieś miejsce zeby rodzinka miała fajną plaże a jak jakieś tereny w promieniu jakis 50-80km.
Wyspy są pewnym ograniczeniem na 2 tyg. tak ze raczej odpadają....hm?
pzdr

.png)
.png)
.png)