Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

tajemnice chorwacji

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gesio
Podróżnik
tajemnice chorwacji

Nieprzeczytany postnapisał(a) gesio » 30.07.2009 11:18

witam !!

jestem świeżo po powrocie z chorwacji, mam informacje na bieżąco.
jesli ktos chce mnie o coś zapytać albo cos sie dowiedzieć o chorwacji to prosze o kontakt na nr telefonu lub na maila adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pozdrawiam
Ostatnio edytowano 01.08.2009 14:10 przez gesio, łącznie edytowano 1 raz
evil
Croentuzjasta
Pytanie do tych co wrócili i nie tylko : )

Nieprzeczytany postnapisał(a) evil » 30.07.2009 11:57

Drodzy , obliczam sobie koszty , ostatni raz w Cro byłem 6 lat temu , podpowiedzcie licze tak sobie 250 kun na dzień dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci - 2 i 6 lat na obiad , lody , piwko , pizza . Wystarczy czy za dużo :D ?
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 30.07.2009 12:18

To tak na styk, ale bez szaleństw to powinno starczyć 8)
gesio
Podróżnik
Re: Pytanie do tych co wrócili i nie tylko : )

Nieprzeczytany postnapisał(a) gesio » 30.07.2009 12:31

evil napisał(a):Drodzy , obliczam sobie koszty , ostatni raz w Cro byłem 6 lat temu , podpowiedzcie licze tak sobie 250 kun na dzień dla 2 osób dorosłych i 2 dzieci - 2 i 6 lat na obiad , lody , piwko , pizza . Wystarczy czy za dużo :D ?

nie bede ci mówił czy starczy czy nie podam ci kilka przykładowych cen z miejscowości Bibinje, nieduża mieścinka, sporo kafejek i restauracji oraz barów. oczywiście te ceny beda chyba podobne w innych miastach tego typu.
piwo 0,5 l - 12-15 kun
pizza (całkiem duza dla mnie na dwie osoby) - 35-50 kun
lody - 6kun za gałkę
ryby - to różnie np. pieczone sardynki z chlebkiem (pychota) - 30 kun
ryba duża - około 250 kun za 1 kg porcja około 70-90 kun
przelicz sobie sam
pozdrawiam
aaa
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) aaa » 30.07.2009 13:37

chleb - 5 kuna
brzoskwinie - 15 kuna za kg
arbuz - 5 kuna za kg
cola 0,25 l w knajpie - 15 kuna
cola 1,5 l w sklepie - 13 kuna
mars itp - 5 kuna
pomidory - 8 kuna za kg

za obiad w Trogirze 2 dorosłych + 2 dzieci (7 i 10 lat) płaciliśmy około 300 kuna za każdym razem, w tym były 2 cole, 2 piwa, pizza i 3 razy jakieś ryby :lol:
martita
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) martita » 02.08.2009 11:06

ale w Trogirze jest chyba troszkę drożej, bo to jednak większe miasto :wink:
Kocurek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kocurek » 03.08.2009 06:28

martita napisał(a):ale w Trogirze jest chyba troszkę drożej, bo to jednak większe miasto :wink:

Raczej chyba nie, bo ja buszowałam w okolicach makarskiej, i ceny podobne, co nieco droższe. Pomidory były po 15 :twisted: śliwki, nektaryny po 10, ceny z restauracji zbliżone.
I tak np. swinski kotlet z sałatką i frytkami kosztował 39 kn, pizza 35.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone