Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Tablica rejestracyjna

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
mflaku
Odkrywca
Tablica rejestracyjna

Nieprzeczytany postnapisał(a) mflaku » 17.07.2008 18:46

Witam mam pytanie, czy na granicach do Cro nie bede mial problemow z starymi tablicami rejestracyjnymi, sa aktualne ale jeszcze (czarne tlo z bialym napisem)
Pozdrawiam...
FUX
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) FUX » 17.07.2008 19:00

Jeżeli w PL sa legalne, to tam także....
Rysio
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Rysio » 17.07.2008 19:00

Absolutnie żadnych, jednak w tym przypadku nie zapomnij o naklejce "PL" .
kulka53
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) kulka53 » 18.07.2008 06:59

Hej

Nie tak dawno już ktoś o to pytał, ale napiszę jeszcze raz.

NIGDY nie miałem w związku z posiadaniem samochodu na czarnych blachach żadnych kłopotów tam gdzie byłem ani na szeroko pojętych Bałkanach (kilka razy) ani w krajach nadbałtyckich.
Ważne jest żeby im się przy kontroli granicznej czy ewentualnej kontroli policyjnej zgadzał numer na aucie i w dowodzie rej. :lol:
Naklejkę PL mam.

W miarę upływu lat zauważam jednak pewną prawidłowość - im mniej aut z takimi tablicami jeździ za granicą, tym większą ciekawość wzbudzamy :lol: objawiającą się 'gapieniem' się co poniektórych osób przy drodze na nasze autko.....
asikx
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) asikx » 18.07.2008 07:53

kulka53 napisał(a):
W miarę upływu lat zauważam jednak pewną prawidłowość - im mniej aut z takimi tablicami jeździ za granicą, tym większą ciekawość wzbudzamy :lol: objawiającą się 'gapieniem' się co poniektórych osób przy drodze na nasze autko.....

Nie dalej, jak przedwczoraj widziałem w Warszawie autko - Puga 205 na starych austriackich rejestracjach - również czarne z białymi znakami. Oldschool :)

Pozdrawiam
Rafał
wikusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wikusia » 18.07.2008 08:53

Oczywiście,żadnych problemów.Jako,że nasza rodzinka nie miesci się do jednego vana 8O częsć młodzieży jechała do Cro 12-letnią poczciwą Bravką na czarnych blachach.Staruszka spisała się świetnie i kto wie czy nie pojedzie jeszcze raz :P Nie wzbudzała też żadnej sensacji,a na granicach nikt nie sprawdzał dokumentów.Oczywiście ma znaczek PL i cropelkę choć jest zielona i w niebieskim nie bardzo jej do twarzy :smo:
jendrzej
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) jendrzej » 18.07.2008 14:19

mflaku napisał(a):Witam mam pytanie, czy na granicach do Cro nie bede mial problemow z starymi tablicami rejestracyjnymi, sa aktualne ale jeszcze (czarne tlo z bialym napisem)
Pozdrawiam...

Jest dokładnie tak jak napisał Rysio :)
Nie zapomnij o nalepce :!:
:papa:

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone