Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

szukam ciekwej kwatery na półwyspie Peljasac

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
lukiewa
Podróżnik

Postnapisał(a) lukiewa » 12.05.2009 21:26

Witam forumowiczów. byliśmy w Chorwacji 4 lata temu. w tym roku również zamierzamy sie tam wybrać. mam pyt- ponieważ w tym roku planujemy podróż z 3 - letnim synem i chcialbym zapytać - moze ktos doradzi- wybieramy sie na półwysep Peljasac- czy ktos ma jakies ciekawe miejsce do zakwaterowania ( chociaż ciekawą miejscowość, moze kwaterkę) bo tak w ciemno z malym dzieckiem to nie bardzo bysmy chcieli ( choc kiedy bylismy poprzednio bylismy sami i pojechaliśmy w ciemno i coś sie nawet fajnego znlaazło) ale tym razem wolelibyśmy cos mieć już uszykowane na miejscu. :D
jorgus111
Cromaniak

Postnapisał(a) jorgus111 » 13.05.2009 06:01

Witam
Mogę Ci polecić przejrzenie ofert w dziale
FAQ i wątku z linkami do kwater lub banku kwater :wink:
lukiewa
Podróżnik

Postnapisał(a) lukiewa » 13.05.2009 19:28

Dziekuję z podpowiedź- przy odrobinie wolnego czasu poszperam. pzdr- Lukasz :D
Lusi1
Globtroter

Postnapisał(a) Lusi1 » 16.05.2009 18:41

polecam Orebić - piaszczysta plaża Trstenica to dobre miejsce na wakacje z dziećmi.
Byliśmy w lipcu 2008 z 5 letnią córką. polecam blisko na Korculę - 10-15 minut promem, do Dubrovnika też nie jest daleko.
Mieszkaliśmy w willi Tomislav (agencja Orebić tours)
Teraz szukamy czegoś na Pag lub Krk ewentualnie Istria nas jeszcze interesuje.
Zdecydowanie polecam - to były wspaniałe wakacje - trochę plażowania i dużo zwiedzania. Po drodze jest też cudne miasteczkoSton - najdłuższe mury w Europie.
A dla zmęczonych drogą poleacam nocleg w Karlovac tuż za Zagrzebiem. jeśli uda mi się odnaleźć namiary na kwaterę w Karlovac chetnie udostępnię.
Vegusia
Croentuzjasta

Postnapisał(a) Vegusia » 19.05.2009 14:05

Witam ,czy moge namiarki na kwatere w Karlować ?
Lusi1
Globtroter

Postnapisał(a) Lusi1 » 19.05.2009 16:43

pokoje wynajmowaliśmy przy starej drodze na Split - tuż przed stacją benzynową
Tel GSM: 00385 91 782 59 06
stacjonarny 00385 47 641 179
c.r.o.a.t.i.a
Autostopowicz
Strony z dobrymi kwaterami ;)

Postnapisał(a) c.r.o.a.t.i.a » 19.05.2009 17:06

:arrow: zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link
:arrow: [url]http://www.dalmatien-tourist.eu/[url]
:arrow: [/url]http://www.eholiday.com.pl/id7631_apartamenty_pokoje_orebic_peljesac_chorwacja.html[url]
:arrow: [/url]

Postnapisał(a) eta » 20.05.2009 13:24

Ja też wybieram się na półwysep. Nie mam jeszcze kwatery. Może ktoś ma namiary na niezbyt drogi apartament dla czterech osób (2 dorosłe + 2 dzieci). Ja spróbowałabym pojechać w ciemno, ale mój mąż się boi.
lukiewa
Podróżnik

Postnapisał(a) lukiewa » 20.05.2009 21:04

dziekuję za podpowiedź - rzeczywiscie w banku kwater jest mnóstwo informacji o kwaterach - mysle ze cos sie wybierze- trzeba tylko troche posiedziec i poszpoerac no i przede wszystkim podzwonic- a czasu niestety brakuje.
MONISIA
Plażowicz
Orebic

Postnapisał(a) MONISIA » 08.08.2009 12:47

Mam pytanie do Lusi1. Czy agencja Orebic tours jest pewna, czy były z nimi jakieś kłopoty? I najważniejsze o Orebic, czy poza tym że w Orebicu jest piaszczysta plaża i blisko na Korculę i generalnie fajne miejsce na wypady, to czy samo miasteczko jest ładne czy to jakaś dziura? Czy może Ston jest bardziej urokliwy?
Lusi1
Globtroter
Re: Orebic

Postnapisał(a) Lusi1 » 08.08.2009 16:09

MONISIA napisał(a):Mam pytanie do Lusi1. Czy agencja Orebic tours jest pewna, czy były z nimi jakieś kłopoty? I najważniejsze o Orebic, czy poza tym że w Orebicu jest piaszczysta plaża i blisko na Korculę i generalnie fajne miejsce na wypady, to czy samo miasteczko jest ładne czy to jakaś dziura? Czy może Ston jest bardziej urokliwy?

Ston jest również urokliwy. Może nawet bardziej niż Orebić - bo to w zasadzie male miasteczko dobre do odpoczynku nie do nocnego życia. Jeśli interesuje Cię nocne życie polecam Novalje na wyspie Pag!!!
Agencja jak najbardziej w porządku, żadnych problemów wszytsko zgodnie z ofertą a jak poprosiliśmy o wiatrak bo klima była zamontowana zbyt blisko łóżka na którym spała nasza córka to bez żadnego problemu go dostaliśmy. Nawet jak rezygnowaliśmy z ostatniego dnia pobytu to nie doliczali za ten dzień żadnej kasy.
Orebić mnie urzekł spokojem co nie znaczy, że nie ma knajpek imprez - są oczywiście i to całkiem sympatyczne z dobrym jedzeniem.
Ston słynie z owoców morza - ale właśnie owoce morza w knajpie w Stonie były najgorsze jakie jedliśmy w trakcie caLaego pobytu w Cr (Orebić, Dubrovnik, Korcula, Trogir, Split, Karlovac i Zagrzeb).
W Orebiciu są cudowne piwniczki z pysznym winem Polecam Prosek!!!

W tym roku byliśmy w Pagu - o winku można było marzyć - sprzedawali niby coś ale koszmarne!
Zdecydowanie polecam Orebić!!
Gdyby nie nasza natura - zapewne wrocilibyśmy tam - ale nas gna w nieznane.
MONISIA
Plażowicz
Re: Orebic

Postnapisał(a) MONISIA » 08.08.2009 16:42

Lusi1 napisał(a):
MONISIA napisał(a):Mam pytanie do Lusi1. Czy agencja Orebic tours jest pewna, czy były z nimi jakieś kłopoty? I najważniejsze o Orebic, czy poza tym że w Orebicu jest piaszczysta plaża i blisko na Korculę i generalnie fajne miejsce na wypady, to czy samo miasteczko jest ładne czy to jakaś dziura? Czy może Ston jest bardziej urokliwy?

Ston jest również urokliwy. Może nawet bardziej niż Orebić - bo to w zasadzie male miasteczko dobre do odpoczynku nie do nocnego życia. Jeśli interesuje Cię nocne życie polecam Novalje na wyspie Pag!!!
Agencja jak najbardziej w porządku, żadnych problemów wszytsko zgodnie z ofertą a jak poprosiliśmy o wiatrak bo klima była zamontowana zbyt blisko łóżka na którym spała nasza córka to bez żadnego problemu go dostaliśmy. Nawet jak rezygnowaliśmy z ostatniego dnia pobytu to nie doliczali za ten dzień żadnej kasy.
Orebić mnie urzekł spokojem co nie znaczy, że nie ma knajpek imprez - są oczywiście i to całkiem sympatyczne z dobrym jedzeniem.
Ston słynie z owoców morza - ale właśnie owoce morza w knajpie w Stonie były najgorsze jakie jedliśmy w trakcie caLaego pobytu w Cr (Orebić, Dubrovnik, Korcula, Trogir, Split, Karlovac i Zagrzeb).
W Orebiciu są cudowne piwniczki z pysznym winem Polecam Prosek!!!

W tym roku byliśmy w Pagu - o winku można było marzyć - sprzedawali niby coś ale koszmarne!
Zdecydowanie polecam Orebić!!
Gdyby nie nasza natura - zapewne wrocilibyśmy tam - ale nas gna w nieznane.

Wielkie dzięki :) Nocne życie mnie nie interesuje, ale nie chciałabym żeby wieczorem był problem ze znalezieniem jakiejś otwartej knajpki, żeby się nie okazało że miasteczko "zasypia" i nie ma gdzie napić się winka czy piwa. W ubiegłym roku byłam na Czarnogórze w małej miejscowości i tam był właśnie taki problem. A tak na marginesie to Czarnogóra jest przepiękna! Mam jeszcze jedno pytanie odnośnie cen w Orebiću, czy pamiętasz może średnie ceny obiadu, winka i piwa?
Lusi1
Globtroter

Postnapisał(a) Lusi1 » 09.08.2009 08:47

MONISIA : piwko około 15 kun - podobnie było w tym roku w Pagu. (soczek dla dziecka też ok. 15 kun). Najdroższy obiad zjedliśmy w Stonie - jak pisałam do najsmaczniejszych nie należał.
Ceny są bardzo podobne na całym wybrzeżu.
Orebić nie zasypia. Polecam winko z piwniczek - jest ich kilka.
A jak cenowo w Czarnogórze?
MONISIA
Plażowicz

Postnapisał(a) MONISIA » 09.08.2009 16:59

Lusi1 napisał(a):MONISIA : piwko około 15 kun - podobnie było w tym roku w Pagu. (soczek dla dziecka też ok. 15 kun). Najdroższy obiad zjedliśmy w Stonie - jak pisałam do najsmaczniejszych nie należał.
Ceny są bardzo podobne na całym wybrzeżu.
Orebić nie zasypia. Polecam winko z piwniczek - jest ich kilka.
A jak cenowo w Czarnogórze?

Super, dziękuję za radę odnośnie winka :-) Odnośnie Czarnogóry to byłam od 30.07. 10 dni, a więc w szczycie sezonu i ceny były do przyjęcia. Niestety nie pamiętam, żeby podać coś dla przykładu, ale nie odmawialiśmy sobie niczego i nie zrujnowało nas to. Kojarzę że ceny owoców były dość wysokie, ale też bez przesady. Wino które kupowaliśmy w markecie, niestety nie pamiętam nazwy też nie było drogie, a było bardzo smaczne. Cena piwka w restauracji kształtowała się na poziomie ok 5 zł, czyli tak jak u nas. Napewno było taniej w porównaniu do tego co teraz jest na Chorwacji, a przynajmniej w Orebicu. Myślę że zaniedługo i Czarnogóra też podrożeje, jak tylko ludzie się do niej przekonają i zaczną tam przyjeżdżać tak jak teraz tłumnie odwiedzają Chorwację. Moim zdaniem krajobraz Czarnogóry zachwyca nawet nieco bardziej niż krajobraz Chorwacji. Miasteczka położone są u samych stóp gór, przez co góry sprawiają wrażenie przeogromnych. Widoki są przecudne! Nawet palmy i cała roślinność jest bardziej obfita, palmy są ogromne. Powiem tak - Chorwacja jest piękna, Czarnogóra również w niczym jej nie ustępuje, czasami miałam nawet wrażenie że jest piękniejsza od Chorwacji. W tym roku wybieram się do Orebića i jestem bardzo ciekawa jak wyjdzie porównanie go z ubiegłoroczną Czarnogórą.
.:Kasia:.
Odkrywca

Postnapisał(a) .:Kasia:. » 09.08.2009 19:39

lukiewa a może Orebić :) mam namiar na dosyć tanią kwaterę , blisko plaży Trstenica ...
mój meil adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
pozdrawiam
Następna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone