Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sv. Petar czy okolice Trogiru

Dla miłośników namiotów, przyczep i biwakowania. Standardy, ceny, ciekawe miejsca do zwiedzenia przez trampingowców.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Zierkało
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zierkało » 20.07.2009 21:42

Witam,
Od jakiegoś miesiąca planuję nasz pierwszy wyjazd do Chorwacji, przeczytałam już dużo wątków na forum i wyklarowało mi się już troszkę dokąd jechać. Chcemy jechać na kemping (dwie osoby dorosłe i 14 miesięczne dziecko),który będzie w miarę tani, ustronny, czysty i klimatyczny. Wstępnie wybrałam dwa miejsca Sv. Petar lub ok Trogiru (np. camp Jasenovo). W związku z moim wyborem mam pytanie. Na forum wyczytałam, że w okolicach Sv. Petar jest dużo przydomowych campów czy takie same campy znajdę również w okolicach Trogiru? Które z tych dwóch miejsc jest lepsze do wypoczynku z małym dzieckiem? Które z tych dwóch miejsc jest lepszą bazą wypadową do zwiedzania? Czy jeśli zdecydujemy się na camp Jasenovo to czy musimy coś rezerwować czy można jechać w ciemno (wyjeżdżamy 27 lipca)?
Mam jeszcze pytanie odnośnie drogi do Chorwacji. Na forum podajecie objazd autostrady w Słowenii, jeśli nim pojadę to nie muszę kupować winiety, prawda?
Dzięki za wszelkie porady :-)
Zierkało
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zierkało » 21.07.2009 20:00

Czy nikt nie potrafi udzielić mi odpowiedzi na moje pytania :-(
AdamBo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) AdamBo » 21.07.2009 21:13

Zierkało jeżeli chcesz jechać w ciche miejsce to na pewno Trogir nie będzie dobrym wyborem. Sv.Petar owszem, tam jest w miarę spokojnie, przynajmniej rok temu było.

Ale jeżeli upierasz się na okolice Trogiru to po moich tegorocznych obserwacjach odradzam Trogir na długości zasłoniętej wyspą Ciovo jak i wymieniona wyspę od strony Trogiru ponieważ znajduje się port i przystanie dla łodzi i motorówek. Więc brudna woda no i widoki średnio ciekawe.

Co do objazdu dróg płatnych w Słowenii to w Austrii zjeżdżasz na 226 zjeździe do Mureck, potem kierujesz się na Lenart, dalej na Ptuj i w nim obierasz kierunek Zagrzeb,Maceli. Droga prosta jak drut i dobrze oznaczona.
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 21.07.2009 21:44

Witaj Zierkało.
To zależy co chcesz zobaczyć, jakie miejscowości zwiedzić.
Byłem w Sv. Petarze trzy razy, na takim przydomowym campie.
Jako plusy, tanio, czysto, mało osób (rodzinna atmosfera).
Miejscowość bardzo mała, dwa sklepy, dwie restauracje (pizzerie),stragan z owocami, mały kościółek. Brak życia nocnego.
Bardzo dobra baza wypadowa do miejscowości: Zadar,Sukosan, Nin, Biograd (NP Kornati, NP KRKA-wodospady, Szybenik, Trogir,Split i góry Biokowo.

Najlepiej przekonać się samemu, jadąc autostardą zjedź na Zadar 2 i drogą przy morzu zwiedzisz Sv. Petar jak Ci nie będzie odpowiadać, to jedziesz dalej, aż do Trogiru. :wink:
Resztę podał AdamBo.
Pozdrav.
Janusz Bajcer
Moderator globalny

Nieprzeczytany postnapisał(a) Janusz Bajcer » 21.07.2009 22:31

Witaj zierkało - ja również polecam małe kempingi w Sveti Petar (jest ich kilka)
Zierkało
Plażowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) Zierkało » 24.07.2009 23:05

Dziękuję wszystkim za odpowiedzi. Zdecydowaliśmy się na Sv. Petar, mam nadzieję, że będziemy zadowoleni.

Powrót do Kempingi

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone