Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sukosan

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SKAzana
Autostopowicz
Sukosan

Nieprzeczytany postnapisał(a) SKAzana » 04.05.2009 23:11

W lipcu wybieram sie po raz pierwszy do Chorwacji, wybralam miejscowosc Sukosan. Prosze o informacje czy dobrze wybralam (czy sa czyste plaze, ladne okolice...) Zastanawiam sie rowniez ile jest kilometrow do tej miejscowosci z Polski oraz czy warto brac ze soba rowery?
Z gory dziekuje za odp.
Bolo
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bolo » 05.05.2009 00:16

Sukosan jest całkiem sympatyczną miejscowością, okolica też sympatyczna. Kilka kilometrów na pólnoc leży Zadar(polecam) a niżej ok. 20 km. leży Biograd-sympatyczne miasteczko z dużą mariną , fajny pasaż i knajpki. Niedaleko jest także Szybenik, park narodowy Krka i wiele innych ciekawych miejsc. Można też z Zadaru lub Biogradu popłynąć promem na jedną z pobliskich wysp Ugljan lub Pasman. Jeśli jedziesz z Wrocka to około 1200 km. masz do zrobienia. Zjazd z autostrady Zadar Zapad(Zachód). Jeśli chodzi o rowery to zależy tylko od Ciebie na miejscu jest napewno możliwość wypożyczenia ale to już Twoja osobista decyzja. Ja jeżdżę od 5 lat do małej miejscowości ok. 8-10 km od Sukosanu tj Sv. Petar n/moru i jestem zawsze zadowolony. Pozdrav.
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 05.05.2009 06:13

SKAzana napisał(a): Zastanawiam sie rowniez ile jest kilometrow do tej miejscowosci z Polski oraz czy warto brac ze soba rowery?
Z gory dziekuje za odp.

Witaj.
Z Wrocławia do Sukosanu jest ok.1070 km, my też jak Bolo wybraliśmy na miejsce postojowe Sv. Petar n/m, to jest parę kilometrów dalej. :wink: Co do rowerów, to odradzam droga jest bardzo ruchliwa, a jeszcze to gorąco, lepiej wypożyczyć na miejscu. Przepiękny stary Zadar, ze swoimi małymi uliczkami, na których życie nocne trwa do rana i jeszcze możesz zwiedzić N.P. Kornati. :lol:
jorgus111
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) jorgus111 » 05.05.2009 06:14

Witam
O Sukosanie poczytaj w tym wątku :wink:
Na temat wyboru tras zajrzyj do FAQ znajdziesz tam szystkie dostępne informacje... :lol: z Wrocka do Sukostanu viamichelin pokazuje 1056 km :wink:
SKAzana
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) SKAzana » 05.05.2009 07:17

Dziękuję za wszystkie odpowiedzi. A czy moglibyście mi podać adres do kwatery w Sv. Petar, do której jeździcie i jesteście zadowoleni? Ja tez wolalabyym jechac do mniejszej miejscowości w tym rejonie, ale w internecie ciężko już znaleźć coś ciekawego na tak bliski okres...
Mój e-mail: adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Z góry dzieki
Jacek 206
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jacek 206 » 05.05.2009 08:09

Jedź w ciemno, na pewno coś wynajmiesz :wink: .
My jeździmy na camp, ale nasz Josip ma parę apartamentów do wynajęcia podeślę Ci trochę zdjęć z tego miejsca na pw.W tym roku jedziemy w inne miejsce.
Pozdrawiam
opal10
Turysta

Nieprzeczytany postnapisał(a) opal10 » 29.05.2009 23:33

Witam. Byłem w Sukosanie w ubiegłym roku na Campie "U IVANA". Cena rewelacyjna. Rowerów nie zabieraj bo nie ma gdzie jeździć, chyba że po bardzo ruchliwej drodze w kierunku Zadaru. SUKOSAN jest OK dla osób szukających spokoju, nie ma dyskotek, hałasu itd.
volumen
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) volumen » 30.05.2009 08:34

O Sukosanie pisałem kiedyś tu.
Vjetar
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Vjetar » 30.05.2009 09:58

Raz zabrałem na urlop rowery - to był pierwszy i ostatni taki wyjazd. Takie oczywiste sprawy, których na początku nie bierze się pod uwagę, że:
- bagażnik spowalnia podróż (tam i spowrotem),
- zwiększa zużycie paliwa,
- ogranicza wjazdy na parkingi podziemne,
- w miastach tranzytowych gdzie chcieliśmy pochodzić po mieście zastanawiałęm się czy jak wrócę to rowery będa na dachu,
- wpływa na zachowanie auta w trakcie jazdy,
- nie wszędzie zwiedzanie jest z rowerem wygodne.
To chyba tyle na szybko.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 29.07.2009 14:15

SKAzana napisał(a):W lipcu wybieram sie po raz pierwszy do Chorwacji, wybralam miejscowosc Sukosan. Prosze o informacje czy dobrze wybralam (czy sa czyste plaze, ladne okolice...) Zastanawiam sie rowniez ile jest kilometrow do tej miejscowosci z Polski oraz czy warto brac ze soba rowery?
Z gory dziekuje za odp.

Mam prośbę.....Czy mogłabyś mi w paru zdaniach przedstawić Twoja opinię o tym miejscu??? Wybieram się tam za dwa tygonie, a nie znalazłem nikogo innego kto tam był......Jeżeli możesz podaję maila - adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl.
Z góry dziękuję :D
kaska33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaska33 » 02.02.2010 11:20

witam
czy dysponuje ktos zdjeciami z kampinu U Ivana i plazy przy nim? ewntulanie strona internetowa ....?
bardzo prosze przeslac na ades adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
ewntualnie wkleic link bo nie moge znależć

pozdr :)
wojtekant
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtekant » 02.02.2010 12:18

ustalmy coś, czy to jest kamp "U Ivana" (po męsku?) czy "Ivana" (po żeńsku?)
kaska33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaska33 » 02.02.2010 12:24

hmmm
na postach pisze U Ivana a ze nie moge znależć strony internetowej...?
ale mysle ze obu kampów o takiej nazwie ,,meskiej ,,czy ,,zenskiej,, w Sukosanie nie ma ;)
pozdr
wojtekant
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) wojtekant » 02.02.2010 12:29

z innych opisów na tym forum wynika, że kamp nazywa się "Ivana" i jest przy takiej plaży (plaża makarska czy jakoś tak) :)
hmm, wygląda nawet przyjemnie, adresu www kampu nie znalazłem, tylko tradycyjny adres ;)
Obrazek
kaska33
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) kaska33 » 02.02.2010 12:40

opal10 napisał(a):Witam. Byłem w Sukosanie w ubiegłym roku na Campie "U IVANA". Cena rewelacyjna. Rowerów nie zabieraj bo nie ma gdzie jeździć, chyba że po bardzo ruchliwej drodze w kierunku Zadaru. SUKOSAN jest OK dla osób szukających spokoju, nie ma dyskotek, hałasu itd.

teraz juz zgłupialam czy Ivana czy U Ivana ...
ja znalazlam strone z mniejszymi campingami i adesami typowymi i było Ivana faktycznie ale na forum znalazłam opisy jak wyzej U Ivana
w kazym razie, wiadoo chyba o który chodzi... prosze wiecej zdjec.... :roll:

pozdr
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone