napisał(a) Dayana » 19.06.2011 14:02
W Chorwacji kwater nie brakuje, gorzej z wolnymi miejscami. O tej porze roku trudno znaleźć miejsce, a zwłaszcza w konkretnej miejscowości. Każdy poleca co innego. Ja nie byłam w tamtej części Chorwacji i niestety nie mam nic do zaoferowania. Sama szukałam cały miesiąc odpowiedniej kwatery aż dla 8 osób i psa, blisko plaży, z czymś do zwiedzania w danej miejscowości. W końcu znaleźliśmy to, czego szukaliśmy. Ja Tobie także radzę szukać i poszperać na każdej stronie, bo może jednak coś się znajdzie. Zawsze też możecie jechać w ciemno. Na miejscu jest duża szansa na znalezienie wolnej kwatery, bo przecież nie każdy ogłasza się w internecie. Poza tym każdy zrobi wszystko dla pieniędzy, więc właściciel apartamentu na pewno coś wykombinuje, aby znalazło się miejsce, nawet gdy go nie ma.

Zawsze też możecie się przespać w namiocie lub samochodzie jeśli nic nie znajdziecie i na drugi dzień znowu wszczynać poszukiwania. ogólnie bardzo dużo ludzi jeździ do Chorwacji w ciemno i nie mają większych problemów ze znalezieniem wolnych kwater. Czasami szukanie trwa godzinę, a czasem cały dzień, ale myślę, że na pewno byłoby coś wolnego.