Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Split - poranny targ

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
t_s
Podróżnik
Split - poranny targ

Nieprzeczytany postnapisał(a) t_s » 19.06.2011 15:28

Czołem,

Pytanie z gatunku tych dziwniejszych i bardziej szczegółowych ;-)

Czy ktoś aby się orientuje, od której godziny ożywa poranny targ kolo portu w Splicie? Chodzi mi o sobotę i niedzielę, na początku sierpnia.

Dzięki,
t_s
Andrzejek
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzejek » 19.06.2011 15:38

Nie wiem o której ożywa,ale koło 11-12 zamiera.A co spać nie możesz?
t_s
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) t_s » 19.06.2011 19:13

Andrzejek napisał(a):Nie wiem o której ożywa,ale koło 11-12 zamiera.A co spać nie możesz?

Być może kogoś to ubawi, ale jeździmy na wakacje na Brac. Miejsce w którym mieszkamy jest dość odosobnione, a targ w miasteczku (na który i tak trzeba dojechać) ma wyższe ceny i owoce są po prostu brzydsze. Stąd po drodze robimy zawsze zakupy na targu w Splicie - udaje nam się kupić warzywa i owoce na ponad tydzień. Jeżdżę zawsze w nocy, i po prostu nie wiem o której najwcześniej mogę wyjechać z Krakowa... ;-)

Ot taki dowód że jak człowiek ma za mało problemów to sobie jakiś znajdzie ;-)
t_s
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 19.06.2011 19:56

od bladego świtu...
t_s
Podróżnik

Nieprzeczytany postnapisał(a) t_s » 20.06.2011 05:35

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):od bladego świtu...

Czyli jak rozumiem mogę liczyć na możliwość zrobienia zakupów koło 6 rano...?

t_s
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 20.06.2011 06:47

t_s napisał(a):
Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):od bladego świtu...

Czyli jak rozumiem mogę liczyć na możliwość zrobienia zakupów koło 6 rano...?

t_s

Naturalnie handlujących nie będzie jeszcze wielu, ale pierwsi już będą.

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone