Witam serdecznie wszystkich sympatycznych Forumowiczów.
Dawno na forum nie zaglądałem, lecz od jakiegoś czasu ponownie i z przyjemnością je wertuję.
Dzięki Wam, a szczególnie Waszym pięknie ilustrowanym relacjom miłe wspomnienia z pobytu w Chorwacji powróciły... i pojawiła się znów ochota na wakacje w CRO. W 2005, korzystając z porad i podpowiedzi zawartych na tym forum zdecydowaliśmy się na pobyt na Ciovo. Było super...;zobaczyliśmy Plitvice, wodospady Krka, Zadar, Sibenik, Trogir, Split, Omiś i jeszcze trochę... W tym roku uznaliśmy, że wracamy do Chorwacji. Tym razem zamierzamy pozwiedzać południe tego kraju tzn. koniecznie zobaczyć Dubrownik, Korculę, pokręcić się po tamtym wybrzeżu, trafić do Mostaru, Kotoru i jego okolic. I tu wielka prośba do wszystkich mających już własne doświadczenia jaką optymalną lokalizację wybrać na miejsce pobytu tak by głównie pozwalało na sprawnie docieranie do wszystkich tych miejsc a przy okazji było urokliwe i sprzyjające pobytowi z dziećmi? Wierzcie mi, że spory kawałek tego forum już przewertowałem, mam tam jakieś pomysły, ale nadal nie wiem czy wybrać południowy obszar Riwiery Makarskiej (Igrane, Zaostrog, Gradać), Peljesac, czy może "przedpole" Dubrownika (Slano, Trsteno).
Z pewnością wielu "zmierzyło" się już z realizacją podobnych planów i coś podpowie?
Z góry dziękuje za wszelkie informacje.

.png)
.png)

.png)
.png)
.png)