Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sheel Mikulov

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
bosek1
Globtroter
Sheel Mikulov

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosek1 » 13.09.2012 22:02

Mam nietypowe pytanie. Jadąc do Cro zatankowałem na owym Shellu,płacąc Pani powiedziała że karta nie działa (używam jej codziennie i nigdy nie miałem takiej sytuacji ) po czym kazała wpisać jeszcze raz Pin.Wtedy po długim czasie wyszedł kwitek z terminala.Wszystko byłoby by ok gdyby nie fakt że sprawdziłem na miejscu że skasowała mnie podwójnie.Pytanie czy reklamować to w banku czy na tej stacji w drodze powrotnej bo będę tamtędy wracać w weekend ?
Arek
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Arek » 14.09.2012 07:25

Miałem takie sytuacje trzykrotnie w tym roku w Polsce. 2 razy uznana reklamacja w Banku, raz dogadałem się z obsługą - sprawdzili, że wpłynęła im na rachunek 2 razy moja płatność i oddali cash.
Możesz spróbować reklamacji na Shellu, choć w Twoim przypadku osobiście jestem mocno sceptyczny co do efektu. Zostanie Ci więc droga reklamacyjna w swoim banku.
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 14.09.2012 07:50

..podobnie miał syn w tym, roku w Rovinij...dwa razy kartą płacąc za paliwo odrzuciło płatność ale zablokowało kasę..Po przyjeździe do kraju w ciągu jednego dnia załatwili wszystko..w mbanku
bosek1
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) bosek1 » 14.09.2012 08:06

dzięki
W takim razie chyba załatwię to w Polsce w banku
TOPAS
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) TOPAS » 14.09.2012 08:11

Miałem taki przypadek w LIDLU - podwójne pobranie z konta za zakupy. Sprawę załatwiłem w banku, reklamacja uznana bez problemu, na zwrot kasy jednak czekałem 2 tyg.
dids76
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) dids76 » 14.09.2012 10:17

Sprawdź na swoim koncie czy masz już pobrane pieniądze (wykonany przelew) czy tylko zablokowane. Miałem taki przypadek, że chyba przez wbicie złego nr PIN, zablokowano mi pieniądze na koncie i bez żadnej reklamacji po kilku dniach wróciły.
te kiero
Mistrz Ligi Narodów UEFA

Nieprzeczytany postnapisał(a) te kiero » 14.09.2012 12:26

.

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi