Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

SEZON 2006. Kto ile płacił za kwaterę.

Apartament czy hotel? Ile to kosztuje, co warto wybrać, na co zwracać uwagę. Jeżeli szukasz odpowiedniego miejsca noclegowego, pisz tutaj. [Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Regulamin działu
Prosimy nie umieszczać w tym dziale żadnych postów zawierających treści, które mogą zostać uznane za reklamę. Moderatorzy zastrzegają sobie prawo do usunięcia postów w tym dziale bez podania przyczyn - proszę nie wysyłać następnych postów z pytaniem "co się stało z moim wątkiem". Nieprzestrzeganie powyższych postanowień grozi banem.

[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 14.01.2007 15:32

po 15 września apartament w Ivan Dolac 4 osobowy , 2 sypialnie ,duży salon 32 EU ,drugi na 2 osoby 25 EU.W Slano skromny 2 osobowy ale czysty 20 EU ,drugi bardziej reprezentacyjny 2 osobowy 25 EU (sympatyczny gospodarz o sympatycznym imieniu Gaspar -raczył nas z dobrego serca swoim winem i winogronami -chociaż w negocjacjach o cenę wynajmu był nieustępliwy)
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 14.01.2007 15:34

Jola L-G napisał(a):Zeszłoroczne ceny już nie są ważne , w tym roku są podwyżki!!!!!!!!!! :!: :!: :!: :!: :!: :!: :!: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

a skąd czerpiesz tą wiedzę
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.01.2007 15:44

Pewno z tego, że Chorwacja z roku na rok drożeje :lol: Więc tendencja jest usabilizowana wzrostowa jeśli chodzi o ceny ;)
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 14.01.2007 16:04

Leszek Skupin napisał(a):Pewno z tego, że Chorwacja z roku na rok drożeje :lol: Więc tendencja jest usabilizowana wzrostowa jeśli chodzi o ceny ;)

niekoniecznie -w 2005 po 10 września w Orebiku za super ap. wynajęty na 3 dni płaciłem 10 EU/os (w ciemo-nie było mowy o odpuszczeniu z ceny) ,w ubiegłym roku w Ivan Dolac też 10EU/os -rezerwacja i 10EU/os w ciemno w Slano.

Chorwaci powinni już wiedzieć ,że dochodzi im konkurencja -Czarnogóra i Bułgaria i nie za bardzo mogą windować cen.Tak mi się w każdym razie wydaje :D :wink:
Znajomi w ub roku w lipcu byli w Kastel Sucurac w ap zarezerwowanym ,ale zauważyli że bez problemu można było wynająć lokum na miejsc
ps.pytanie zadałem Joli L-G bo krzyczy tak jakby wzrost wynikał ze wzrostu np kosztów wynajmu i jeszcze z tego się cieszy :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 14.01.2007 16:18

Wystarczy popatrzeć na ceny towaru luksusowego jakim jest rakija :lol: w 2003 roku za litr płaciliśmy 15 kun a w 2006 roku już 80 8O czyli zdrożała o jakieś 180%, natomiast od samego zdrożenia procentów w niej nie przybyło :lol:
Jurek
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Jurek » 14.01.2007 17:53

gdzie taką drogą rakiję kupowałeś? ,chyba w sklepie? 8O
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 14.01.2007 19:27

Leszek Skupin napisał(a):Wystarczy popatrzeć na ceny towaru luksusowego jakim jest rakija :lol: w 2003 roku za litr płaciliśmy 15 kun a w 2006 roku już 80 8O czyli zdrożała o jakieś 180%, natomiast od samego zdrożenia procentów w niej nie przybyło :lol:

No tak jeśli chodzi o koszty utrzymanie to ceny rosną ,ale rozważamy tu ceny wynajęcia apartmanów .
ps.wg twoich procentów to zdrożała nie o 180 % a (80-15)/15=4.33 w procentach wychodzi to 433%(coś niemożliwe) .A poza tym Chorwat nie kupuje Rakiji w sklepie a ją sam produkuje :D
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 15.01.2007 09:05

Jurek napisał(a):gdzie taką drogą rakiję kupowałeś? ,chyba w sklepie? 8O

Jurek ... przy drodze, na straganikach, a tam gdzie zaznaczyłem miejsce w swojej relacji na zdjęciu satelitarnym z Google Earth kupowaliśmy raz i tam było najtaniej bo 40 kun / litr ale była prawie nie do wypicia - rasowy bimber fuj :(. Nie wiem, kurna, może mieliśmy pecha, ale nigdzie taniej nie znalazłem :(.

Andrzej G... nie jestem Chorwatem... wiem, że Chorwat sam ją produkuje, a z tymi procentami mogłem się machnąć - nie miałem wczoraj głowy do liczenia :lol: Byłem zakręcony jak słoik na zimę :lol:

Pozdrav :papa:
Andrzej G
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Andrzej G » 15.01.2007 09:18

Leszek Skupin napisał(a):
Jurek napisał(a):gdzie taką drogą rakiję kupowałeś? ,chyba w sklepie? 8O

Jurek ... przy drodze, na straganikach, a tam gdzie zaznaczyłem miejsce w swojej relacji na zdjęciu satelitarnym z Google Earth kupowaliśmy raz i tam było najtaniej bo 40 kun / litr ale była prawie nie do wypicia - rasowy bimber fuj :(. Nie wiem, kurna, może mieliśmy pecha, ale nigdzie taniej nie znalazłem :(.

Andrzej G... nie jestem Chorwatem... wiem, że Chorwat sam ją produkuje, a z tymi procentami mogłem się machnąć - nie miałem wczoraj głowy do liczenia :lol: Byłem zakręcony jak słoik na zimę :lol:

Pozdrav :papa:

Ceny alkoholi są zresztą dla turystów.Jak chcą płacić tyle to niech płacą.Podobnie jest z cenami win .Są wysokie ,ale przeważnie dobre smakowo i mocne,a kupuje kto chce.Ja w każdym razie nie kupiłem wina za które mi chorwatka zaśpiewała na Peljesacu 80 kun (prawie upadłem z wrażenia-nie wyglądałem na takiego co tyle zapłaci)
ps.ale tym tematem alkoholi zdaje się rozwadniamy wątek który dotyczy cen apartamentów w Chorwacji
dochorwacjijedź
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) dochorwacjijedź » 15.01.2007 11:43

Za apartament (3 pokoje, kuchnia, łazienka, balkon z widokiem na morze ale z pewnej odległości , bez gospodarzy :) w Maslenicy ok 30 km od Zadaru dla 6 osób ( a było nas 7 osób ) w sezonie zapłaciliśmy 40 eur, klimatyzacja płatna dodatkowo 3 eur/dzień. Warunki skromne ale całkiem dobre, mała mieścina, cisza i spokój ,dobra baza wypadowa. Jak ktoś jest zainteresowany to prześlę więcej informacji - moja poczta adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Ostatnio edytowano 20.01.2007 18:27 przez dochorwacjijedź, łącznie edytowano 2 razy
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 18.01.2007 23:05

gina55 napisał(a):
Buber napisał(a):2 połowa września Brodavica k/ Szybenika, pobyt dwudniowy 2+2 (małe sztuki) 30E za dobę. Apartament super, dużo folderów, kuchnia wyposażona we wszystko co do głowy przyjdzie (w tym z piciem, niestety bezalkoholowym), TV, Ładna łazienka, 2 pokoje, miejsc do spania 5, ogród, z meblami ogrodowymi, oczywiście oddzielne wejście. W sumie było tak
zaloguj się na cro.pl, aby zobaczyć link

Czy mogę prosić adres strony tego apartamentu na maila?
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl

A czy ja też mogę prosić? i jeszcze jedno pytanko czy zmieści się tam więcej ludzi?
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 18.01.2007 23:07

Zapomniałam podać namiary
adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl :)
AnetaA
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) AnetaA » 18.01.2007 23:16

Już znalazłam tę stronkę.Ale mam kolejne pytanie, czy ktoś był w apartamentach Rubic? i czy ktoś jest zainteresowany apartamentami w Nemirze? Byłam mogę polecić-Ivo Nonkovic
graszka37
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) graszka37 » 18.01.2007 23:59

przełom lipca i sierpnia Ciovo ..Okrug Gornji za 6 osób w apartamencie 4-6 (2 sypialnie ,kuchnia +pokój dzienny z rozkładaną kanapą , łazienka ,baaaardzo duży taras z widokiem na morze ) zaplaciliśmy 58 euro/dobe,180 do morza, miejsce kameralne...cisza..spokój ! 8)
beatusia
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) beatusia » 20.01.2007 20:48

100 euro za dobę za 8 osób dorosłych i 6 dzieci;-) kuchnia, trzy łazienki, cztery sypialnie;-) 20 metrów od morza;-) klimatyczne w cenie....pierwsza połowa lipca
Poprzednia stronaNastępna strona

Powrót do Apartamenty, hotele, pokoje

SEZON 2006. Kto ile płacił za kwaterę. - strona 9
Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone