Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Sevid

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
gralec
Odkrywca
Sevid

Nieprzeczytany postnapisał(a) gralec » 18.02.2011 23:31

Gdzie i za ile fish picniki okolice Sevid?
Stary Chorwat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stary Chorwat » 19.02.2011 01:14

gralec napisał(a):Gdzie i za ile fish picniki okolice Sevid?

Z Sevidu nie ma Fisch Picników. Wycieczki takie są organizowane z plaży hotelu Medena w Seget. Z reguły statki płyną na wyspę Śoltę a potem na Ćiovo i z powrotem na plażę hotelową. Czas trwania od 9.30 lub 10.00 do 17.00 W cenie wycieczki posiłek (ryba sałata owoce wino i soki) oraz poczęstunek rakiją. Cena około 25Euro od osoby, dzieci do 12 roku życia połowę ceny.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.02.2011 01:21

Stary Chorwat napisał(a): Wycieczki takie są organizowane z plaży hotelu Medena w Seget. Z reguły statki płyną na wyspę Śoltę a potem na Ćiovo i z powrotem na plażę hotelową. Czas trwania od 9.30 lub 10.00 do 17.00 W cenie wycieczki posiłek (ryba sałata owoce wino i soki) oraz poczęstunek rakiją. Cena około 25Euro od osoby, dzieci do 12 roku życia połowę ceny.

Polecam łajbę niejakiego Antonio.
Można go spotkać na targu w Trogirze .Niestety nie pamiętam nazwy "fregaty",ale Antonio jest tylko jeden. :wink:
Mała łódka,taki rodzinny interes.
Popłyniecie sobie bez watahy Niemców drących Wam mordy nad głowami,w naprawdę komfortowych warunkach.
Stary Chorwat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stary Chorwat » 19.02.2011 01:57

anakin napisał(a):Polecam łajbę niejakiego Antonio.
Można go spotkać na targu w Trogirze .Niestety nie pamiętam nazwy "fregaty",ale Antonio jest tylko jeden. :wink:
Mała łódka,taki rodzinny interes.
Popłyniecie sobie bez watahy Niemców drących Wam mordy nad głowami,w naprawdę komfortowych warunkach.

Wiem który to jest ale mam o nim zdecydowanie inne zdanie od Twojego. Największy bandyta jaki tam działa, który żeby ściągnąć klientów złapie się każdego chwytu, stosując nawet groźby. Znam tam o wiele lepszych i rzetelniejszych organizatorów Fisch Pikników.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 19.02.2011 02:28

Stary Chorwat napisał(a):Wiem który to jest ale mam o nim zdecydowanie inne zdanie od Twojego. Największy bandyta jaki tam działa, który żeby ściągnąć klientów złapie się każdego chwytu, stosując nawet groźby. Znam tam o wiele lepszych i rzetelniejszych organizatorów Fisch Pikników.

No,nie jestem pewien czy mówimy o tym samym....
Ja złego słowa powiedzieć nie mogę.Bilety sprzedawał grzecznie,wskazał nam również sam statek w Modenie.Na statku pełna kultura.Każdy miał swoje miejsce.Micha pyszna,rakija też...
No i.........zero Niemców.
Antonio mówił,że nie lubi i faktycznie ich tam nie było. :D
Stary Chorwat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stary Chorwat » 19.02.2011 11:35

anakin napisał(a):No,nie jestem pewien czy mówimy o tym samym....
. :D

Czy to był taki starszy facet?
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.02.2011 12:00

Tak.
Ja nie mam jakichkolwiek zastrzeżeń. 8)
Bea.ta
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bea.ta » 20.02.2011 12:41

anakin napisał(a):Tak.

Ani - ale Ty się nawet z Rambo zaprzyjaźniłeś..... ;)
Stary Chorwat
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Stary Chorwat » 20.02.2011 13:23

anakin napisał(a):Tak.

Ja tam pracowałem przez siedem lat i wiem co to za osobnik. Nie ma jednak sensu ciągnąć tego tematu. Każdy wybiera tego kto mu odpowiada. Pozdrawiam.
anakin
Legenda_mistrz LM

Nieprzeczytany postnapisał(a) anakin » 20.02.2011 13:39

BeJur napisał(a):Ani - ale Ty się nawet z Rambo zaprzyjaźniłeś..... ;)

W sumie fakt. 8)
Nowy avatarek! :D
Fajny. :hearts:
Stary Chorwat napisał(a):Ja tam pracowałem przez siedem lat i wiem co to za osobnik. Nie ma jednak sensu ciągnąć tego tematu. Każdy wybiera tego kto mu odpowiada. Pozdrawiam.

Nie mówię,że nie masz racji.
Pewnie masz.
Po prostu ja odniosłem inne wrażenie. 8)
gralec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gralec » 04.04.2011 17:53

A orientuje sie ktoś czy do Sevid zaglądają jacyś "naganiacze" fishpicniców i czy można transport jakiś z nimi załatwić :?:
rysiek_r74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek_r74 » 04.04.2011 18:55

A orientuje sie ktoś czy do Sevid zaglądają jacyś "naganiacze" fishpicniców

Zaglądają.
W zeszłym roku chodził gościu od plażowicza do plażowicza i namawiał na wycieczkę do parku KRK-a lub fishpicnic. Start w Primosten.
My wybraliśmy wycieczkę do parku połączoną ze smakowaniem rakiji oraz jedzeniem rybki.
Polecam
gralec
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) gralec » 05.04.2011 11:16

Krka juz mam za soba wiec interesowałby mnie bardziej fishpicnic. A miali jakieś opcje czy tylko Kornati (tam tez nie chce bo już byłem), a jak z transportem da sie coś wynegocjować?
Ostatnio edytowano 05.04.2011 18:27 przez gralec, łącznie edytowano 1 raz
rysiek_r74
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) rysiek_r74 » 05.04.2011 18:02

Tego nie wiem, bo my byliśmy zainteresowani wycieczką do parku.
Poza tym z pobliskiej Rogoznicy też są organizowane fishpicniki
Bozena Kljaković
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Bozena Kljaković » 05.04.2011 18:48

gralec napisał(a):A orientuje sie ktoś czy do Sevid zaglądają jacyś "naganiacze" fishpicniców i czy można transport jakiś z nimi załatwić :?:

Witam
Nie trzeba czekac na zadnych naganiaczy,ponizej podaje link z agencji turystycznej oczywiscie polsko jezycznej,w kontaktach sa numery tel i emaile ,mozna z nimi umowic wycieczke i transport .
http://www.pinija-dalmatia.hr/?show=14563&pid=17237
Pozdrawiam :D

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne