Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rogoznica-pomóżcie zlokalizować miejsce

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
SojkaZaMorzem
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) SojkaZaMorzem » 14.06.2011 13:16

Wybieramy się w tym roku do Rogoznicy
Nasz dom znajduje się przy ul. miline, niedaleko Mariny Frapa
napiszcie proszę czy to dobry wybór, jak wyglądają tam plaże, dojście do nich?

Odliczam dni: :D
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 14.06.2011 13:33

Mz, taki sobie.

Miline to droga od ronda w stronę mariny, z widokiem na zatokę.
Plaża w zatoce, wąska, długa, zaraz obok parkingu, ciągnącego się wzdłuż zatoki.
Będziecie mieli blisko do Smoczego Oka, do miasteczka i na wyspę,
ale na plażę to polecałbym chodzić na druga stronę półwyspu, na Sepurine, a jak lubicie skłaki, to przepiękna jest dalej położona (w kierunku Szybenika, nad otwartym morzem) Lozice.

Miejsce możecie obejrzeć sobie w Navteq'u, wpisując w Search: Rogoznica, Obala Miline,
natomiast o plażach i miejscowości dowiecie się tutaj.
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 17.06.2011 07:55

Sama Rogoźnica piękna, ale marina jest miejscem wieczornych wycieczek i różnych imprezek - więc głośno. Plus to to, że żadna Was nie ominie :D
Dayana
Odkrywca

Nieprzeczytany postnapisał(a) Dayana » 19.06.2011 14:53

Rodzaje plaż są tam chyba wszystkie, jakie można spotkać w Chorwacji: piaszczyste, żwirowe, kamieniste i betonowe, z łagodnym wejściem do morza, jak i wejściem po schodkach. Ogólnie jest tam dużo atrakcji i miejsc do zwiedzania. Patrząc na wrażenia mojej przyjaciółki, która jedzie tam już drugi raz, to jest świetnie. ;)
tyska
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) tyska » 19.06.2011 14:54

Nasza kwatera też przy Miline.
Ale ciężko było Nam znalezć apartament na trzy rodzinki z dziećmi.
Mam jednak nadzieje że hałas nie będzie zbytnio dokuczał dzieciom podaczas snu.... A do plaży spacerkiem to już mniejszy kłopot.
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 20.06.2011 07:43

Dzieciom nigdy nic nie przeszkadza, to raczej my jesteśmy przewrażliwieni :) My też byliśmy kilka razy w Rogoźnicy i myślę, że cały czas jest to miejsce, do którego chce się wracać... Mimo wszystko , na tle innych miejscowości nie ma tam aż takiego zaludnienia :D
nat_ja
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nat_ja » 20.06.2011 11:09

A ja z zapytaniem o plaże, konkretnie chodzi mi o prysznice na nich, czy są??
viltob08
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) viltob08 » 20.06.2011 11:31

Z tego co pamiętam (ale na wszystkich plażach oczywiście nie byliśmy), to raczej nie :(
weldon
Legenda

Nieprzeczytany postnapisał(a) weldon » 20.06.2011 11:31

Nie ma.
mysza73
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) mysza73 » 20.06.2011 12:16

nat_ja napisał(a):A ja z zapytaniem o plaże, konkretnie chodzi mi o prysznice na nich, czy są??

My mieszkaliśmy na put Sepurine i chodziliśmy na plażę Lozica (chyba tak się nazywała :oops: ) i tam były prysznice.
nat_ja
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) nat_ja » 21.06.2011 08:25

ok. dzięki za informacje :)

a jak już się tak rozpisujecie, to zapytam jeszcze o Fish Piknik :)
wyczytałam gdzieś, że z Rogoznicy głównie organizują w strone wodospadów Krka, może orientujecie się czy płyną też w innym kierunku (morza)?

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone