Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Rogoznica (koło Sibenika)

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
G2
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) G2 » 09.04.2011 14:21

W bieżącym roku wybieraliśmy się w sierpniu do Rogoznicy (koło Sibenika). Zostaliśmy jednak "nastraszeni" przez kolegów którzy byli tam w ubiegłym roku, że koło mariny Frapa ma rozpocząć się budowa ogromnego hotelu (w okolicy spokojniejszej niż miejska plaża). Poszukiwałem informacji na stronie miasta i rzeczywiście budowa jest pewna. Mam tylko pytanie czy rozpocznie się przed sierpniem, czy po wakacjach? Innymi słowy - jechać do Rogoznicy czy szukać gdzie indziej? :wink:
Katarzyna Głydziak Bojić
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) Katarzyna Głydziak Bojić » 09.04.2011 14:28

We wszystkich miejscowościach na wybrzeżu od czerwca do września obowiązuje zakaz wykonywania prac budowlanych (w zależności od miejsca, czasem od 15.06 do 15.09; czasem od 1.06 do 1.09 ale zakaz jest powszechny).
Pozdrawiam
G2
Autostopowicz

Nieprzeczytany postnapisał(a) G2 » 09.04.2011 14:45

Bardzo dziękuję za odpowiedź... Czyli Rogoznica :D
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 09.04.2011 15:46

Katarzyna Głydziak Bojić napisał(a):We wszystkich miejscowościach na wybrzeżu od czerwca do września obowiązuje zakaz wykonywania prac budowlanych (w zależności od miejsca, czasem od 15.06 do 15.09; czasem od 1.06 do 1.09 ale zakaz jest powszechny).
Pozdrawiam

To się nazywa dbałość o urlopowego gościa :!:

Kiedyś we Włoszech widziałem regularną budowę apartamentowców przy plaży w bliskiej odległości istniejących, tj. dźwięki betoniary od 7.00 do 20.00 :twisted: Pewnie nikt tam już nie powróci na urlop "na budowie".
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 11.04.2011 15:39

We wszystkich miejscowościach na wybrzeżu od czerwca do września obowiązuje zakaz wykonywania prac budowlanych (w zależności od miejsca, czasem od 15.06 do 15.09; czasem od 1.06 do 1.09 ale zakaz jest powszechny).

Parę lat temu byłem na kwaterze koło Zadaru. Sąsiad postanowił trochę poremontować swój apartament. Mnie nie specjalnie to przeszkadzało, ale Niemcy zrobili wrzask. Właściciel mojego apartamentu wezwał policaja i ten po "przesłuchaniu" wlepił mandat za zakłócanie spokoju turystom.
Pozdrawiam
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 12.04.2011 07:43

Adam66 napisał(a):.... Właściciel mojego apartamentu wezwał policaja i ten po "przesłuchaniu" wlepił mandat za zakłócanie spokoju turystom....

I pewnie potem sąsiedzi żyli długo i szczęśliwie w wielkiej przyjaźni... :wink: :lool:
Adam66
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Adam66 » 12.04.2011 20:19

Już wtedy wyglądali na mało zaprzyjaźnionych.
Pozdrawiam

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone