Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Pytanie do bywalców Breli i Baska Voda/

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Scud2
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Scud2 » 29.05.2010 12:30

Witam serdecznie, za radami forumowiczów wybieram sie w ciemno w dniu 26.06 (sobota)lub 27.06 do Breli lub BV. Wyjazd z rodzinką 2+1 (synek 4 latka)na 10-14 dni :D . Planuje wyjechać około południa tak aby rano być na miejscu. Wiem, że w tych miejscowościach apartmany z neta sprzedają się na pniu, i nie jest tanio. Mimo wszystko jestem zdecydowany. Jak możecie podpowiedzcie, w którym rejonie tych miejscowości, ulice itd. mozna spotkać największą liczbę "naganiaczy" :?: . Ewentualnie gdzie są jakieś informacje turystyczne, pośrednicy, lokalne sklepy gdzie można dowiedzieć sie o wolnych apartamentach. Na pewno zamierzam pochodzić po domach i szukać na własną rękę, ale wiadomo syn, nadzwyczaj spokojny nagle po tylu godzinach podrózy moze się okazać wcieleniem :twisted: Chcemy wjechać do Breli od strony Luki i Jarduli i podążać w kierunku BV przez Stomaricę w poszukiwaniu jakiegoś lokum. Podpowiedzcie proszę gdzie istnieje największe prawdopodobieństwo ze mi się uda.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 29.05.2010 12:36

W Breli nie spotkałem naganiaczy ale może w Soline ktoś taki na pewno się znajdzie.
Taka wędrówka od Luke do Baśkiej vody jest utrudniony gdyż nadmorska promenada jest nieprzejezdna dla samochodów. Inny wjazd z Jadranki jest do Luke inny na Podraće inny do Soline
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 29.05.2010 12:44

Agencja turystyczna (Brela) jest w pasażu w centrum obok Konzuma.
Ale ja pomimo że będziesz po ciężkiej podróży proponuję Ci taki wariant: Zajeżdzasz do Luke i parkujesz . Masz przygotowany niezbędnik typu : leżaczek , napój , materac , ręcznik - ekspediujesz żonę na plażę z w/w.
Ty idziesz sobie promenadką zagadujesz o wolnym studio , apart. pokoju.
Kiedy coś znajdziesz idziesz po żonę i wyrywasz ją z błogostanu plażowego życia i ładujecie się do ap.
Jestem przekonany że jeżeli coś się trafi w Luke to tam zostaniesz i żałować nie będziesz.
Scud2
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Scud2 » 29.05.2010 13:35

O Soline nie pomyślałem, ale widzę na mapie, że jest tam sporo zabudowań, z tym, że prawdopodobnie wiąże się to z większą odległością od morza. Jeśli chodzi o naganiaczy to myślisz, że mogę ich spotkać właśnie podczas tego zjazdu do Soline? Jeśli chodzi o drugą stronę to sugerujesz spacer po promenadzie i pytanie o lokum? Bo ja wyobrażałem sobie spacer od domu do domu. Będę w Chorwacji pierwszy raz więc zupełnie nie wiem jaki sposób wybrać.
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 29.05.2010 13:52

ad.1/Soline - to centrum Breli wraz z portem (pomniejsza to nieco plażowy areał. Najwięcej domów - nawet nie chodzi że daleko , ale wysoko. Powiem szczerze w Breli naganiaczy nie widziałem. Podgora , Baśka , Makarska to i owszem.
ad.2/Od Luke prowadzi promenada - w zasadzie deptak i poruszasz się po nim i uderzasz do najlepiej usytuowanych (bo w 1 rzędzie) domów (jak piszesz od domu do domu) i pytasz o miejsce.
Scud2
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Scud2 » 29.05.2010 15:18

Dzięki za odpowiedź, a w Baśce w którym miejscu można ich spotkać?
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 29.05.2010 15:25

pierwszy zjazd do Baski, za Brelą, przy straży pożarnej, mocno w dół i do wyboru do koloru! Sami cię zaczepią. Powodzenia!
Scud2
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Scud2 » 30.05.2010 14:26

Dzięki za pomoc :D, a czy w tych miejscowościach przyjazd w niedzielę lub poniedziałek ma jakieś znaczenie? Obydwa dni są ok?
joasiasok
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) joasiasok » 30.05.2010 19:33

teoretycznie najwiecej ludzi przyjeżdża i wyjeżdża w sobote, więc można by mysleć, że co lepsze to przebrane po weekendzie. Ale myslę, że przy tej ilości appt, to bez znaczenia.
Kocurek
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Kocurek » 31.05.2010 11:41

My tym razem zarezerwowaliśmy apartman z polecenia w BV.
W zeszłym roku (fakt, że w szczycie sezonu w lipcu) ciężko było o kwaterę i wylądowaliśmy w Krvavicy kawałek za BV w apartmanie bez klimy - nie polecam.
Nasza przyszła gospodyni ma jeszcze wolne apartamenty, jak chcesz, dam Ci namiar...
Scud2
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Scud2 » 31.05.2010 11:53

Pewnie,że skorzystam jak możesz prześlij mi kontakt i ewentualnie jeśli masz jakieś zdjęcia to chętnie zerknę- adres e-mail widoczny tylko dla zalogowanych na cro.pl
Ostatnio edytowano 01.06.2010 18:58 przez Scud2, łącznie edytowano 2 razy
Scud2
Globtroter

Nieprzeczytany postnapisał(a) Scud2 » 31.05.2010 11:55

Ja wybieram się z rodzinką na koniec czerwca, mam nadzieję, że będzie łatwiej. Dokładnie 26.06 lub 27.06. A czy w tych miejscowościach zdarzają się tak jak u nas nad morzem, informacje przy domach "wolne pokoje"?
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 31.05.2010 12:36

Zdarzają się . Ale te napisy czasami mogą kogoś wprowadzić w błąd , bo Chorwaci nie aktualizują stanu na bieżąco. Tablica wisi a czy są wolne ap. to już inna para kaloszy.
sroczka66
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) sroczka66 » 31.05.2010 13:17

Scud2 napisał(a):Ja wybieram się z rodzinką na koniec czerwca, mam nadzieję, że będzie łatwiej. Dokładnie 26.06 lub 27.06. A czy w tych miejscowościach zdarzają się tak jak u nas nad morzem, informacje przy domach "wolne pokoje"?

Informacji jest wiele, czasami wiszą na domach, bramach, ale częściej na ławeczkach przed domami siedzą ludzie (właściciele albo wysłannicy właścicieli), przy których stoją tablice z napisami "sobe" (pokoje) lub "apartman".

Torac dobrze pisze - tablice nie zawsze oznaczają stan aktualny.

Myślę jednak, że pod koniec czerwca coś znajdziesz bez problemu :D

Chyba, że w myśl telewizyjnej reklamy "CHORWACJA - mały kraj na wielkie wakacje" wszyscy do Chorwacji zjadą :wink:
Torac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Torac » 31.05.2010 21:24

sroczka66 napisał(a):Chyba, że w myśl telewizyjnej reklamy "CHORWACJA - mały kraj na wielkie wakacje" wszyscy do Chorwacji zjadą :wink:

Nie wiem jak z tą reklamą jest , głoszą że mają 13 albo 14 obiektów z listy dziedzictwa UNESCO a wikipedia podaje że 7 :x
Nadmienię że Węgry 8 :!: :wink:
Następna strona

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne

Nie masz jeszcze konta?
Zarejestruj się
reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone