Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Punat--->Kosljun

W Chorwacji jest mnóstwo wartych zobaczenia miejsc. Zwiedzanie lub wypoczynek, albo i jedno, i drugie? Byłeś gdzieś lub chcesz się dowiedzieć czegoś od innych? To właśnie tutaj możesz to zrobić.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
Marcin29
Croentuzjasta
Punat--->Kosljun

Nieprzeczytany postnapisał(a) Marcin29 » 22.04.2007 15:34

witajcie 8) mam pytanie do bywalcow KrK.Czy i jak mozna sie dostac na wyspe Kosljun?slyszalem ze najblizej z Punat(?)czy mozna tam poplazowac?slyszalem ze jest to objete rezerwatem.prosze o pomoc.mysle o wyjezdzie w sobote za tydzien na dluuugi weekend i nie chce jechac w ciemno a zachecil mnie do tej miejscowosci ostatni numer magazynu Pozdroze (majowy).helppp!! :oops:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 22.04.2007 16:54

Marcin29 napisał(a):witajcie 8) mam pytanie do bywalcow KrK.Czy i jak mozna sie dostac na wyspe Kosljun?slyszalem ze najblizej z Punat(?)czy mozna tam poplazowac?slyszalem ze jest to objete rezerwatem.prosze o pomoc.mysle o wyjezdzie w sobote za tydzien na dluuugi weekend i nie chce jechac w ciemno a zachecil mnie do tej miejscowosci ostatni numer magazynu Pozdroze (majowy).helppp!! :oops:

O wyspie Kosljun jest coś tu: http://www.da-tomasi.hr/jeste_li_znali_ ... li_znali=5
1) na Kosljun dostaniesz sie tylko z Punatu. Kursują na wyspę wodne taxi. Na nadmorskiej promenadzie (dośc szumne słowo ta promenada :wink: ) masz do wyboru do koloru tych łódek (cen nie pamietam ale nie duzo to kosztuje),
2) z tym plażowaniem to dałbym sobie spokój na Kosljun - to jest teren z klasztorem Franciszkanów i raczej miejsc do leżenia nie znajdziesz,
3) co do plaż to masz w tym rejonie duzy wybór, i to ciekawszych niz Kosljun
4) a dlaczego nie chcesz jechac w ciemno ? Na Krk nie ma problemów z noclegami w ciemno nawet w szczycie sezonu
Pozdrav :papa:
woka
Koneser

Nieprzeczytany postnapisał(a) woka » 22.04.2007 19:51

Piotrek_B napisał(a):
Marcin29 napisał(a):witajcie 8) mam pytanie do bywalcow KrK.Czy i jak mozna sie dostac na wyspe Kosljun?slyszalem ze najblizej z Punat(?)czy mozna tam poplazowac?slyszalem ze jest to objete rezerwatem.prosze o pomoc.mysle o wyjezdzie w sobote za tydzien na dluuugi weekend i nie chce jechac w ciemno a zachecil mnie do tej miejscowosci ostatni numer magazynu Pozdroze (majowy).helppp!! :oops:

O wyspie Kosljun jest coś tu: http://www.da-tomasi.hr/jeste_li_znali_ ... li_znali=5
1) na Kosljun dostaniesz sie tylko z Punatu. Kursują na wyspę wodne taxi. Na nadmorskiej promenadzie (dośc szumne słowo ta promenada :wink: ) masz do wyboru do koloru tych łódek (cen nie pamietam ale nie duzo to kosztuje),
2) z tym plażowaniem to dałbym sobie spokój na Kosljun - to jest teren z klasztorem Franciszkanów i raczej miejsc do leżenia nie znajdziesz,
3) co do plaż to masz w tym rejonie duzy wybór, i to ciekawszych niz Kosljun
4) a dlaczego nie chcesz jechac w ciemno ? Na Krk nie ma problemów z noclegami w ciemno nawet w szczycie sezonu
Pozdrav :papa:

Piotrek juz wszystko napisał. Ja chciałbym tylko Ci uzmysłowić, że sama wyspa ma wielkość małego stadionu. Na zdjęciu widać- nie ma tam ani warunków ani nie wypada plażować ( przyjmująć, że plażować można byle gdzie).

Powrót do Regiony i miejscowości turystyczne