Platforma cro.pl© Chorwacja online™ - podróżuj z nami po całym świecie! Odkryj Chorwację i nie tylko na forum obecnych i przyszłych Cromaniaków ツ

Przestroga

Którędy jechać? Ile zajmuje pokonanie trasy? Na jakich odcinkach drogi są płatne? Gdzie przekraczać granice? Nocować po drodze czy nie? A jeśli tak, to gdzie? Co zabrać w podróż, na co uważać, jak się zachowywać, jak radzić sobie w sytuacjach kryzysowych. Gdzie nie warto tankować i co z LPG.
[Nie ma tutaj miejsca na reklamy. Molim, ovdje nije mjesto za reklame. Please do not advertise.]
TomcioPaluch
Autostopowicz
Przestroga

Nieprzeczytany postnapisał(a) TomcioPaluch » 29.08.2008 11:18

Tankowałem paliwo na stacji PETROL koło Metro przed Zadarem. Katastrofa - takiego badziewia mój samochód nie żłopał nigdy. Niestety nalałem pod korek i musiałem to wyjeździć. Nie polecam tej stacji jeśli chodzi o Eurosuper 95. Na innych stacjach było OK.
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 01.09.2008 08:48

Dołączę się do przestróg. Raz zatankowałem między Pakostane a Sibenikiem na stacji PI-NA jakże podobna nazwa do INA. Z obliczeń wyszło mi, że dystrybutory doliczają na ok 50 l ze trzy cztery litry, bo rezerwę mam ok 7 l a zbiornik 55 l czyli jak mi się dopiero zapaliła rezerwa powinienem zatankować ok 48 l, a dystrybutor pokazał mi, że zatankowałem 52 :? Jest to niemożliwe :!: tak wynika z moich doświadczeń :!: z moim samochodem, którym jeżdżę już 8 lat i trochę go poznałem ;), ale cały ten drobny incydent nie popsuł mi wakacji. Jednakże tej stacji nie polecam.

Jeszcze dodam, że jadąc od Pakostane do Sibenika jest ona po prawej stronie.

Pozdrav :papa:
Użytkownik usunięty

Nieprzeczytany postnapisał(a) Użytkownik usunięty » 01.09.2008 09:28

Jakoś omijałem te stacje....tankowałem jak dotąd tylko na INA i OMV i nic negatywnego nie przytrafiło mi się...ale widać wałki z paliwem to wszędzie są :(
janniko
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) janniko » 01.09.2008 10:14

Po naczytanie się o horrorach jakie spotkały kolegów forumowiczów, tankujemy tylko na OMV, Lukoil w Serbii (czasem trzeba wesprzeć mafię :lol: ), w Montenegro Eko (benzynka dobra, ale obsługa lubi oszukiwać na kasie.. a fe!), a w Bośni trochę ryzykowaliśmy, bo nie mogliśmy znaleźć OMV .. ale chyba wybraliśmy jakąś taką, co się często powtarzała (w całej Bośni) i wyglądała na w miarę pewną...
j_w
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) j_w » 02.09.2008 13:18

Leszku byłeś na campie w Orasać po 23 sierpnia. Miałem nadzieje spotkac cię w realu...ale żoncia jak zobaczyłą camp (pył i przepełnienie oraz długa droga do morza) to zaraz jechaliśmy dalej...dojechaliśmi do Molomut. :D mniamniuśne miejsce polecam camp Adriatic I i II(część należaca do Piero)
sry za OT :wink:
Leszek Skupin
Weteran

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leszek Skupin » 02.09.2008 13:37

Nie dane nam było dojechać aż tam ;) w swojej relacji jestem już na ostatnim campingu przed wyjazdem, poza tym 17 sierpnia byliśmy już w domu ;)

Ekhm... półwysep, o którym piszesz, nazywa się chyba Molunat ;), no chyba, że się mylę :roll:

P.S. Będziemy na zlocie jak chcesz to tam możemy się poznać ;)
j_w
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) j_w » 02.09.2008 20:53

Leszek Skupin napisał(a):Nie dane nam było dojechać aż tam ;) w swojej relacji jestem już na ostatnim campingu przed wyjazdem, poza tym 17 sierpnia byliśmy już w domu ;)

Ekhm... półwysep, o którym piszesz, nazywa się chyba Molunat ;), no chyba, że się mylę :roll:

P.S. Będziemy na zlocie jak chcesz to tam możemy się poznać ;)

oops... masz racje Molunat.
do zobaczenia na zlocie :)
LRobert
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) LRobert » 05.09.2008 11:57

My w Grecji też mieliśmy dziwnie duże tankowania - dziwnie nam się w Grecji zbiornik rozciągnął albo może rura :? :lol: . Sądzę, że Grecy kręcą na paliwie. Samochód znamy bo jeździmy codziennie i ma przejechane 70.000 a nie ma jeszcze 2 lat. Nie pozwoliliśmy jednak aby zepsuło nam to wakacje :P :lol:
plavac
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) plavac » 05.09.2008 23:03

Tak samo jest w Macedonii.
Ale kto nie kręci na paliwie . Mało to podobnych stacji w naszym kraju ?
A Shell w Mikulovie ?
Rację ma przedmówca - to nie może zepsuć wakacji ! 8)
Blums
Croentuzjasta

Nieprzeczytany postnapisał(a) Blums » 09.09.2008 07:50

Ja zatankowałem ON w Karlovacu na stacji Tiffon tak mała stacja - ale jednak sieciowa, ledwo jechało auto , takiego paliwa to jeszcze nie miałem, pod górki to jechał jak by była przyczepa zapięta. Natomiast na INA w Makarskiej tej mniejszej stacji od strony Tucepi rewelacyjnie mi autko smigało.
Leon
Cromaniak

Nieprzeczytany postnapisał(a) Leon » 09.09.2008 08:26

Dziekuje za cenne informacje....

Powrót do Samochodem - trasy, noclegi, przepisy, uwagi

reklama
Chorwacja Online
[ reklama ]    [ kontakt ]

Platforma cro.pl© Chorwacja online™ wykorzystuje cookies do prawidłowego działania, te pliki gromadzą na Twoim komputerze dane ułatwiające korzystanie z serwisu; więcej informacji w polityce prywatności.

Redakcja platformy cro.pl© Chorwacja online™ nie odpowiada za treści zamieszczone przez użytkowników. Korzystanie z serwisu oznacza akceptację regulaminu. Serwis ma charakter wyłącznie informacyjny. Cro.pl© nie reprezentuje interesów żadnego biura podróży, nie zajmuje się organizacją imprez turystycznych oraz nie odpowiada za treść zamieszczonych reklam.

Copyright: cro.pl© 1999-2025 Wszystkie prawa zastrzeżone